Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Czy masz trudności z wykupem Medikinetu lub Oxycontinu?

Czas głosowania minął 05 października 2022

- Tak, nie ma ich w hurtowniach ani aptekach.
11
85%
- Nie, z łatwością mogę je wykupić/ zarezerwować w hurtowni.
2
15%

Liczba głosów: 13

ODPOWIEDZ
  • 329 / 33 / 0
Kurde no nie ma na żadnej stronie której podałeś oxycontina 40, nawet zamiennika oxydolor nie ma. To jak to ogarnąć? W aptece się pytałem czy zamówią to niby nie ma z hurtowniach? Jak ktoś kupuje to proszę o podpowiedź.
  • 583 / 105 / 0
Musisz podzwonić po najblizszych aptekach z ktomalek, gdziepolek. Niektóre apteki ostatnią nie chcą rezerwować bez podania recepty przez telefon wieć na to musisz się też przygotować. Ale może trafisz akurat na jakąś co ci zarezerwują. @FotherMucker
:tabletki:
  • 1048 / 299 / 2
06 marca 2025FotherMucker pisze:
Kurde no nie ma na żadnej stronie której podałeś oxycontina 40, nawet zamiennika oxydolor nie ma. To jak to ogarnąć? W aptece się pytałem czy zamówią to niby nie ma z hurtowniach? Jak ktoś kupuje to proszę o podpowiedź.
Norma z oxy, że go brakuje w hurtowniach, raz na rok minimum się zdarza taka sytuacja. Ogólnie to pluję sobie w mordę, że potrafiłem przejechać pół polski dla jednego opakowania które zjadłem w 3 dni xD dobrze, że mam to dawno za sobą. Ja za to radzę obserwować info na gdziepolek - tam wypowiadają się farmaceuci.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 583 / 105 / 0
Oxydolor zazwyczaj jest ciągle, continów często nie ma ale dolorow to ostatnio z 1-1.5 roku temu brakowalo i tez jak merx zapierdalalem do innych miast :D
:tabletki:
  • 329 / 33 / 0
10 marca 2025Merx pisze:
06 marca 2025FotherMucker pisze:
Norma z oxy, że go brakuje w hurtowniach, raz na rok minimum się zdarza taka sytuacja. Ogólnie to pluję sobie w mordę, że potrafiłem przejechać pół polski dla jednego opakowania które zjadłem w 3 dni xD dobrze, że mam to dawno za sobą. Ja za to radzę obserwować info na gdziepolek - tam wypowiadają się farmaceuci.
Serio w trzy dni to opierdolileś? Ja trzy dni poleciałem po 40mg i ostatni 80 i jak przeszło to byłem tak wyniszczony psychofizycznie, że resztę wypierdoliłem. Robota szła pięknie na tym czy w ogrodzie czy w garażu, szkoda, że nie da się tak ogarniać bez tego, a teraz została tylko niechęć do wszystkiego, brak motywacji i wyprucie z sił życiowych.
  • 1048 / 299 / 2
@FotherMucker koniec końców przez oksy był mój drugi i ostatni pobyt na oddziale detoksykacyjnym i dzięki kurwa bogu, że wtedy zmienili mi na buprę z którą też były problemy i musieli mi ją ściągać z oddziału onkologicznego... Od tamtego czasu nie dotknąłem opio w celach rekreacyjnych ani razu.
  • 5 / / 0
A czy wiadomo czemu nadal jest fakt problem z dostępnością MPH, 30% dostępności na całą Polskę to trochę mało:/
  • 1048 / 299 / 2
@Comaj jest to relatywnie do przeszłości w ch*j dużo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.