Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Witam mam szybkie i małe skromne pytanie na które nie do końca udaje mi się znaleść w internecie a społeczność tutaj zapewne zna odpowiedzi.
W skrócie będę miał okazje zapalić changi ? changa - nie do końca wiem czy to się jakoś odmienia ale największym moim zmartwieniem jest w sumie wyporcjowanie
W internecie tylko można przeczytać o skutkach zażycia ,,za małej’’ lub ,,Za dużej’’ ilości . I tu się rodzi zapytanie do was jakie wy posiadacie rady , wspomnienia , metody zażycia tak żeby jednocześnie nie zmarnować całej fazy lub tez by nie przesadzić. I czy fakt iż zażywanie kwasów lub innych substancji psychoaktywnych ma jakiś wpływ na pierwszą dawkę że np powinnienem wsiąść więcej niż powinno się zażyć przez odczucie tolerancji czy też właśnie lepiej tego nie robić. Cóż domyślam się ze pewnie jest jakiś temat który tutaj o tym krąży wiec przepraszam za powtórzenie ale możecie mi podesłać linki do niego . Cóż wolałem zapytać doświadczonych niż przeglądać lipne fora na przeróżnych stronkach hah
  • 17 / 7 / 0
Poczytaj może w temacie substancji, jeśli temat dalej cię interesuje.

Ja użyłem zdecydowanie zbyt dużą ilość oraz nieodpowiednią drogę podania ( wiadro ).

changa-t33183.html?hilit=Changa
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.