Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Czyli rozpuszczalnik powinien ładnie kopać? Przynajmniej rozpuszczalnik nitro, z tego co wiem 70 % składu rozpuszczalnika nitro to właśnie Toluen :-)
  • 32 / / 0
nitro klepie dobrze ale ja jakos zawsze wolałem kleik :-) nitro nie wiem jak innych ale mnie dusilo i dawalo gorsze fazy, jesli chodzi o klej a konkretnie dyskusje co do skladu to w carrefurze mozna dostac budex z toluenem, taki nawet nawet ale dal mi srednio pokrecone fazy jak na klej, osobiscie polecam budex firmy DOREX którego zdjecia prezentowałem kilka stron wstecz, jak dle mnie faworyt na obecnym rynku budexa, a co do kleju od ruskich to zgadzam sie ze jest dobry , raz z kolesiem przypadkowo na niego trafilismy i nie zawiodl nas ;]
Uwaga! Użytkownik psychodelikus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Ja ten Dorexa mam można powiedzieć pod ręką. Ale nie daje jak kiedyś. Może wyrosłem nie wiem... Nie mogę filmu w ogóle złapać...
  • 612 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: zaqzax »
Jednak nie ma juz dobrze klepiacych Butaprenów, przy okazji zajrzałem w sklepach typu OBI, LEROY MERLIN - same gówno z ktorego wiekszosc to aceton, heksan i troche toluenu a czasami benzyna jako dodatek - czyli samo otumanienie od kirania tego i nic więcej, jeszcze ksylen to moze by cos zdziałał... oraz napewno osławiony trichloroetylen (odpowiedzialny za total fazy), cóż czasy kirania skończyły się i pierdole, bo sporo bym dał by poczuc jeszcze raz w zyciu taka faze jaka mialem 14 lat temu gdy dbali o tego typu produkty :)

MAM, znalazłem go po wielu latach!

klej ktory kiralem 14 lat temu wygladal tak:

http://www.allegro.pl/item958109025_kle ... _skor.html

[quote="zaqzax"]

na opakowaniu jest napisane]
Ostatnio zmieniony 20 marca 2010 przez zaqzax, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 7 / / 0
To będę szukał tego BUTAPREN-A. Trzeba to sprawdzić, może to jeszcze to :-)

http://www.anser.com.pl/pub/BUTAPREN%20 ... 20KCSN.pdf - karta charakterystyki tego butaprenu-a i nie pisze że zawiera ksylen :-/ Sam zobacz
  • 612 / 43 / 0
Cadillac pisze:
To będę szukał tego BUTAPREN-A. Trzeba to sprawdzić, może to jeszcze to ] http://www.anser.com.pl/pub/BUTAPREN%20 ... 20KCSN.pdf - karta charakterystyki tego butaprenu-a i nie pisze że zawiera ksylen :-/ Sam zobacz
przyjrzyj się zdjeciu opakowania tego kleju:
http://images7.fotosik.pl/286/a115cbcd199f05ebmed.jpg

jest napisane małymi literkami: "Zawiera: Niskowrząca benzyna niespecyfikowana, ksylen"
Ostatnio zmieniony 21 marca 2010 przez zaqzax, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 7 / / 0
No to nie nie pozostaje jak wyszukać i sprawdzić :-) Jaj by kto dorwał i przetestował to piszcie :-)
  • 612 / 43 / 0
no ja już mam częściową odpowiedź, wynika ona nie z tego że wypróbowałem to
ale sprawdziłem wiele źródeł:

a więc:

1.) Ksylen (silne działanie narkotyczne ale nieprzyjemny zapach - ostry, dosyc bezpieczny jak na rozpuszcz.).
2.) Benzyna - niskowrząca/niespecyfikowana (odpowiada za przyjemny: słodki/kojący zapach)

Benzyna zabija niezbyt przyjemny smak/zapach Ksylenu, Benzyna ma ładny kojący, jakby słodkawy
zapach i jednocześnie jej opary otępiają, zaś Ksylen jest głównym składnikiem odpowiadającym za mocny
stan narkotyczny, benzyna zawsze była dodawana do starych Butaprenów i główna woń tego kleju to
właśnie benzyna która wchodzi w reakcje z podstawą tego kleju czyli czymś jak kauczuk, itp.
Butapren bez benzyny to nie prawdziwy Butapren - gówniane kleje mają zamiast benzyny - paskudny aceton.

Nie radzę kirać czegoś co zawiera:

- Benzen i etylobenzen (bardzo szkodliwy, najbardziej toksyczny, słabe działanie narkotyczne)
- Toluen (wyraźnie szkodliwy, słabe działanie narkotyczne)
- Heksan (wyraźnie szkodliwy, słabe działanie narkotyczne)
- Aceton (-?-, paskudny smak, znikome działanie narkotyczne)

myślę że doszedłem do sedna sprawy ;) chociaż nie zamierzam tykać aktualnie tej substancji, może kiedyś,
za parę lat w ramach wspomnienia :P
Ostatnio zmieniony 22 marca 2010 przez zaqzax, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 7 / / 0
Sprawdzę jak twoje słowa się potwierdzą... zobaczymy :-)
  • 32 / / 0
zdaj relacje z testu ;-)
Uwaga! Użytkownik psychodelikus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.