Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2518 / 27 / 0
@Czary, jak już napisał tomek219, ilość 1,5mg jest dość mała. Do tego między benzodiazepinami, a Zolpidemem występuje tolerancja krzyżowa. Oczywiście możesz wziąć pod język. Jeśli masz Sedam, to powinno się wszystko ładnie rozpuścić. Tabletki Lexotanu z tego co pamiętam zawierają otoczkę, ale nie powinny one zbytnio przeszkadzać w podjęzykowym zażywaniu. Bromazepam ma to do siebie, że w przeciwieństwie do np Alprazolamu nie jest tak mocno gorzki, więc smak także nie powinien być przeszkodą. Hydroksyzyna powinna lekko wzmocnić działanie bromazepamu, ale nie spodziewaj się fajerwerków, jak już to wzmocni działanie nasenne i będziesz czuł się bardziej zamulony.

Myślę, że najlepszą dawką od której powinieneś, nawet mając znikomą tolerancję to co najmniej 3mg.
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 476 / 4 / 0
No i ładnie poczułem moc broma. Wcześniej przeginałem z tym specyfikiem, bo brałem go praktycznie już na granicy urwania filmu tzn. nawet 36mg plus alko. A teraz jak mnie dopadła mała delira w związku z efektem odstawiennym alpry plus miałem wyjście do załatwienia ważnej sprawy, to sobie zapodałem 12mg i ładnie przeczesało. Szkoda tylko, że na mnie bdz już nie działają gdy biorę je bez okazji, tzn. żeby się dobrze bawić na zakrapianej imprezie. Muszę do tego mieć niestety głód benzodiazepinowy i wtedy jest si.
  • 742 / 12 / 0
Właśnie wpadł mi w ręce bromazepam, naprawdę fajne benzo jak dla mnie lepsze od alpry, brom jest taki milutki i cieplutki :*). Po alprze włączał mi się tyko agresor a tutaj jest taki chill out miękki kotek bromazepamek :heart: :heart: :heart: .
  • 14 / 1 / 0
jak jem klony i wpadl mi w rence lexotan 3mg cala paczka, to jest sens to jesc,?? czy zjesc to na raz jak dziennie wale 2-4 mg klona?
Uwaga! Użytkownik opiak jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Spróbuj od 12mg w górę (15-18) , broma najmilsze benzo, chyba, że klon tak już Ci wszedł, że nie poczujesz to przykro mi... :-)
Non omnis moriar.
  • 232 / 16 / 0
Jest możliwość ze bromazepam moze na mnie nie dzialac? Jak brałem alpre ze 2 lata temu to było całkiem ok z tego co pamiętam, a teraz bromazepam probowalem 1,5 mg - nic, 3 mg tez nic, 6 mg lekka senność chociaz nie wiem czy to nie placebo.. co wy czujecie po benzo ogolnie, moze to ja nie dostrzegam ze dziala?
i korzystając z okazji - jakie benzo najlepsze na pewnosc siebie w stosunkach miedzyludzkich, ogolnie zwalczające wszelkie fobie społeczne? słyszałem ze alpra własnie najlepsza ale może jest cos fajniejszego?
I co to jest za mechanizm o ktorym wspominaja ludzie, ze biorąc benzo łatwo na drugi dzień obudzić się z pusta paczką? Na jakiej zasadzie to działa, ze człowiek po benzo wciąż czuje się niedoćpany? %-D
  • 1358 / 23 / 0
Czary pisze:
Jest możliwość ze bromazepam moze na mnie nie dzialac? Jak brałem alpre ze 2 lata temu to było całkiem ok z tego co pamiętam, a teraz bromazepam probowalem 1,5 mg - nic, 3 mg tez nic, 6 mg lekka senność chociaz nie wiem czy to nie placebo.. co wy czujecie po benzo ogolnie, moze to ja nie dostrzegam ze dziala?
Taki urok benzo, że na początku działa w bardzo miły sposób, a potem już niestety nie ma aż takiego uroku. Poza tym bromazepam jest spokojniejszym benzo od alpry, więc działanie jest łagodniejsze.
i korzystając z okazji - jakie benzo najlepsze na pewnosc siebie w stosunkach miedzyludzkich, ogolnie zwalczające wszelkie fobie społeczne? słyszałem ze alpra własnie najlepsza ale może jest cos fajniejszego?
Zdecydowanie klonazepam :diabolic:
I co to jest za mechanizm o ktorym wspominaja ludzie, ze biorąc benzo łatwo na drugi dzień obudzić się z pusta paczką? Na jakiej zasadzie to działa, ze człowiek po benzo wciąż czuje się niedoćpany? %-D
Benzodiazepiny są zdradliwe, bo nie czuć po nich zbyt silnego działania i dorzuca się je wtedy, bo ma się wrażenie, że myślimy trzeźwo, lecz po większych dawkach lub/i miksach z alkoholem/opio może urwać się film i wtedy nieświadomie zarzucamy jeszcze więcej ;-)
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013 przez Ever, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 1488 / 21 / 0
Czary pisze:
Może wypowiem się ja, jako specjalista w dziedzinie tej akurat benzodiazepiny.
Widzę, że naprawdę co niektórzy są nieogarnięci, zatem zaczynam:

Bromazepam, podobnie jak Alprazolam jest lekiem anksjolitycznym, czyli tłumiącym lęk oraz różnego rodzaju fobie. Jednakże nie ma takiego potencjału uzależniającego jak Alprazolam, dlatego jest lepszy. Dlaczego? Bo nie wpierdala w piekło, jakim jest odstawka Alpry.
Skoro już masz len lek, to nie baw się w dawki 1,5 mg, to bez sensu. To, że tabletka Sedamu jest podzielna na 4 części, nie znaczy, że masz to dzielić. Masz zarzucić całą tabletkę, względnie dwie, najlepiej podjęzykowo. Już wyprzedzę pytania typu, czy jest gorzki, czy śmierdzi po nim kupą z gęby. Nie - Sedam jest benzodiazepiną słodką. Rozpuszcza się błyskawicznie. Lexotan jest mniej słodki, ale również. Z początku nie chce się rozpuszczać, ale jak nasiąknie śliną wręcz rozpada się i wchłania od razu.
Dlaczego pod język? Bo jeśli żarłeś właśnie obiad z 10 dań to możesz tych kilku miligramów nie poczuć, albo wchłanianie będzie zachwiane. Spod języka bromazepam trafi prosto do głowy, a stamtąd do reszty ciała.
Jest dobrym lekiem na fobię społeczną. W ogóle upadają wszelkie granice (także rozsądku), więc robi się rzeczy, których się nigdy nie robiło, albo się ich bało.
Z benzodiazepinami jest jak z alkoholem - wypijesz 4 piwa i co? Czujesz niedosyt. Chodzisz i szukasz, szukasz i chodzisz, aż do zalania w trupa. Tutaj jest podobnie - dorzucasz, dorzucasz aż do urwania filmu. Nie jest to regułą - mnie się już film nie urywa (chyba, że tak jak ostatnio - 8 mg Klona zapite 0,7 l Jagermeister'a)
opiak pisze:
jak jem klony i wpadl mi w rence lexotan 3mg cala paczka, to jest sens to jesc,?? czy zjesc to na raz jak dziennie wale 2-4 mg klona?
Nie doceniasz mocy Bromazepamu. Działa najmilej ze wszystkich benzodiazepin. Sam jem Klony 2-4-6-8 mg i nadal 12 mg Bromazepamu mnie wyraźnie (wyraźniej niż Klony) porabia. Bromazepam zażywam codziennie od przeszło 2 lat i nie zauważyłem skoku tolerancji nawet o miligram. Zawsze 12-18 mg robi mnie zdrowo.
Everett1992 pisze:
Czary pisze:
Klon ma się nijak do Bromazepamu. To tak, jakbyś porównywał działanie Kodeiny do Opium. Kodeina działa "jednostronnie" a opium, czy też PST działa "głębiej" dlatego też przyjemniej. Po Klonie nie ma przyjemności na ciele i umyśle takiej, jak po odpowiedniej dawce Bromka.

Jeszcze jakieś pytania?
  • 1358 / 23 / 0
Everett1992 pisze:
Czary pisze:
Klon ma się nijak do Bromazepamu. To tak, jakbyś porównywał działanie Kodeiny do Opium. Kodeina działa "jednostronnie" a opium, czy też PST działa "głębiej" dlatego też przyjemniej. Po Klonie nie ma przyjemności na ciele i umyśle takiej, jak po odpowiedniej dawce Bromka.

Jeszcze jakieś pytania?
Z doświadczenia napisałem, że klony lepiej działają w relacjach międzyludzkich, zwiększając wyluzowanie i łatwość kontaktów z innymi - w porównaniu do alpry czy broma, to jak dla mnie klony są zdecydowanie lepsze w tym względzie ;)
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2013 przez Ever, łącznie zmieniany 2 razy.
http://www.lastfm.pl/user/Everett92
  • 1488 / 21 / 0
Jeśli chodzi o kontakt międzyludzki albo względną jasność umysłu to są na podobnym poziomie. Po Bromazepamie ja czuję się senny, po Klonie chodzę na kolokwia i egzaminy i zaliczam je na 4 %-D
A jeśli chodzi o całokształt działania, no to Klon daleko :P
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."