Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 257 / 5 / 0
Zmuliło mnie kompletnie i doszło wkurwienie na wszystko po 30mg, a wziąłem żeby wzmocnić klona. Nie radzę mixować i tak wogóle nie radzę brać Chlorprotixenu, chyba, że ktoś lubi czuć się jak warzywo, albo brać tylko z przepisu lekarza, terapeutycznie.
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 11 / 0
[ external image ]
Chlorprotiksen jest chyba bardziej atypowym neuroleptykiem(silny antagonizm 5-HT2a :finger: ), więc jaka dawka może przerwać trip powojowy na 10g(pytanie teoretyczne)?
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 195 / 4 / 0
Chlorprotixen jak dla mnie to raczej niewiele dobrego dający syf. Raczej,bo jego minusów jest zdecydowanie więcej niż plusów.Swego czasu ,gdy byłem mniej obeznany z farmakologią psychiatryczną ,a i neuroleptyków było o wiele mniej niż dziś ,brałem tego dużo i długo.Hujowizna,i prawie nić nadto.W ulotce leku jest napisane,że działa antydepresyjnie-gówno prawda,taki z tego antydepresant jak witamina C,szkoda gadać. Ładuje się to bardzo długo,a nerwowość i podkurwienie przy tym to niesmaczna norma.Kapeć w gębie,że pożal się Boże; apetyt nad wyraz wysoki i sztuczny-można sporo i niepotrzebnie przytyć.Dziwi mnie tylko ,że medycy przepisują go tak chętnie.Zapytawszy kiedyś o to kturegoś z nich ,czemu chlorprotixen ,odpowiedział,że niby dobrze współgra razem z antydepresantami.Myślę sobie u kogo(może przy superdepresjach i w końskich dawkach,kiedy człowiekowi już na niczym nie zależy,a skutki uboczne ma gdzieś i chce być zdrowy za wszelka cene,może...)Ogólnie lek stary i nikomu nie polecam w dzisiejszych czasach,są lepsze specyfiki(na przykład rispolept).To tyle na temat tego leku od demnie iwedlug mnie. :motz:
  • 2 / / 0
Witam.Od 3 dni przyjmuje ten lek w dawce 15mg na noc.I mam kilka pytan odnosnie tego leku.Czy ten lek uzaleznia?.Jak sie go odstawia?.Chcialbym go jak najszybciej odstawic,bo szykuje sie na sylwestra.Z gory dziekuje za odpowiedzi.
  • 122 / 3 / 0
niewiem czemu ten lek jest tak minusowany,pewnie dlatego bo nie daje zadnej fazy?? dziala tak jak dzialac powinien dobrze usypia ale nie tak po diable ze 10min i upadam, tylko stopniowo uspokaja fajnie i sie zasypia i nie uzaleznia
  • 198 / 1 / 0
Dostaje od lekarza regularlnie Chloro..costam, mysli ze biore go regularnie ale sporadycznie lykam tylko na sen. I tu zaczyna sie problem po wzieciu wstaje rano totalnie zajebany mulem.Pytanie co by zaproponowac lekarzowi na sen ,zebym rano nie musial pic wiadra kawy co i tak polowicznie pomaga? Odrazu mowie bez propozycjii benzo bo lykam klonazepam , ale juz nie wystarcza.
  • 630 / 3 / 0
Bierz go wcześniej. Chlorprothixen zaczyna się wkręcać ok godzinę po zażyciu, pełne efekty - po 2h. Dobra rada - bierz chlorprothixen najpóźniej godzinę przed pójściem spać.
  • 198 / 1 / 0
Dziekuje za rade. Ale sluchaj, doszedlem juz do tego sam np. zamierzam sie klasc spac 22 biore 20.Mimo wszystko nastepnego dnia jestem jak z krzyza zdjety.Kombinowalem tez z dawkami , mam 50.bralem polowki - problem z zasnieciem, cwiartka...nawet nie wiem czy odczuwam ja.Powiem wiecej sytuacja wyglada tak,lykam benzo(klonazepam) 4-8mg rozlozone mniej wiecej na caly dzien.Klade sie i dupa , spac nie moge.
  • 638 / 10 / 0
Do tej senności porannej po jakims czasie organizm sie przyzwyczaja i mozna normalnie funkcjonowac, ale to trzeba brac regularnie, a chlorprotixen dosyć szkodliwy i nieprzyjemny lek jest :-/ nie warto wedlug mnie.
Oprócz benzo na sennie na mnie dosyć dobrze działała hydroksyzyna(ale tez problem sennosci na drugi dzien) lub jakis lek z nazwa na z- czyli np. najbardziej popularny zolpidem %-D , tez przypasowal mi kiedys zaeplon, ale te leki sa podobne do benzo i te same skutki uboczne/ryzyko uzaleznienia.
  • 198 / 1 / 0
Czyli ogolem z neuroleptykow kicha cos na sen wspominajac moje "wymagania" :-/ W kolejne benzo nassene nie bede sie pchal. Juz z jednym mam pr... Kurwa nie mam juz pomyslu, nie spie powiedzmy cala noc, przykomazam nad ranem ale za chwile budzik drynda i trzeba wstawac. Jestem w kropce. :-(
ODPOWIEDZ
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.