"Coś mi się tu nie zgadza, cholewa.
Jak mi trzy lata temu z haaaakiem (prawie 4) lekarz przepisał Lexotan (bromazepam) to wiem, że był drogi jak skurczysyn.
Teraz za Sedam płacę 23 z hakiem a w internetowej aptece patrzę: Lexotan za 25 zł z hakiem!
Co jest? :huh:
Przez ten czas producenci Sedamu tak bardzo podbijali cenę czy też producenci Lexotanu tak obniżali? Bulwa, szkoda, że nie śledziłam..."
Ktoś coś wie, coś słyszał?
A! Nie dopatrzyłam, to Lexotan 3...
Pewnie 6 dużo droższa ale kto to wie?
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"
Noel Gallagher
1waytikt2tickletown pisze: spróbuj u ogólnego może, oni nie kojarzą tego benzo, a tobie z pewnością nie trzeba tłumaczyć co masz nawijać ;-)
PS Nie namawiam, ale wiem jak to jest i dlatego napisałam, co napisałam. Reszta zależy już tylko od lekarza.
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
Noel Gallagher
Mnie ten lek nie porobił w sporych dawkach (ponad 15mg) więc uważam, że jest to benzo słabe podobnie jak oxazepam doraźnie brany przez moją mame ;-)
W każdym razie lepiej już się wpierdolić w broma niż w alprazolam o niebagatelnie silniejszym działaniu, a co zauważyłem (niestety) nawetr moim znajomym koleżanką młodszym ode mnie (koniec liceum, matura, studia) bromazepam zaczął być nagminnie wypisywany... dziwne nieco
nutella-cole pisze: (...)podejrzewam, że 6mg tabsy są niebieskie.
[/quote]
Owszem. Tyle, że ja się wpier*zieliłam i jakoś się specjalnie nie cieszę, ale jest tak jak mówisz - lepiej w to z dwojga (trojga, czworga...) złego.
Acha, jeszcze coś.
Jeśli się jechało wcześniej na klonie czy alpro i oczekuje się, że 15 mg broma cokolwiek "porobi" to nic z tych rzeczy raczej (jeszcze zależy jak długo się jechało i na jakich dawkach).
Ale osobę czystą od benzo 15 mg nieźle "przetrzepie".
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
Noel Gallagher
Każdy inaczej to toleruje wiadome ;-)
W sumie siedze w Alprazolamie z 5 lat, a wklonach niewiele i może mam taki dziwny organizm ptakowaa, że mnie lepiej porobi relaksująco 2mg alpry i 3 żubry, niż 6mg klona + jakiś alko ]
Ja nie mówię o działaniu z alkoholem. To raz.
A jeśli w alpro siedzisz 5 lat i do tego alkiem zapijasz to 15 mg broma... hehehe. Coś Ty. Po tamtych mieszankach sam brom w takiej dawce to dla Ciebie nic.
A mi "dobrze robi" ;) 6-9 mg.
Tak mi dobrze zrobiło (plus drugi dzień na 30 mg parox) że skikam do lodówki po pepsi, kupiłam i się mrozi.
Mniam.
Lubię tę mieszankę.
A na noc cztery browarki w zapasie.
Jakby ktoś się pytał to jestem.... ;-) ("w temacie"....).
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
Noel Gallagher
Generalnie ja radzę z benzo (szczególnie długo działających) postępować ostrożnie. Zaczynać od małych dawek, bo tolerka rośnie szybko (ale raczej w ciągach), a przyjęcie za dużo może zaoowocować zamułą następnego dnia lub dwóch...
Skręta się nie obawiaj przy takiej częstotliwości. Broma jest uznawany za lajtowe benzo pod tym względem (łagodne samo w sobie + długi czas półtrwania). Większe ryzyko tkwi imo w tym, że w końcu zapragniesz brać częściej. A następnie broma przestanie działać i przerzucisz się na alprę albo klony.
Myślę, że przy takim routeline możesz brać te 12mg dwa razy w tygodniu przez 2 miechy bez ryzyka wjebania fizycznego. Kwestia jest osobnicza, więc najepiej przedostatni tydzień jedz 6mg, a ostatni 3mg. Tylko póki nie masz benzomózgu pilnuj tego 2 razy w tygodniu...
======
kurwa zajebisty miks tramal + bromazepam + piwencjo... myślę żeby jeszcze tam coś doflancować ;) ale nie wiem czy to bezpieczne by było (np. pfpp lub lekka dawka 4-AcO-DMT)
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/ef2c1e73-a82e-40c5-9cb1-6764e861013b/dobre%20chlopaki%20od%20tematu.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250424%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250424T051602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=079faaf2a655a4a6c92371358be1cb5514c278f5f62b1ab9139e8a98e4c62b52)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-04-14_20-26-59.png)
TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"
UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.