Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
To mnie teraz zaskoczyles 8-( W jakim kraju jestes i jakiej firmy to jest? Huj wie czy u nas jakiegos gowna znowu nie produkuja skoro tak. Ja mam glaxo-smith. Ale po 1 tabs. zjazd zaczynal sie po jakichs 20 min., dosc wredny i cholerne chec zajebania nastepnego. I tak max poszly 3. Oczywiscie kazda kolejna dziala duzo gorzej, a potem musialem zajebac co mialem i sie upic zeby zasnac i nie wpierdolic ile tylko mam tego well. Na drugi dzien nie mialem zadnego zwala tylko bardzij kac po piciu, a I razem to nawet tego nie mialem bo rano wzialem 2 tabsy. Jak wezme well na kacu to slabo go czuje, tez tak masz?
  • 180 / 2 / 0
Witam.

Ponieważ istnieje na tym forum wątek na temat łączenia środków rekreacyjnych (i nie tylko rekreacyjnych) z selektywnymi inhibitorami zwrotnego wychwytu serotoniny, a bupropion, jak wiadomo, się do nich nie zalicza - zakładam osobny temat.

Proszę dzielić się tutaj swymi spostrzeżeniami w tym zakresie, niezależnie od przyjmowanej dawki bupropionu.

Szczególnie przydatne informacje mogą dotyczyć, jak przypuszczam, poniższych leków lub podobnie działających specyfików:

- interakcja z benzodiazepinami - czy wzmacnia przeciwlękowe (podwyższające pewność siebie) działanie tych leków, czy wręcz przeciwnie, spłyca je?

- interakcja z alkoholem - ponoć sprzyja utrzymaniu trzeźwości?

- interakcja z dekstrometorfanem - ponoć bardzo wydłuża się t1/2 dekstrometorfanu... Czy zwiększa się również siła działania?...

- interakcja z nasionami powoju - niby działania dotyczą różnych neuroprzekaźników, ale czy zjadanie tych nasion podczas leczenia bupropionem nie jest ryzykowne?

- interakcja z metylokatynonem - tutaj jest działanie na te same neuroprzekaźniki, i w związku z tym: czy jest jakieś ryzyko lub zmiana siły działania któregoś?

Jeśli komuś coś się przypomni, proszę dodać swoje spostrzeżenia. Zapraszam do dyskusji. :)
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2009 przez inmda, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Przenioslem.
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Paroxetinum , czy teraz bupro na Ciebie dziala jak na początku? Ja sie od paru dni, jak zajebalem 400mg tramalu, kilka piwek, kapiato czuje, nic mi sie nie chce, jestem czesto senny, czuje jakby mi ciagle brakowalo, brak mi motywacji i nie ogarniam ;/

Co do recept, to przeciez mozesz isc do lekarza tam gdzie jestes i powinine recepte wypisac. :)
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
sprawdzał ktoś z was czy podczas brania bupropionu działają tryptaminy?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
dzialaja
  • 67 / 4 / 0
sorki kompani za zwloke , teraz wlasnie skonczylem brac bupropion , juz mi nic nie zostalo . tutaj gdzie aktualnie jestem ciezka sprawa zeby wysepic cos na recke , z buta wypisuje zamiast recki skierowanie na rozne popierdolone badania . za duzo zachodu z reszta dlugo juz sie leczylem bupro , a w ostatnim miesiacu do tego czulem ze dzialanie leku slablo , mam dojscie jednak do moklobemidu wiec czas na wyprubowanie nowego leku . mam nadzieje ze mi nie skresli libido .

Wlasnie tak jak browar piszesz przez ten paro miesieczny okres kuracjii zanotowalem ze po zaaplikowaniu jakich kolwiek uzywek (nie mowie tu o dragach bo nie mieszalem tak hardcorowo) dajmy np. alko ,na kacu i jakis okres po rozstrajalo to totalnie dzialanie leku . po tyg-dwoch zaczynalem znow czuc dzialanie leku , wiazalo sie to z utrzymywaniem przesadnego celibatu alkoholowego etc,(ale to moj indywidualny przyklad) chociaz na bupro nie ciagnelo mnie za bardzo do alku a nawet fajkow nie mowiac o twardszych to czasem i tak trzeba sie oderwac i przychodzi taki czas ze wypada sie napierdolic ;) ogolnie wiadomo jak ktos chce sie leczyc i nie wpierdala dodatkow do leku to bupro pomaga .
Uwaga! Użytkownik paroxetinum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Jak dla mnie chujowy
długo go bierzecie? i jak?
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
z buta wypisuje zamiast recki skierowanie na rozne popierdolone badania . za duzo zachodu z reszta dlugo juz sie leczylem bupro , a w ostatnim miesiacu do tego czulem ze dzialanie leku slablo
to gdzie Ty wlasciwie jestes? 8-( Jak sie czuejes po odstawieniu tego? Pomoglo trwale?

Dzialalenie leku po alko moze sie wylaczyc co jes normalne jak sie wykorzysta zapasy dopaminy. Jednak ciagnie mnie przy tym do picia bo jestem nerwowy i nadpobudliwy a jak kawe wypije to spac nie moge i tak w kolko.
długo go bierzecie? i jak?
min. 1 miesiac, zawsze rano

Paroxetinum, nie dawno twierdzailes ze wszystko wrocilo u Ciebie do normy. Czyzbys sie jednak mylil?

Moze jak bedziesz mial troche przerwy to tolerancja zniknie i wszystko bedzie po staremu?? ile go lącznie brales? A moze to normalne ze po pewnym czasie dzialanie sie zmienia??
Ostatnio zmieniony 23 marca 2009 przez moloch, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
pamiętam gdy brałem sertraline która jak wiadomo tez ma wpływ na dopamine to po zjedzenie kilku tabl tussipectu albo po wypiciu metkata z zaledwie 2-3 tabl sudafedu było BARDZO nieprzyjemnie - serducho waliło jak szalone, pociłem sie, bardzo mocne rozdrażnienie i niemozność skupienia mysli.

jak tam tramalek działa na bupropionie?? ktoś ma porównanie?
brał ktoś z was psychodeliczne tryptaminy podczas brania bupropionu? działają normalnie??
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Tak teoretycznie to tryptaminy powinny normalnie działać, a tramadol... w sumie nie wiadomo do końca, bupropion hamuje 2d6 który metabolizuje tramadol do silniejszego metabolitu. Jak kodeina w morfine.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.