Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 237 / 0
Osobiście odradzam tego typu eksperyment, może być bardzo niebezpieczny.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 714 / 45 / 0
@up, dlaczego? Zakładając roztwór wodny nie w etanolu oczywiście.

bupra w sprayu do nosa może być fajnym pomysłem. Albo w glikolu i efajku. Ktos chętny do eksperymentów?
  • 917 / 235 / 0
Roztwór wodny zrobiony z tabletek subutex 8mg jest idealnie klarowny, myślę że w odpowiednim stężeniu nie byłby drażniący dla oka.
  • 714 / 45 / 0
tur3k pisze:
Osobiście odradzam tego typu eksperyment, może być bardzo niebezpieczny.
Dlaczego? Zakładamy dokładną jak na domowe warunki filtrację + wygotowanie roztworu przed podaniem.
  • 2897 / 237 / 0
Bo oko jest narządem bardzo wrażliwym, do tego jego "odbudowa/naprawa" przy uszkodzeniu może być niemożliwa. Do dzisiaj w Polsce nie potrafią wyleczyć niektórych schorzeń wzroku, nawet w klinice w Katowicach, gdzie zjeżdżają się ludzie z całego kraju (tak, widziałem nie raz pełno rejestracji samochodów znad morza). To nie kabel, że jak spalisz/przebijesz jeden to masz jeszcze z dwadzieścia innych na rękach a tamten się zregeneruje w ciągu tygodnia po smarowaniu Cepanem. Jak ktoś chce ryzykować to jego sprawa, ja nie zamierzam i odradzam próbowanie czegoś takiego.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 12408 / 2410 / 0
Jakim trzeba być desperatem, żeby "walić w oko"? Skrajnie głupi pomysł.
  • 917 / 235 / 0
^^nie piszemy tu o waleniu w oko ( robieniu iniekcji ),tylko o drodze podania przez błonę śluzową oka,np. LSD świetnie się wchłania tą drogą,oczywiscie nikogo nie namawiam do tego.
  • 12408 / 2410 / 0
wiem o tym (że nie mówimy o iniekcji w oko... bez przesady :D) i nadal twierdzę, że to baaardzo zły pomysł. Jest w ogóle odczuwalna różnica po podaniu LSD w oko, a tradycyjnym? Jeżeli tak, to czy jest warta potencjalnych problemów z okiem?
  • 917 / 235 / 0
^ja nie odczułem żadnej różnicy w działaniu LSD,może ładowało się troszkę szybciej,ale to było za szczeniaka i już słabo pamiętam :old:
  • 8 / 1 / 0
Ja chciałem zapytać o metodzie podjęzykowej.
Czy jak w ustach odklei sie macież (plastikowe) to resztę plastra mozna wyrzucić czy żuje sie wszystko?
"Demokracja jest jak dwa wilki i owca, głosujący co będzie na obiad."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Europol rozbił siatkę handlarzy kokainą. Skonfiskowano ponad 7 ton narkotyków

Hiszpańskie służby rozbiły siatkę handlarzy narkotyków. Zatrzymano 22 osoby, które są podejrzane o hurtową dystrybucję kokainy na terenie Unii Europejskiej. Dochodzenie, koordynowane przez unijną agencję ds. współpracy organów ścigania (Europol), obejmowało Hiszpanię, Bułgarię, Kolumbię, Kostarykę i Panamę.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.