Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 351 / 12 / 0
Ostatnio przypomniało mi się pewne zdarzenie a mianowicie gdy pierwszy raz w życiu zażyłem sertalinę, jestem ciekaw czy inni też tak mieli, że gdy serta za pierwszym razem zaczęła działać to ze zmysłem wzroku działy się zaskakujące rzeczy, nie mam na myśli halucynacji czy coś tylko ogromną poprawę wzroku.Oczywiście jak ktoś ma wadę wzroku dajmy na to -2 to nie będzie miał nagle 0 tylko chodzi mi o to, że wszystko stało się takie wyraźne i o dużym kontraście jakby pole widzenia się zwiększyło i oczy pracowały wydajniej, niestety miałem tak tylko 1x po jak wcześniej wspomniałem pierwszej dawce w życiu.
  • 385 / 5 / 0
Cholera, wiesz, gdzieś już o tym słyszałem, aczkolwiek sam doświadczyłem tego tylko i wyłącznie pod wpływem Piracetamu. S. zwiększa ilość Serotoniny, neuroprzekaźnika, w całym ciele - może miałeś niedobór i zwiększona jej ilość wpłynęła na poprawę przepływu informacji między mózgiem a oczami. Musiałbym o tym poczytać.
Czekamy oczywiście na wypowiedzi i teorie innych...
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 18 / 1 / 0
Mi po paroxetynie wyostrza się widzenie kolorów- wszystko jakieś takie bardziej jaskrawe, światło wydaje się jaśniejsze. Też myślę, że ma to związek z polepszeniem przepływu informacji w mózgu.
  • 507 / 11 / 0
Po wenlafaksynie przez cały okres kuracji utrzymywał mi się taki efekt, kolory były zdecydowanie żywsze, kontury przedmiotów ostrzejsze, świat wyglądał na ładniejszy i ciekawszy. Po odstawce wszystko wróciło do normy, jest szaro, buro i depresyjnie. ;]
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 3955 / 147 / 0
LadyNepeta pisze:
Mi po paroxetynie wyostrza się widzenie kolorów- wszystko jakieś takie bardziej jaskrawe, światło wydaje się jaśniejsze. Też myślę, że ma to związek z polepszeniem przepływu informacji w mózgu.
tez to zauwazylem, raz jak wchodzilem na paro to mialem uczucie jakby mi sie grzyby ladowaly, dziwna wielkosc przedmiotow, jaskrawosc kolorow itd.
  • 143 / 3 / 0
Tak, też tak miałam po sertralinie. Ale tylko na początku, pierwsze 2 miesiące. Teraz jeszcze żaden lek mi jeszcze specjalnie nie działa, dopiero się rozkręci - albo jeszcze gorzej mi zrobi, to widzę świat ciemniej. Światło nawet jest ciemniejsze, w sensie - nie potrafi mnie oślepić tylko jest dla mnie ciemne, tak jakbym przyciemniła kolory w f.szopie.
"Słowo trauma z greki oznacza ranę, a wie pan jak jest sen po niemiecku? Traum. Rany rodzą potwory"

http://blackoleander.blogspot.com/
  • 5 / / 0
tak, przez pierwsze parę miesięcy brania sertraliny też miałam takie wrażenie. jakby świat był jaśniejszy i wyraźniejszy. zniknęło to razem z jakimkolwiek odczuwalnym działaniem SSRI
Uwaga! Użytkownik 3meo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / 11 / 0
Mi po każdym psychodeliku zmulony, niewyraźny wzrok nagle staje się ostry, widzę tak jakbym był 15 lat młodszy. Najwidoczniej niedobór zwykłej serotoniny powoduje problemy ze wzrokiem (które zresztą pogorszyły mi się po rozpoczęciu przygody z 3mmc),
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.