Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Strasznie słaby jest ten lek, ma dziwnie wysoki poziom nor względem dopaminy. To komuś pomaga inaczej niż na jakieś problemy z ospałością?
Czy dla kogoś dał lepsze efekty niz MPH?
W sumie to czysta ciekawość.

Branie per os wywołało tylko lęki i chwilowo zwiększona uwagę a następnie brainfogg i ekstra problem ze skupieniem, nie dało się pracować. Zgłaszało to wiele osób taki objaw na początku stosowania. Dziwne.

Zagryziony pod język daje mocny rausz dopaminowy ale bardzo płytki, psychogenny i uzależniający jak w sumie wszystko co strzela w dope.

MPH ma podobny mechanizm działania a nie wywoływal tych ubokowow u mnie. Wręcz był klarowny.

Czy to kwestia osoby, czy tego że ten bupro ma wiązanie ketonowe i wpływa na działanie?
Po gigantycznej dawce bupro rozdrobnionej z piguły czułem na drugi dzień mefedronowa schize i metabolity tak w 10% ale jednak.
W sumie nwm jak w tej ostatniej kwestii przy MPH będzie jutro to się okaże.
  • 16 / 3 / 0
Tydzień na bupro za mną, paro nie dla mnie było, sedacyjne ja potrzebuje kopa, nie miałem chęci do niczego, zerowe libido. A bupro 150mg nie działa wgl. Spać ciągle mi się chcę i mam anhedonie totalną od kilku dni nic prawie nie mogę robić zerowa dopamina, zerowa serotonina. Po przebudzeniu tylko przez 10 minut miałem troszeczkę chęci która drastycznie szybko zniknęła i nawet kawa nie podniosła tego na milimetr.
  • 430 / 23 / 0
Na dzialanie bupropionu trzeba zekac co najmniej miesiac, biore 300 mg to po miesiacu jest pelna stymulacja..niestety ona mija lo dluzszym czasie, chyba dodam do tego wenle 300 mg
  • 430 / 23 / 0
Czy myslicie ze na atomoksetynie nie wyrabia sie tolerancja? Bo na bupropionie to po 1.5 miesiaca jest juz lipa...
  • 612 / 43 / 0
Nie wyrabia się.
Nie znam nikogo komu by pomogła w kwestii depresji z zahamowaniem.
Wg. kilkuset recenzji na drugs.com wypada dużo gorzej nawet od Bupropionu.

Musisz niestety zrobić przerwę, większość reaguje podobnie. U Ciebie aż 1,5 miesiąca a u mnie tylko 5 dni (podwyższenie dawki tylko pogorszyło).

Btw. 2 lata temu trafiłem na SOR po tym leku - przy dawce 300mg. Dostałem drgawek i straciłem przytomność na 10min. Podziękowałem tej substancji na dobre, a dodatkowo to zdarzenie miało miejsce kiedy byłem w pracy przez co najadłem się sporo wstydu.
  • 430 / 23 / 0
@zaqzax

Ale mnie takie leki jak bupropion i MPH uspokajaja1... oze atomoksetyna by mi dodala powera fizycznego? bupropion u mnie jest lepszy niz MPH bo on dziala bardziej fizucznie czyli tez na noradrenaline.
  • 113 / 5 / 0
Czy branie bupropionu doraźnie w dni kiedy chcemy mieć więcej energii, być bardziej zmotywowani i skupieni ma sens, czy nie ma sensu i nie będzie działał, będą same uboki? Wiem że metylofenidat można tak brać doraźnie, a z bupropionem jak jest?
  • 43 / 7 / 0
Ja próbowałem doraźnie, ale szczerze mówiąc to nie widziałem działania poza tym, że mi wyebywało ciśnienie. Podejrzewam u siebie lekkie ADHD, myślalem, że bupropion na to pomoże, bo są w tym kierunku badania, ale jednak nie zauważyłem większych zmian.
Z tego co czytałem o tym leku, to jednak trzeba go pobrać kilka tygodni, żeby coś z tego było. Ale te problemy z ciśnieniem chyba go jednak dla mnie wykluczają.
  • 430 / 23 / 0
@maphash
Tak jak Ci napisalem, sprubuj z jakims SSRI brac bupropion ale najlepiej nie doraznie tylko caly czas.
  • 43 / 7 / 0
Brałem też trzy tygodnie ciągiem, z paroksetyną. Też nie widziałem działania (poza paroksetyną, która działała mocno). Może za krótko brałem
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.