Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 204 / 6 / 0
Odnosnie mechanizmu - czy im wyzsza dawka to wiecej zajetych DAT ? Mozliwe jest zajecie DAT w 50-60 procentach ? Nawiasem mowiac potrzebowalbym tabelki opisujaca ilosc dopaminy uwalnianej przy konkretnym przychotropie, ktora gdzies tu na forum byla umieszczona nie pamietam gdzie.

Scalono z
16 sty 2015, o 21:40
| 13 |

Domyslam sie dlaczego po wypiciu kawy wystepuje czasem lekka euforia, otoz kofeina uczula receptory D na dopamine.
  • 4 / / 0
Hej, szukam odpowiedzi na gnębiące mnie pytanie - mianowicie czy ma ktokolwiek pojęcie dlaczego tak ciężko jest ten cholerny Wellbutrin dostać? Przeleciałam pół Krakowa i prawie nigdzie nie było.. co gorsza zamówić też jest straszny problem, ocb? Pomijam już wyraz twarzy mej gdy pani w aptece podliczyla mnie za 3 opakowania...
Ponadto z tego co czytam tutaj i na innych forach specyfik ten bywał dużo tańszy? O Zybanie nie wspominam nawet bo też ciężko było dostać a cena z kosmosu.

Słyszałam dużo dobrego o wellbutrinie - borykajac sie od lat z depresja sama przerabialam juz standardowo fluoxetyna (sennosc non stop otępienie do kwadratu), wenlafaksyne ( jazdy płacze histerie i ja pierdziele lało się ze mnie non stop, w srodku zimy, snieg pada a ja spalam przy otwartym oknie bo sie gotowalam) i ostatnio valdoxan (zero efektu jakiegokolwiek, nawet skutku ubocznego na pocieszenie nie bylo a i cena ..zacna :/ ). Generalnie dorobilam sie, wydaje mi sie dzieki fluoksetynie takich zawiasow - zero zainteresowania zyciem.. i oczywiscie dupsko mi tez uroslo ehh... W tym cholernym wellbutrinie pokladam nadzieje ale juz sie zastanawiam (na zapas) jak sie zaopatrze w niego za 2 miechy....
  • 572 / 47 / 0
yass pisze:
Odnosnie mechanizmu - czy im wyzsza dawka to wiecej zajetych DAT ? Mozliwe jest zajecie DAT w 50-60 procentach ? Nawiasem mowiac potrzebowalbym tabelki opisujaca ilosc dopaminy uwalnianej przy konkretnym przychotropie, ktora gdzies tu na forum byla umieszczona nie pamietam gdzie.

Scalono z
16 sty 2015, o 21:40
| 13 |

Domyslam sie dlaczego po wypiciu kawy wystepuje czasem lekka euforia, otoz kofeina uczula receptory D na dopamine.
Wazny jest tez czas w jakim sie to dzieje nie tylko okupacja DAT.
Tak czy inaczej nadmierne uwalnianie dopaminy wymaga pozniej zeby ja szybko zmetabolizowac i jest to w chuj neurotoksyczne.
  • 204 / 6 / 0
Naiwnie sie ludzilem ze bupropion da mi namiastke odmiennego stanu swiadomosci. Jest to antydepresant, wiec sie tym lecze. Wciagac tego sie nie oplaca, jedynie glupie oszolomienie wystapuje. Chociaz jest jeden psychotrzep, ktory sie do tego nadaje. MPH. Chcialbym dojsc do ostatecznego wniosku, ze to lek i nic wiecej, ale natura cpunia kaze mi zapytac czy bupropion bez przedluzonej wersji moze cos da. Moze szukam potencjalu, ktorego nie ma, ale nie wiem, w koncu to pochodna katynonu.
  • 180 / 5 / 0
Na wstępie zaznaczam, że podawanie bupropionu iv może wywołać napad padaczki i inne niebezpieczne dla życia reakcje i nie zachęcam nikogo do robienia tego.

Jestem po ok 2 tygodniach od początku zażywania wellbutrinu. Znalazłem w sieci info, że podanie iv wywołuje przyjemny rush i postanowiłem spróbować. Faktycznie po rozpuszczeniu w wodzie 150 mg i podaniu dożylnie pojawił się efekt dopaminowego "wejścia" typowego dla stymulantów, które stopniowo przeszło w stymulację.
Ten, kto gwiazdę w locie schwyta, sprawi dziecko mandragorze,
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
zna krainy,
gdzie nie znajdzie fałsz gościny.
  • 501 / 7 / 0
Ile płacicie za Wellbutrin? bo jak ponad 200 zł za 30 tabletek to chora cena...
  • 180 / 5 / 0
ja kupuje za 115 pln. 200 to faktycznie przegiecie..
Ten, kto gwiazdę w locie schwyta, sprawi dziecko mandragorze,
wie, skąd diabeł wziął kopyta, albo czemu gasną zorze, umie słuchać Syren śpiewu,
strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
zna krainy,
gdzie nie znajdzie fałsz gościny.
  • 501 / 7 / 0
@up przez jaki okres zamierzasz brać? rzucasz palenie czy bierzesz aby się pobudzić? a może i jedno i drugie?
  • 276 / 2 / 0
czy ten lek się nadaję do monoterapii pociągnie sam depresje ?? czy lepiej dorzucić do tego okruszek jakiegoś ssri . bo ten lek nasila lęki więc może lepiej do niego dorzucić , paroksetyny 20 ,albo jakąś mirtazepine , co sądzicie?
  • 276 / 2 / 0
Jeszcze pytanie mam takie czy można brać na tym leku kodeinę? wiem że lek zajmuję cyp2d6 , i może nie być działania , ale chodzi mi oto czy nic się nie stanie jak będę brał kodeinę ? :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.