Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 66 / 2 / 0
Od 2 tyg nie tykam już kota jedynie sporadycznie zdarzało się a-pvp. Od paru dni pobieram Wellbutrin 300mg XR tak jak pan doktor przepisał...a przepisał na trwającą od pewnego czasu depresję połączoną z brakiem motywacji, spowodowaną zapewne uzależnieniem od kota... i chyba się do niego wrócę po mniejszą dawkę bo czuję straszny bodyload z jednoczesnym myślotokiem. :( Wielki plus dla tego leku za zmianę smaku fajek... po zapaleniu papierosa poczułem się tak jakbym opary z jakiegoś plastiku palił i do tego bodyload się zwiększył.
Czy mogę niewielkie ilości EPH (20-40mg) sobie pyknąć przy tym czy nie bardzo?
  • 47 / / 0
Moje spostrzeżenia w 3 dniu brania (1 dzień 150 mg, dwa następne 300 mg podzielone na 2 dawki). Wczoraj i dzisiaj wyraźne pobudzenie, ale kompletnie niekonstruktywne - trafniej by to można było nazwać mega kurwicą. Jestem z natury spokojnym człowiekiem, ale przed ostatnie półtorej dnia najmniejsza iskra doprowadzała mnie do ciężkiej do opanowania furii - wieczorkiem mi lepiej. Zastanawiałem się dzisiaj skąd ja znam to uczucie i przypomniało mi się. Dokładnie to samo miałem jak hen dawno spróbowałem w pewnym depresyjnym kraju kolumbijki. Całe towarzystwo mega dobrze się bawiło a ja siedziałem godzinę wkurwiony nie wiadomo na co, po czym ogarnęła mnie senność. Never again. Jeśli ten stan nie zmieni się przez najbliższy tydzień - wymiękam.
  • 410 / 23 / 0
Tabsy 150 mg mozna podzielic czy z uwagi na to zmodyfikowane uwalnianie w ogole nie ma to sensu bo lek nie bedzie dzialal jak trzeba?
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
Można, działanie będzie intensywniejsze, ale i krótsze.
  • 203 / 1 / 0
Dzielić tabletki nie m co bo niepotrzebnie zwiekszasz tolerke ,która i tak szybko rośnie. Po pewnym czasie działanie pobudzjące słabnie dlatego najlepiej brać na początku 150 przez ile sie da a potem zwiększyć dawkę. Ja jem razem z paroksetyną ,która gra tu pierwsze skrzypce natomiast bupropion skutecznie eliminuje zamulenie po paroksetynie. Libido i tak lekko obniżone ale już nie tak bardzo jak po samym ssri.
  • 410 / 23 / 0
Ziomek z nieba mi spadasz bo nosze sie z zamiarem dodania Wella do paroksetyny (20 mg). Ile bierzesz paro/bupropionu? Mowisz ze zamulenie znika.. A co z paroksetynowym wyjebaniem na wszystko i blaknieciem emocji, co ja akurat zaliczam sobie jako plus? Pewnie tez slabnie.. No wlasnie - czy nie masz wrazenia ze to sa leki przeciwstawiajace sie sobie? W sensie gdybys zwiekszyl bupropion i zmniejszyl paroksetyne (ile bierzesz?) to np. wrocilyby leki, ktore wygaszala paro, a ktore bupro moglby teraz nasilac?
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1709 / 11 / 0
Za dużo tutaj postów by szukać więc zapytam (i na pewno wiecie o co ;]) czy ma zastosowanie rekreacyjne? I czy są problemy by dostać na to recke?
  • 79 / / 0
Rekreacyjne ma jak najbardziej, zwłaszcza po rozgryzieniu. Obudzisz się, zrobisz więcej i staniesz się pewny siebie. Idzie min. i chyba przede wszystkim w noradrenalinkę. Nie wywołuje euforii i "jeżenia włosów" jak efedryna. Koncentracja, intelekt, reakcja - w górę. Zaoszczędzisz na szlugach jeśli palisz.

To wszystko powinno przychodzić przy normalnym leczeniu tj. łykaniu całych tabletek, ale czasem nie przychodzi.

Rekreacja na tym jest bezpieczniejsza niż na wszystkich innych speedach, mimo wszystko nie ma co przesadzać
  • 1709 / 11 / 0
Gdzie ta rekreacja skoro
Kwach pisze:
Nie wywołuje euforii i "jeżenia włosów" jak efedryna
?

Efedryna jest delikatnie mówiąc kiepska ;-)
  • 141 / 33 / 0
To our knowledge, this is the first documented case of intravenous bupropion abuse in the medical literature.
A 29-year-old woman was admitted for medical observation during withdrawal from intravenous bupropion dependence. The patient had been abusing bupropion intravenously for 2 years. At the time of admission, she was using a total of 1200 mg daily (4×300 mg tablets), dissolved in water and injected every 2 to 3 hours (recommended maximum oral daily dose of 450 mg).
The patient initially tried IV bupropion 2 to 3 years before admission, and reported that she experienced a euphoric and stimulant-like effect. She cited suggestions from friends and comfort with injection drug use as precipitating factors. She denied a history of nasal insufflation, or previous involvement with the justice system. What began as intermittent use progressed to dependence over a period of months. At the time of admission, her peripheral IV access had been compromised requiring more proximal injection in her neck. Although she denied physical withdrawal symptoms, she endorsed irritability, lability, and low mood during periods of abstinence. She reported attending various detox facilities on 12 separate occasions in attempts to quit her addiction. The patient reported easily acquiring bupropion from various health care providers and walk-in clinics, by expressing a desire to quit smoking. Throughout her 1-week admission for observed medical withdrawal, her vital signs remained normal and laboratory investigations were unremarkable.
[1]

The ‘‘euphoria’’ associated with bupropion abuse is attributed to the route of administration and occurs with nasal insufflation or smoking of bupropion. The euphoria does not occur when bupropion is administered orally. In the prison environment, the nasal route is the putative preferred route for abuse. The nasopharynx is a highly vascularized area that results in higher plasma concentrations than through the oral route of administration. Nasal insufflation, as in inhalation through the lungs, bypasses the drug’s first pass hepatic metabolism. When bupropion is crushed and ingested intranasally rather than orally, the onset of action at DAT occupancy changes from slow to rapid. [2]

[1] Intravenous Bupropion: A Previously Undocumented Method of Abuse of a Commonly Prescribed Antidepressant Agent, American Society of Addiction Medicine 2013
[2] Bupropion Diversion and Misuse in the Correctional Facility, Journal of Correctional Health Care 2013
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."