Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 79 / / 0
Rozkrusz 600 i pod język. Powinna się znaleźć.
  • 338 / 2 / 0
jak wypada łączenie bupropoinu z imao, nawet z tymi naturalnymi, jest to bezpieczne albo łączył ktoś?
teoretycznie mogłoby to dodatkowo podkręcić działanie.
  • 204 / 6 / 0
Pytanie do tych co wciagali bupropion. Przez pierwszy miesiac bralem normalnie 150mg. Nastepny tydzien jechalem juz na 300mg i osmego dnia skusilem sie na wciagnieciu 600mg. Czy teraz tzw efekt terapeutyczny bedzie trwal? Bo czego w zasadzie moge sie spodziewac po bupro, bo tez jest zarejestrowany jako antydepresant, a biore go w celu rzucenia palenia.
  • 338 / 2 / 0
yass pisze:
i osmego dnia skusilem sie na wciagnieciu 600mg. Czy teraz tzw efekt terapeutyczny bedzie trwal?
Ludzie pisali, że po takich zabiegach efekt terapeutyczny zanika na tydzień, dwa wynika to pewnie z nabitej tolerancji.
  • 79 / / 0
600 to przesada. Przy takiej dawce już włączają się lęki ciało staje się spięte, znacznie przyspiesza puls jeśli nie dojdzie tachykardii. Ja sam rozkruszam i pod język ale 75 mg 2 razy dziennie. Głownie ze względu na rzucanie palenia bo na to jest naprawdę skuteczny.

Czy przy takim sposobie przyjmowania i na takiej dawce może się pojawić efekt przeciwdepresyjny?
  • 410 / 23 / 0
Konkret bomba. To moje drugie podejście do tego leku. Juz w drugim dniu 150 mg czuc konkretna stymulacje. Zobaczymy jak jutro pojutrze bo na 300 mg wskakuje - kosci rzucone, recki na 300 mg sa. Bez trazodonu i mieszania w systemie kofeina i nikotyna (odwyk) zasypiam o 22, ale dzis np. bupropion zaklocal mi rytm snu (wybudzanie sie). Rano elegancki powerek (jak bralem z trazodonem to mniejszy, trazodon jednak jest bardzo sedatywny), bez problemow sie wstaje (mila alternatywa w porownaniu do porannej zamuly na SSRI). Zobaczymy jak bedzie dalej, na tym 300 mg zwlaszcza, asekuracyjnie nie schodze z 10 mg paroksetyny, a w zanadrzu mam recke na Cital. W pogotowiu oczywiscie lorki 2,5 mg. Lubie miec leki :)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Tak jak przy innych antydepresantach trzeba czekać aż zacznie działać czy czuć już pierwszą dawkę? :) i jak z ceną bo słyszałem, że drogi.
  • 454 / 26 / 0
bupropion po to stworzono w wersji XR by leczył a nie powodował euforii jak narkotyki.Przedłuzone działanie bupropioinu powoduje downregulacje autoreceptorów dopaminergicznych co skutkuje większa dostępnoscia DA dla heteroreceptorów tj wystąpienie efektu przeciwdepresyjnego.
  • 79 / / 0
Tak jak przy innych antydepresantach trzeba czekać aż zacznie działać czy czuć już pierwszą dawkę?
Po rozkruszeniu czuć od razu. Zrytyłeb dobrze mówi, bo po tygodniu na tej samej dawce, nie czuje już prawie nic.
jak z ceną bo słyszałem, że drogi.

Około 90 zł za 150 mg , 150 zł za 300 mg - w centrum, na obrzeżach drożej.
  • 410 / 23 / 0
Na 150 mg stymulacja prima ale jak wszedlem na 300 mg to tego samego dnia duzy zjazd. Zanik mocy, humor depresyjny, lęki (ale chyba nie od Wella tylko takie depresyjne), no ogolnie wjazd depresji w jakims tam stopniu. Z jednej strony jest ściepa, ale z drugiej cos mnie nosilo, bo wczoraj cala chalupe na glanc wyczyscilem (w depresji bym palcem nie kiwnal, zreszta normalnie ciezko mi sie jest zabrac do porzadkow). Generalnie dziwna sprawa. Myslicie ze to pogorszenie po zwiekszeniu dawki? Kiedy to sie unormuje?
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.