CBG

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 479 / 72 / 0
Re: CBG
Nieprzeczytany post autor: Pingwino »
@Szponciciel Zauważyłem, że samo CBD tak fajnie nie działa. Jak pale CBD to mieszam z CBG i jest większy chill, ale jak palę THC to samo z wapka.
Dla mnie to i tak najbardziej opłacalne jest jedzenie CBD, wypale 0,5g w joincie i ledwo co czuje. Teraz bym chciał zakupić 10g trymu CBG i wymieszać go z suszem CBD i zrobić makumbę.
  • 37 / 3 / 0
Próbował ktoś CBG od cbdexe (sklep nitrozyniaka o ile dobrze pamiętam)?

Widzę tam olejek CBG FULL SPECTRUM 10% i ciekawi mnie czy jest to warte tych 200 PLN?
  • 479 / 72 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pingwino »
Nigdy nie próbowałem olejku CBG, ale cena zwala z nóg, pewnie płaci się za to, że to jest pod jego nickiem artystycznym.
  • 37 / 3 / 0
Właśnie dlatego spojrzałem że korzystniejszą opcje mamy na dutchtherapy, cenowo wychodzi o wiele lepiej, ten ktoś testował?
  • 1394 / 88 / 2
Nieprzeczytany post autor: stuk »
Zawartość thc z kwiatami cbg i hodowla w chacie po taniości ktoś wie?
action movie:gun:
  • 479 / 72 / 0
@stuk nie rozumiem twojego pytania.
  • 1394 / 88 / 2
Nieprzeczytany post autor: stuk »
@Pingwino Jak chodować bucha thc+cbg warunkach domowych?
action movie:gun:
  • 7 / / 0
Czy połączenie cbg z thc podbije efekty thc, skoro cbg rownież działa na receptory cb1?
Planuje w weekend zrobić parę blantów z dwóch sortów (jeden thc ok 22%, drugi cbg ok 8%) w proporcjach 50/50 albo po prostu zamiast tytoniu do skruchy dodam cbg
  • 479 / 72 / 0
@asprtam szczerze, to nie wiem. Kiedyś ogarnięty w temacie koleś ze sklepu, mówił, że CBG może, ale nie musi podbić THC. Raczej bym się nie spodziewał efektów, traktuj to jako wypełniacz zamiast tytoniu :)
  • 957 / 174 / 0
Z CBG przypadkiem nie jest jak z CBD że zbija fazę?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.