Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Witam

Jak piszę w ulotce Transtec ,,sok z grejfuta może wzmacniać działanie leku Transtec''

Próbował ktoś z was kroplami Citrogreptu podbić działanie Buprenorfiny ?

Przeniesiono do wątku ogólnego - tur3k
  • 400 / 1 / 0
Cześć, jestem zainteresowany buprą jako zamiennikiem kodeiny.

Z tego co wyczytałem jest albo bulindol czy jak mu tam, albo transtec. O ile w przypadku tabletek sprawa jest prosta, o tyle z plastrami jest trudniej. Skoro plaster Transtec 70 ma 40 mg bupry, jeśli urżnę połowę mam 20 mg itp, a jeśli chciałbym 0,5 mg mam sobie odkroić 1/80? Dobrze rozumuję?
  • 680 / 43 / 0
Tak, dobrze rozumujesz. Ale musisz miec na uwadze fakt ze z takiego kawalka cale pol mg raczej sie nie wchlonie, zawsze sa jakies straty. Ale jak będzie za malo zawsze mozna dołożyć.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 400 / 1 / 0
To przecież te plastry to jest żyła złota w porównaniu z wydawaniem pieniędzy na kodeinę. Że też wcześniej na to nie wpadłem :nuts:

czyli mg idealnie są rozłożone po całym plastrze? Jakie dawki jak działają? Powiedzmy 0,5 mg ilu mg kodeiny odpowiada (mniej wiecej)?
  • 12441 / 2419 / 0
Bardzo mniej więcej - ok 100mg kodeiny.
  • 400 / 1 / 0
Ok, mam ostatnie dwa pytania:

1) ile trzymać ucięty kawałek plastra przy policzku/pod językiem itp?
2) po buprze nie ma żadnych gównianych skutków ubocznych (prócz senności) jak padaczka po tramadolu itp? Nic o tym nie jest napisane w FAQ ale wolę zapytać.
  • 714 / 45 / 0
1. godzinkę bez połykania śliny
2. jakichś szczególnych nie ma, ostatecznie przy większych dawkach może wystąpić potliwość i typowe problemy jelitowe jak to przy opio.
  • 400 / 1 / 0
ok, mam plastry 35ki. Podzieliłem matrycę na ćwiartki, i z tych ćwiartek zrobiłem po 1/5 paska. Każdy taki pasek ma 1 mg, narazie na spróbę wrzuciłem 0,5 mg.

Jak przejść w ogóle z kodeiny na to? Żebym nie dogrzał za mocno, dzisiaj poszło już 700 mg kody, nie będzie to za duży miks? koda już schodzi.

Aż wyjąłem ten plasterek, może poczekam aż cała koda zejdzie całkowicie :P ale nie powiem bo po chwili już "coś" poczułem mając ten plasterek w ustach.
  • 1509 / 223 / 0
@popjerdol, Z tego, co wiem i zaobserwowałam u siebie to możesz z dnia na dzień albo po prostu gdy poczujesz, ze K nie działa to zarzuć B, bo ona i tak "wywali" kodę z organizmu. Chyba, że chcesz pukać to podobno ładny miksik się robi, ale tego już Ci nie powiem, bo nie waliłam bupry iv i nie rzucałam na to kody albo odwrotnie. bupra iv tylko solo.

A zjawiłam się dziś w tym wątku, bo muszę tutaj podzielić swoimi przeżyciami dnia dzisiejszego.
Ludu! Ja dawno tak świetnie się nie czułam. Wczoraj po raz pierwszy od b. długiego czasu wrzuciłam buprę pod język, nieduży paseczek. Czekałam na "wczytanie" chyba z godzinę, a jak mi walnęło to czułam to, czego nigdy bupra mi nie dawała. Zwykle był to ogólny chill i senność, i wyjebka, a wczoraj nie dość, że lekkie mrowienie, nie dość, że wyjebka, nie dość, że przysypianie to jeszcze to przysypianie było tak ślicznej jakości, że ja nawet nie jestem w stanie tego opowiedzieć. Co chwilę jak się budziłam z takiego półsnu (jednak cały czas kontaktowałam, bo byłam w komunikacji miejskiej, później w sklepie i to z facetem swym, więc nie chciałam robić wsi), bo się np. zatoczyłam to drugi sen był już całkiem inny. I taka przyjemna muzyczka w nim leciała. Jakieś moje ulubione kawałki chyba, bo sobie też podśpiewywałam.
Jak to jest możliwe, że po niedużej ilości bupry (nie jestem w stanie określić ile, paseczek ok. 1x3 cm) takie wręcz noddy ?! Nie wiem, kurde, ale to coś cudownego po długim (bo chyba miesięcznym) czasie niezarzucania tego. :heart: Swoją drogą może to dlatego, ze organizm odtruty całkowicie ?
Dzisiaj natomiast od rana mam humor prześwietny! Fakt, że na noc wzięłam zwyczajową dawkę leków, czyli escitalopram, trazodon, kwas walproinowy, ale już wtedy bupra sobie krążyła i było błogo. Rano obudziłam się wypoczęta jak nigdy i tak zmotywowana do czegokolwiek, że brak mi słów do tej pory. Po prostu przytyka mnie na samą myśl o tym jaki mam dziś piękny humor, świat cały! :heart: Wszystko mi wychodzi, a do tego to uczucie działania opio w ciele, źrenic nadal "nie ma", jest przecudownie. Nie wiem jak to się stało, ale nie chcę, żeby ode mnie odchodziło.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 714 / 45 / 0
A ten miesiąc wcześniej to jak często buprę spożywałaś?
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.