Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
SSRI sie odstawia stopniowo!!! Nc dziwnego ze jestes znerwicowany. Poza tym bupro na [poczatku moze taki byc.
ważyłem 80 teraz 115 kg.
czym Tys sie tak kurwa zapasl ? 8-( Dlatego wlasnie nie slucha sie konowalow , tylko bierze sprawe we wlasne rece, przypuszczalnie brales TPLD lub neuroleptyki . Masz zaltawic sobie sertraline, powoli ja odstawiac, bardzo powoloi, do tego cos na uspokojenie. Ja skonczysz z sertralina potem zaczynaj brac bupro.
  • 684 / 9 / 0
No, albo jej w ogole nie odsdtawiaj na razie bo po co. Od niej sie nie tyje raczej. Wrecz odwrotnie.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Przypuszczalnie on cos zre dodatkowo od czego tyje, ale z drugiej strony moga byc ewenementy, ktore po tym tyja - moze tez to podwyzszac apetyt akurat u niego.
  • 3250 / 355 / 2
wellbutrinek84 pisze:
siema.mam pytanie do tych ktorzy testują wynalazek o nazwie welllbutrin/zyban.otoz za oceanem nie stosuje sie monoterapii bupropionem tylko mixem z jakims ssri.no wlasnie jakim?jakimkolwiek?bo np paroksetyna jest metabolizowana przez 2d6 i zarazem hamuje ten enzym.bupropion hamuje ten sam i chyba wzarasta stezenie paro przy rownoczesnym stosowaniu,czyz nie?jaki jest najbardziej bezpieczny ssri na watrobe?bo po 2 miechas stosowania wellbutrinu(150mg)podskakuja transaminazy (czyli w skrocie jebie watrobe).robil ktos badanie enzymow watrobowych?bo uwaga lek ten zajebiscie dziala ale jak juz wiadomo w przyrodzie nie ma nic z a darmo.po odstawieniu transaminazy wracaja do normy. tylko czy zawsze?
Nie potrzebny nowy temat.
Paroksetyna i fluoksetyna, mimo ze działają na 2d6 jakimś cudem na wikipedii piszą, że sie to nie kłóci z wellbutrinem, choć nie ufałbym temu zbytnio. Mysle ze najlepiej spytac lekarza, ja osobiscie łączyłem paro z bupropionem i było w porządku.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1444 / 10 / 0
Bupro jest prawie zawsze laczony z SSRI i nie ma przeciwskazan. Nie siac paranoi z ta hepatotoksycznoscia! To ze jest inhibitorem cyp2d6 nic nie oznacza. Nie jebie watroby bardziej od innych lekow/stymulantow. Ja wpierdolilem juz do nosa 2 razy po ok 10 tabs - nie wiem co bym musial miec z watroba a nawet mnie nie bolala. Tyle ze lek nie dziala chyba jak powinien :D Ile powinna trwac przerwa zeby wszystko wrocilo do stanu przed? :D

Efedryna z sertralina sie nie kluci. Drzenie rak / kolatanie serca nie ma nic wspolnego z dopamina - jak juz to z 5ht.
  • 2 / 1 / 0
txs, juz wsio ok. zjadłem efectin i wszystko dobrze, konował dał mi lek zamiast ssri a nie razem, buraków nie brakuje
  • 19 / / 0
no to prosze se luknac
alat 118 a norma 5-49
aspat 59 a norma 8-48
sa to moje wyniki po zaledwie 2 miechach stosowania
dla niekumatych przypomne ze enzymy te sa w komorkach watrobowych(jak kto woli w hepatocytach) i przy ich uszkodzeniu zostają wyplute na zewnatrz komorki co swiadczy o podraznieniu watroby
watroba nie boli lol
mialem kiedys podobne wyniki i po 3 miesiecznym odstawieniu wrocily do normy(z tym ze bralem wtedy 300mg dziennie przez okres 5 miesiecy pod postacia zybanu,kiedy to faje rzucalem co tez mi sie udalo)

jak drzenie rak i kolatanie serca nie ma nic wspolnego z dopamina lol
na sercu masz receptor beta 1 i m2 z tym ze substancje bedace agonistami dla b1 przyspieszaja akcje serca(np dopamina lol)a substance bedace agonistami na m2 spowalniaja bicie serca
a dlaczego ludzi z parkinsonem trzesie łapami he? lol no bo maja niedobor dopaminy i podaje sie im np lewodope
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009 przez wellbutrinek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik wellbutrinek84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
txs, juz wsio ok. zjadłem efectin i wszystko dobrze, konował dał mi lek zamiast ssri a nie razem, buraków nie brakuje
Ty mozesz brac bupro zarowno sam jak z sertralina/ effectinem ale kazdy lek nalezy stopniowo odstawiac piramida!
watroba nie boli lol
nie zupelnie
mialem kiedys podobne wyniki i po 3 miesiecznym odstawieniu wrocily do normy(z tym ze bralem wtedy 300mg dziennie przez okres 5 miesiecy pod postacia zybanu,kiedy to faje rzucalem co tez mi sie udalo)
wiec pewnie to kwestoa swinstw ktore brales
jak drzenie rak i kolatanie serca nie ma nic wspolnego z dopamina lol
na sercu masz receptor beta 1 i m2 z tym ze substancje bedace agonistami dla b1 przyspieszaja akcje serca(np dopamina lol)a substance bedace agonistami na m2 spowalniaja bicie serca
a dlaczego ludzi z parkinsonem trzesie łapami he? lol no bo maja niedobor dopaminy i podaje sie im np lewodope
ja pierdole kurwa beta to receptory adrenergiczne, dopamnia dziala na receptory d1-d5. %-D
%-D Trzesie im lapami bo nie ma co dzialac na receptory beta tak? %-D Myslalem że niebor dopaminy zakluca funkcjowanie ukladu dopaminergicznego, ktory za napiecie miesni odpowiada , ale pewnie to ty masz racje %-D
  • 19 / / 0
no bo watroba nigdy nie boli nawet jak masz zjebana :nuts:
d1-d5 no ale jak ci to powiedziec mam. nie znasz koles mechanizmu dzialania bo procz tych przez ciecie wymienionych oddzialuje takze na receptory allfa i beta ADRENERGICZNE z tym ze najbardziej w przypadku serca interesuje cie b1 bo alfa tam nie znajdziesz.nie wiem skad masz takie okrojone info ale nic nie stoi na przeszkodzie zebys se cos doczytal :D
trzesie ich lapami bo malo dopaminy jest (nic w tymj przypadku o beta receptorach nie wspominalem)a ty pisales ze dopamina nie ma nic wspolnego z drzeniami tylko sama serotonina co nie jest prawda dlatego to sprostowalem
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009 przez wellbutrinek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik wellbutrinek84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
no bo watroba nigdy nie boli nawet jak masz zjebana
Watroba kluje jak sie ja za mocno podrazni, puchnie i uciska zebro i wokol organy.
trzesie ich lapami bo malo dopaminy jest (nic w tymj przypadku o beta receptorach nie wspominalem)a ty pisales ze dopamina nie ma nic wspolnego z drzeniami tylko sama serotonina co nie jest prawda dlatego to sprostowalem
Za to Ty stwierdziles ze trzesie nimi bo maja za malo dopaminy ktora dziala zamiast adrenaliny, przynajmniej tak to brzmi :-D
ze dopamina nie ma nic wspolnego z drzeniami tylko sama serotonina
pisalem to w odniesieniu do czego innego, czytaj uwaznie z łaski swojej :D Nadmiar serotoniny moze np. wywolac padake i stad w mixach drgawki a nie z nadmiaru dopaminy lub co gorsza jej niedoboru :nuts:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.