Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
..pamiętam pierwszy raz. Noc ja sobie leże i buch za buchem...po jakims czasie zaczynam widzieć i przenosić w przestrzeni jakieś bryły :D ...
...nastepny juz przy kompie. gadałem z _SenSei'em na gg i wpadlismy na pomysl zeby pogadać telepatycznie...Ronson. Prawie sie udało:D z 20 big chmur poleciało:D i ten fajny odlot:D ...prędkość pisania na klawiaturze nie wyobrażalna....1mln myśli na sekunde...itd.
Ronson fajna sprawa...ale szkoda czasu na takie rzeczy:D
cały ten świat nie znaczy nic, o nic
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil
Najlepszą z twoich chwil..."
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Ale nick dobrał sobie naprawdę trafnie.
Aaaa... zapomniałeś, że wg niego za bezpieczeństwem gazu przemawia fakt, że jest całkowicie wydalany z organizmu. Tak o tym wspominam bo to przecież drugi ważny filar jego teorii :-O
Tak wogole to wcisne tu kilka zdan ktore znalazlem o gazie
U opisanego dziecka MI (Zawał mięśnia sercowego) poprzedzony groźnymi dla życia zaburzenia rytmu dokonał się w następstwie zamierzonego wdychania butanu. Butan jest gazem, którego działanie toksyczne zależy od stężenia we wdychanym powietrzu. Przy małym stężeniu wywołuje niegroźne objawy, takie jak bóle i zawroty głowy. Wzrost zawartości gazu we wdychanym powietrzu powoduje euforię, halucynacje, działa narkotycznie, a przy wysokim stężeniu wywołuje drgawki, śpiączkę, groźne zaburzenia rytmu serca oraz śmierć. Różnica stężenia od mało toksycznego do powodującego zgon jest bardzo mała [5]. W przypadku ostrego zatrucia do śmierci dochodzi na skutek bezpośredniego działania toksycznego na organizm, w tym głównie na serce i OUN lub w mechanizmie hipoksji wynikającej z wyparcia tlenu przez gaz we wdychanym powietrzu (wdychanie gazu w plastikowej torebce).
Może wystąpić poważne powikłanie, jakim jest zaaspirowanie treści żołądkowej do dróg oddechowych. Opisywane są po wdychaniu butanu groźne dla życia zaburzenia rytmu serca pod postacią migotania komór, a także asystolia [4, 6]. Mechanizm powstawania zaburzeń rytmu serca w tych przypadkach nie jest do końca poznany i wyjaśniony. Brana jest po uwagę teoria depresyjnego działania gazu na serce i OUN na skutek hipoksji oraz inna, związana z bezpośrednim działaniem gazu na komórki mięśnia sercowego zwiększającym ich wrażliwość na działanie endogennych katecholamin [4, 5, 7]. W dostępnej literaturze nie znaleziono doniesień dotyczących wystąpienia MI po wdychaniu butanu, opisywane jest jedynie przejściowe ostre niedokrwienie serca wyrażające się uniesieniem odcinka ST w EKG bez wzrostu poziomu enzymów sercowych.
Nie ma wiele w necie o szkodliwosci gazu (pisza ze nie jest to do konca wyjasnione) i prawdopodobnie wiekszosc zgonow wynika z niedotleniania mozgu czy serca jeden chuj i uwazam ze buchanie z głową ogranicza ryzyko do minimum.
A co do butaprenu to o jego szkodliwości jest w chuj i jeszcze troche naukowo potwierdzone ze wyniszcza wszystko po kolei poprzez mozg oczy pluca zoladek jest rakotworczy itp. I nie kminie juz zupełnie textów typu
P-paranoi napisał:
Wez sie lepiej za klej jak chcesz koniecznie cos ponichac ;) ;) Nie, zebym pochwalal, ale masz przynajmniej wieksze szanse, ze nic sie nie stanie.
Jak dla mnie twój nick tez idealnie odzwierciedla ów tekst
Szkoda ze butan nie ma jakis właściwości znieczulających czy cos (albo powoduje za duzy odlot) jak n2o moze wtedy mu sie by bardziej przyjzeli pod katem medycznym i wiedzieli bysmy wiecej.
[Ty weź nie krzycz na nas bo się dziwna atmosfera robi - Kurwik]
W gruncie rzeczy chodzi mi oto zeby nie wrzucac tego do tego samego worka tylko bardziej skłonny bym byl zeby wrzucic go do wora z n2o.
A i faza wedlug mnie nie jest wywolana przez niedotlenienie mozgu chociaz moze sie tak zdarzyc poprzez niewlasciwe buchanie i zapominanie o powietrzu.
A jesli wedlug ciebie faza po roniu jest wywoływana tylko przez niedotlenienie mozgu to jak wytlumaczysz fakt ze bomba po n2o jest inna niz po butanie bo wedlug twojej teori obie bomby po gazach sa wywoływane poprzez niedotlenienie mozgu.
A według mnie umiejetnie buchajac mozna ograniczyc to niedotlenienie do minimum.
No i tak ogolnie na koniec dodajac odrazu mowie ze nie jestem jakims wielkim fanem ronsona bo w zyciu zdazylo mi sie zbuchac moze z 10 puszek ale interesuja mnie konkretne fakty co do jego szkodliwości a nie mity
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.