Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Ni chuja! Kwasimodo! %-D
לאכול חומצה!
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
don skuninhos pisze:
autonomia to nie jest odrebne panstwo, a raczej cos w desen katalonii w hiszpanii . co prawda nie dziala ona na takiej zasadzie o jakiej mowisz, ale sam pomysl kozak
Wiem, ale nie miałem na myśli autonomii tylko odrębnego państwa.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Eeee wykończyli by nas w miesiąc, odcieliby dostawy acodinu :D
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
To byśmy krzaki posadzili a akodyn ktoś by nam przemycał :P
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BlueFairy »
[quote="jogurt"]
Eeee wykończyli by nas w miesiąc, odcieliby dostawy Acodinu ]
Taaa wykończyłaby nas nasza ukochana pani farmaceutka aplikując każdemu przemocą po 30 tabsów ako ;P
Uwaga! Użytkownik BlueFairy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 1 / 0
kura, hm moze wiesz, a moze ciezko ci przyznac sie do bledu, w kazdym razie post zaczety od : apropos autonomii ... podczas gdy dalsza czesc nie ma z nia zwiazku daje cos do zrozumienia

autonomia nie tylko odrebnego panstwa ? hm, autonomia polega na rozstrzyganiu wewnetrznych spraw we wlasnym zakresie, a polityka narkotykowa jest narzucana odgornie o ile sie nie myle ?
no i polska jest panstwem jednolitym jak mowi konstytucja, czyli u nas pomysl niewykonalny, znaczy moze wykonalny i trzymajacy sie kupy, ale tylko jesli chodziloby o odrebne panstwo . zatem troche sie motasz imo

wiem ze jestem chujem, zbytnio wczulem sie w realnosc marzen
  • 907 / 8 / 0
a polityka narkotykowa jest narzucana odgornie o ile sie nie myle ?
Po części masz racje, a po części sie mylisz. Masz racje bo ileś tam państw podpisało traktat jakiś tam o walce ze narkomanią, ale po części sie mylisz bo np. holandia też to podpisała, a omineli prawo i na handel w kofikach i kilka krzaków w domu - jest przyzwolenie polityczne i społeczne dla pełnoletnich...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Nie no donsukinkos ma absolutną rację tylko, że czytając w twoim poście o autonomii wpadłem na ten pomysł. A, że autonomia i utworzenie swojego kraju na zasadzie basków jest bardzo zbliżone to dlatego napisałem apropo. :)
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 1 / 0
prezes, oczywiscie nie wypada nie przyznac ci racji, z tym ze to zdanie mowilem w kontekscie autonomii nieodrebnego panstwa ( co wynika chyba jasno z kontekstu posta ? ), wlasnie o czyms ala katalonia w hiszpanii, gdzie katalonia rozstrzyga wewnetrzne sprawy we wlasnym zakresie a w kwestii narkotykow ma narzucone prawo hiszpanskie
  • 907 / 8 / 0
Ja wiem, że kotoś (jacyś politycy?) chciał (chcieli?) aby śląsk był odrębnym państwem i nawed gdyby to sie udało ale to by musiały wszstkie ćpuny tu zamieszkać aby mieliśmy większość.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.