CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
207
29%
2.Cos działa
141
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
112
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
35
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 716

ODPOWIEDZ
  • 822 / 142 / 0
Zaiteresowanie CBD wyraźnie spda co nie jest wielkim zaskoczeniem bo samo CBD nie oferuje zbyt wiele. Kombinat zaczyna czapki i swetry sprzedawać z włókna konopnego, nawet ciekawe
  • 288 / 43 / 0
Lubię korzystać z CBD ale tylko w jednym celu - do zmieniania profilu działania THC.
CBD samo w sobie nie "klepie" tak więc jeśli jakiś produkt z CBD na was działa to tak naprawdę czujecie działanie niewielkich ilości THC które zawsze występuje razem ze swoim nieklepiącym kolegą (oprócz izolatów).
Już od paru lat miksuję sobie olejki CBD z olejkami medycznymi na receptę w najróżniejszych proporcjach, zależnie od tego jaki efekt chcę uzyskać. Nie będę się dokładnie rozpisywał co i jak na mnie działa bo nie ma to sensu - każdy ma inny układ nerwowy, więc to co u mnie zadziała w sposób X to u innego zadziała w sposób Y.
Przy paleniu/waporyzacji ta różnica nie jest aż tak odczuwalna - tutaj pomieszanie suszu CBD z tym klepiącym osłabia jego działanie głównie poprzez zmniejszenie dawki THC w przyjętym buchu. Ciekawszą opcją jest zjedzenie oleju CBD (sporo!) na dwie godziny przed paleniem THC - faza z bucha będzie łagodniejsza ale w pewien sposób przyjemniejsza.
Jeśli samo THC działa na "pacjenta" dobrze czyli bez nieprzyjemnych efektów ubocznych to dodawanie CBD raczej nie będzie mieć sensu - tylko spłyci działanie i rozczaruje.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 22 / / 0
Samo CBD nie robi jakiegoś wyraźnego efektu, bardziej takie lekkie wyciszenie albo rozluźnienie, ale nic spektakularnego.

Najbardziej zauważałem różnicę przy regularnym używaniu przez kilka dni, a nie jednorazowo. No i dużo zależy od jakości produktu — na słabszych praktycznie nic nie czuć, a na lepszych przynajmniej to delikatne uspokojenie jest zauważalne.
Uwaga! Użytkownik CortexCrawler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1056 / 153 / 0
Potwierdzam działanie uspokajające i rozluźniające olejku CBD (i inne kannabinole) 15% Hemp King. Praktycznie po kilku dniach normalnego dozowania (3 razy dziennie 1 kropla podjęzykowo) działanie jest na tyle wyraźne, że zauważalne przez towarzyszącą osobę.
  • 49 / 1 / 0
Mam 10ml olejku CBD Full Spectr 30%, co jakby tak wypierniczyć całą butelke na raz ? Jaki byłby efekt ? Dodam że nie miałem żadnej styczności z jakimikolwiek kannabinoidami od ponad miesiąca
  • 1056 / 153 / 0
Obawiam się, że efekty będą związane tylko z uspokojeniem. Taki olejek jest do leczenia różnych schorzeń, w tym łagodnych postaci nerwic. Szkoda terapeutycznego efektu, który przychodzi z czasem i jest związany z działaniem CBD w niewielkich, ale stałe dostarczanych pod postacią paru kropel pod język dwa do trzech razy dziennie.
  • 683 / 174 / 0
Ale jak tak na raz zjeść pół łyżeczki izolatu cbd 100% to potrafi na chwilę dosyć mocno zamroczyć. Na pewno nie będzie to typowy haj ale raczej takie zawianie z wyraźnym odczuciem w głowie.
  • 13 / 1 / 0
A ja z innej pytanie spotkał się ktoś że po przyjęciu sporej dawki cbd przed zrzuceniem psychodelika mocno podkręciło jego działanie ?

Jedząc LSD 250<<UG wypiłem , 10% cbd na około 5 ml około pół buteleczki i peaku nie pamiętam film miałem urwany przez 2 godziny jak się ocknąłem to nigdy nie mailem tak intensywnych wizuali, jak myślicie to efekt cbd czy układ nerwowy przetyrany ? Czy może teraz papiery mocne w huj ?
  • 64 / 2 / 0
Mam pytanie czy olejek cbd mozna łączyć z dulokstetyną i lamotryginą?
ODPOWIEDZ
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.