Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 203 / 1 / 0
To jest norma jeśli ma się nerwice lub lekki. Wkońcu noradrenalina idzie w góre, Miałem identycznie, po czasie zaczyna sie lekkie działaie antydepresyjne i pewność siebie idzie w górę. Z tego co pamietam moje lęki ,które mam oprucz depresji były spotengowanie przez cały czas ale nic w tym dziwnego. Mimo wszytsko widziałem również pozytywne efekty i nawet do głowy mi nie przyszło aby odsawiać. Jutro zaczynam moja drugą kuracje bupro z tym ,że z czasem mam zamiar dołączyć jeszcze sertralinę. To co piszesz to akurat skutki uboczne więc bez obaw. Jeśli nie przejdzie to to znaczy ,że ten lek nie jest dla Ciebe
  • 4 / / 0
Dzięki na info. Narazie nie odstawiłem, ale doszły inne skutki uboczne - uczucie pustki w głowie termin "Lightheadedness" dobrze to oddaje - niby mogę się skupić ale przetwarzanie tego nad czym się skupiłem stoi w miejscu :/
Miałeś takie skutki uboczne? Po jakim czasie minęły (jeśli minęły)?
Dlaczego zaczynasz drugą kurację - nawroty?
Uwaga! Użytkownik Raymond K Hessle nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
22 dzień na burpopionie, pierwszy tydzień 150, potem 300, od dwóch dni na 450mg, ciągle wielka lipa, zero działania antydepresyjnego, zaczyna mi brakować cierpliwości, będę testować jeszcze miesiąc. Dorzucam 50mg/d Amisulpirydu, podobno nadaje się na depresję i dystymię.
  • 106 / 8 / 0
@ brd123

To co czułeś przy pierwszych dawkach to już nie wróci. Podejrzewam, że właśnie takie działanie odpowiadałoby Ci? Pewnie już wciągałeś sproszkowaną tabletkę? Był to uczucie co przy pierwszej tabletce a nawet lepsze.
"Przyszłość zaczyna się dziś, nie jutro."
  • 1893 / 179 / 0
Post do kosza, wlasnie zczailem ze nie ten watek, sorry... Albo nie... Jedno pytanie: Czy na Wellbutrin nie ma w ogole refundacji? W aptece sprzedawczyni wolala bodajze 106 zlotych za pake 150, zyban chyba jeszcze drozszy, poprosilem wiec o najtanszy zamiennik, a ta proponuje mi... desmoxan :D. Generalnie ciezko bylo to wydebic, ale mam juz sprawdzony patent hehe. Pytanie o laczenie z alpra zadalem juz w odpowiednim watku, lecz zalezy mi o jak najszybsza odpowiedz (recka w garsci, uderzam do apteki), czyli - alpra+bupropion mozna bez przeszkod?
brd123 pisze:
22 dzień na burpopionie, pierwszy tydzień 150, potem 300, od dwóch dni na 450mg, ciągle wielka lipa, zero działania antydepresyjnego, zaczyna mi brakować cierpliwości, będę testować jeszcze miesiąc. Dorzucam 50mg/d Amisulpirydu, podobno nadaje się na depresję i dystymię.
Gdybys mial okazje, opisz jak funcjonujesz po amisulprydzie - dla mnie to najbardziej masakrujacy neuroleptyk - akatyzja, dyskinezy. Jak z tym u ciebie?
  • 106 / 8 / 0
Kilka lat temu Wellbutrin 30 x 150mg kosztował 50pln. Ludzie pewnie zamiast Zybanu stosowali, który kosztował 200pln i GSK podniosło ceny.
  • 410 / 23 / 0
Czy Wam tez sie strasznie poca rece po Wellbutrinie? Ja na razie zakonczylem przygode z tym lekiem, za bardzo mnie rozemocjonowal ze tak powiem. Hustawki nastrojow, bardzo silne przezywanie emocji... Od pewnego momentu stalo sie to bardzo meczace. Aczkolwiek jest to bardzo dobry lek, polecam szczegolnie tym, ktorzy chcieliby cos nietuczacego, ewentualnie chca zrzucic nadwyzke, ktorej dorobili sie na innych lekach. Biorac Wellbutrin na pewno nie bedziecie miec problemow z waga. No i libido up, up, up :)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 106 / 8 / 0
bupropion wali dość mocno po noradrenalinie. Potliwość, przyśpieszenie pulsu, podwyższenie ciśnienia tętniczego może jak najbardziej wystąpić.
  • 190 / 4 / 0
Dersu Uzala pisze:
Post do kosza, wlasnie zczailem ze nie ten watek, sorry... Albo nie... Jedno pytanie: Czy na Wellbutrin nie ma w ogole refundacji? W aptece sprzedawczyni wolala bodajze 106 zlotych za pake 150, zyban chyba jeszcze drozszy, poprosilem wiec o najtanszy zamiennik, a ta proponuje mi... desmoxan :D. Generalnie ciezko bylo to wydebic, ale mam juz sprawdzony patent hehe. Pytanie o laczenie z alpra zadalem juz w odpowiednim watku, lecz zalezy mi o jak najszybsza odpowiedz (recka w garsci, uderzam do apteki), czyli - alpra+bupropion mozna bez przeszkod?
brd123 pisze:
Gdybys mial okazje, opisz jak funcjonujesz po amisulprydzie - dla mnie to najbardziej masakrujacy neuroleptyk - akatyzja, dyskinezy. Jak z tym u ciebie?
Dorzucam setkę w dzień i mam zaburzenia koncentracji, nie wiem czy to nie od tego.

Wygląda na to, że Wellbutrin powoli się rozkręca, 450mg od tygodnia, od miesiąca leczenie, niepotrzebnie 2 dni jarałem trawe bo teraz sam nie wiem co się ze mną dzieje, jestem jakiś taki rozkojarzony, czynności wydają się takie jałowe, nie jestem w stanie wiele przeczytać ze zrozumieniem, na powrót bym tylko leżał, chyba trawa wyćmiła resztki dopaminy, które już wdzięcznie podnosił Bupro i zamieszała.
  • 14 / / 0
Czy komuś welbutrin zaszkodził, tzn nasilił lęki? biorę ssri i jestem emocjonalnym kastratem, dlatego zastanawiam się nad Wellbutrinem, który z kolei może nasilić mi lęki.
Uwaga! Użytkownik takisobie88 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.