Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 527 / 6 / 0
Dla mnie 3 kapsy Tonkgat Ali są idealne na 2 dni:) Wieczór owocny we wrażenia i następnego dnia jeszcze poprawimy:D
Z kolei po mocno alkoholowej imprezie muszę dodać jeszcze Catuabę z 1 kaps aby Tonkgat się przebił.
  • 698 / 171 / 0
^up: to prawda, bo o ile przy stosowaniu Catuaba i Muira Pauma z wielkim trudem można doszukać się konkretnych efektów działania, to te kapsy z ekstraktem Tongkat Ali nie pozostawiają żadnych wątpliwości - działają i to bardzo ;-) nawet ich zastosowanie w przełamywaniu wazokonstrykcji powodowanej przez wyzwalacze serotoniny jest bardzo skuteczne. Do tego w połączeniu z L-dopa da się osiągnąć poziom skuteczności, który można określić jako działanie "lekko przesadne" :-D
  • 527 / 6 / 0
Fakt ekstrakty są świetne, ale nie powiedziałbym, że kora T. Ali jest słaba.
Swego czasu stosowałem w sporych kawałkach i działała bardzo intensywnie. co ciekawe odnotowałem również poprawę funkcji myślowych. Z kolei kora Catuaby hmmm jakoś specjalnie afrodyzjakalnie nie działa, dopiero nalewka działa cuda:D
  • 39 / / 0
/nie cytujemy postów nad naszymi/JS-C
Jadłeś korę na sucho? Właśnie się robi nalewkę z kory :)
Uwaga! Użytkownik Zdunek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Cześć. Jakie suplementy z ekstraktem Catuaby albo Tongkat Ali sprawdziliście i polecacie?
Uwaga! Użytkownik Mixior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 16 / 7
Ekstrakty od szamana trzymają poziom. Po 3-4 kapslach ekstraktu catuaby można śmigać kilka godzin bez przerwy. Tongkat Ali działa słabiej ale poprawa działania podnośnika hydraulicznego utrzymuje się znacznie dłużej, nawet kilkanaście godzin.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 527 / 6 / 0
ja polecam tez kore Tonkgat Ali-działa nie tylko w sferze seksualnej! Moim zdaniem idealna do stałej suplementacji i stałego działania wraz z muira puama. A od czasu do czasu wspomniane wyżej:)
  • 1 / / 0
Siema. Mam catuabę korę ciętą, nawet odczuwalnie działa, a problem ma w tym że nie chcę mi się jej gotować ;P. To samo dotyczy muira puama ;P tak wiem leniwy jestem jak h*j.... do rzeczy -> ostatnio codziennie na wieczór blenduje sobie siemie lniane z mlekiem albo maślanką i owocami i bardzo ładnie je blenderek młóci, pomyślałem że mógłbym też blendować powyższe ziółka.... co o tym sądzicie? Czytałem że jest dostępny proszek z catuaby, ale nie wiem czy to jest po prostu mielona catu czy jakiś ekstrakt? Czy to też tak jak z trawą z młodych zbóż -> jak się nie podp*doli krowie paru żołądków to może nawet jelita uszkadzać ;P?
  • 103 / 2 / 0
Re: Catuaba
Nieprzeczytany post autor: rafaello12 »
Tygodniowe spożywanie naparu z kory rano i wieczorem pomoże na wazokonstrykcje po 4cmc?
  • 70 / 8 / 0
Re: Catuaba
Nieprzeczytany post autor: Sengita »
Swego czasu lubiłam ją pić, choć na płeć damską działa zdecydowanie słabiej ;) ale daje fajne uczucie, określiłabym je jako, zwiększonego ukrwienia mózgu. Tylko że jak pita na czczo, może wywołać wymioty, co mnie niemal spotkało w chciwości na przyjemny nastrój. No i trzeba uważać na sprzedawców, raz zamiast catuaby dostałam coś, co wyglądało mi na korę rooibosa, wnioskując po kolorze i zapachu :/
Myślisz, że jak nie robisz nic, to nie robisz nic złego?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.