Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2921 / 243 / 0
Osobiście odradzam tego typu eksperyment, może być bardzo niebezpieczny.
Dawny nick: tur3k
  • 714 / 45 / 0
@up, dlaczego? Zakładając roztwór wodny nie w etanolu oczywiście.

bupra w sprayu do nosa może być fajnym pomysłem. Albo w glikolu i efajku. Ktos chętny do eksperymentów?
  • 917 / 235 / 0
Roztwór wodny zrobiony z tabletek subutex 8mg jest idealnie klarowny, myślę że w odpowiednim stężeniu nie byłby drażniący dla oka.
  • 714 / 45 / 0
tur3k pisze:
Osobiście odradzam tego typu eksperyment, może być bardzo niebezpieczny.
Dlaczego? Zakładamy dokładną jak na domowe warunki filtrację + wygotowanie roztworu przed podaniem.
  • 2921 / 243 / 0
Bo oko jest narządem bardzo wrażliwym, do tego jego "odbudowa/naprawa" przy uszkodzeniu może być niemożliwa. Do dzisiaj w Polsce nie potrafią wyleczyć niektórych schorzeń wzroku, nawet w klinice w Katowicach, gdzie zjeżdżają się ludzie z całego kraju (tak, widziałem nie raz pełno rejestracji samochodów znad morza). To nie kabel, że jak spalisz/przebijesz jeden to masz jeszcze z dwadzieścia innych na rękach a tamten się zregeneruje w ciągu tygodnia po smarowaniu Cepanem. Jak ktoś chce ryzykować to jego sprawa, ja nie zamierzam i odradzam próbowanie czegoś takiego.
Dawny nick: tur3k
  • 12453 / 2421 / 0
Jakim trzeba być desperatem, żeby "walić w oko"? Skrajnie głupi pomysł.
  • 917 / 235 / 0
^^nie piszemy tu o waleniu w oko ( robieniu iniekcji ),tylko o drodze podania przez błonę śluzową oka,np. LSD świetnie się wchłania tą drogą,oczywiscie nikogo nie namawiam do tego.
  • 12453 / 2421 / 0
wiem o tym (że nie mówimy o iniekcji w oko... bez przesady :D) i nadal twierdzę, że to baaardzo zły pomysł. Jest w ogóle odczuwalna różnica po podaniu LSD w oko, a tradycyjnym? Jeżeli tak, to czy jest warta potencjalnych problemów z okiem?
  • 917 / 235 / 0
^ja nie odczułem żadnej różnicy w działaniu LSD,może ładowało się troszkę szybciej,ale to było za szczeniaka i już słabo pamiętam :old:
  • 8 / 1 / 0
Ja chciałem zapytać o metodzie podjęzykowej.
Czy jak w ustach odklei sie macież (plastikowe) to resztę plastra mozna wyrzucić czy żuje sie wszystko?
"Demokracja jest jak dwa wilki i owca, głosujący co będzie na obiad."
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.