Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1358 / 23 / 0
Dobrze uspokajająco na mnie działa szałwia zaparzone z dwóch saszetek - nie zamula, a rozluźnia ;)
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 170 / / 0
Ja przed wzieciem jakiegos psychodeliku lubie zjesc mala dawke jakiegos benzo klona albo alpy. Niweluje to wszystkie niedogodnosci fizyczne ktorych doswiadczam w trakcie fazy (a jest ich bardzo duzo jestem straszliwym hipochondrykiem. Zdaje sobie sprawe ze faza moze byc troche splycona ale przynajmniej wiem ze nie bede kilka godzin lezal i nakrecal sie ze zaraz dostane wylewu. Zdrowotnie takie rozwiazanie nie stanowi problemu (w sensie interakcji miedzy benzo a tryptaminami)?
  • 47 / / 0
Zerwałem dziś kilka korzeni kozłka lekarskiego, właśnie suszą się na słońcu. Co polecacie mi z nich zrobić?
  • 438 / 6 / 0
Dobrze zaparzona, melisa i rumianek są naprawdę niedoceniane w dzisiejszych czasach ,

Nie musisz siegać po zioła nieznane egzotyczne, azjatyckie . Uwierz mi, że powinniśmy zawierzyć preparatam z rozlin porastających właśnie naszą strefę klimatyczną , a jest ich bez liku, a kompozycja i dawkowanie to już sprawa osobnicza . Jeżeli jesteś " nerwicowcem" który nie wie od czego zacząć, ale wie że wszystko nawet kawa go wkurwia [ też tak miałem ] polecam terapię paradoksalną tj.

Późnym popołudniem w wysokiej szklance , kubku [0.5] Zalej 2 saszetki, zielonej herbaty+ 2saszetki melisy - Pij przez minimum 2 tygodnie, uwierz, że ten // przepraszam za wyrażenie // speedball %-D
Jest naprawdę kojący dla systemu nerwowego , dzięki zawartym garbnikom, metyloksantynom, olejek melisowy
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 766 / 133 / 6
Odnośnie saszetek - żadnych fixów, mixów i innych produktów z Biedronki. Zbierajcie zioła sami albo kupujcie w całości. Do nabycia w aptekach, sklepach zielarskich czy też internetowych etnobotanicznych :)
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 438 / 6 / 0
Się zgadza, ale wiesz nie każdy ma taki dobrobyt i czas,bo ja np. melisę, mięte pieprzową , prawoślaz i bazylię mam z ogródka działkowego, suszę i mam na cały sezon, ale do pracy tylko saszetki z herbapolu noszę , gdyż no zwyczjanie nie wypada mi się panoszyc z suszonymi ziolami po firmie %-D
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 7 / / 0
http://www.doz.pl/apteka/p3923-Tabletki ... ace_90_szt
Polecam, oczywiście w większych dawkach niż zalecane :)
☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢ ☢
  • 459 / 2 / 0
Od siebie dodam chmiel. Nie, nie chodzi o tzw. zupę chmielową %-D
Chmiel działa bardzo skutecznie uspokajająco i nasennie.
Poza tym Passiflora i dziurawiec (nie przyjmować obu razem!!).
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2013 przez Paoliusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 334 / 6 / 0
koljaczek pisze:
Późnym popołudniem w wysokiej szklance , kubku [0.5] Zalej 2 saszetki, zielonej herbaty+ 2saszetki melisy - Pij przez minimum 2 tygodnie, uwierz, że ten // przepraszam za wyrażenie // speedball %-D
Jest naprawdę kojący dla systemu nerwowego , dzięki zawartym garbnikom, metyloksantynom, olejek melisowy
Pomysl wydaje sie ciekawy i chyba go sprobuje ale w polaczeniu z yerba mate a nie herbata - ta w duzej ilosc niestey powoduje u mnie juz niepokoje ;/

Jeszcze odniose sie Phenibuta, bo pytala wczesniej o niego autorka tematu. Moim zdaniem nie jest to wogole srodek ktory uspokaja, wziety przed snem u mnie powodowal bezsennosc. Raczej nie polecam do takich zastosowan, tym bardziej ze tolerancja na niego rosnie tak szybko ze kompletnie nie nadaje sie do ciaglego stosowania. Dodam jeszcze, ze phenibuta zamowilem jako dodatek przy odstawianiu gieba po lekkim 3-4tyg ciagu, ale nawet w tej roli sie nie sprawdzil wogole. Moim zdaniem malo ciekawa substancja.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.