"Redaktorka
2 dni temu
Właśnie otrzymaliśmy informację od producenta, iż do Polski trafiła wczoraj dostawa leku OxyContin w dawce 40 mg - w najbliższych dniach lek będzie już dostępny w hurtowniach i tym samym, trafi do aptek. Dostawa OxyContinu w dawce 80 mg ma dotrzeć do Polski w najbliższy czwartek/piątek - lek ma być dostępny w aptekach w przyszłym tygodniu."
Są już 40stki u kogoś?
Powołałem się na informację od przedstawicieli i się Pani uśmiała, bo podobno już 2 takie "dostawy" były, ale jakoś w praktyce ich nie widział. Może to kwestia regionu. Tak czy siak "zazdraszczam" tym, którym się trafi;)
A nie prościej będzie zajrzeć na stronie "gdzie po lek" czy jakoś tak ?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
To zamówi mi Pani
-My zamawiamy ale nie przychodzi
Nie wiem jak teraz, czy już jest
A przepraszam temat o oxy
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Dziękuję wszystkim za Wasze komentarze i punkt widzenia.
E. Hemingway
08 października 2022Grzesiu11 pisze: Ze 2 tygodnie temu dxm był tylko w syropie
To zamówi mi Pani
-My zamawiamy ale nie przychodzi
Nie wiem jak teraz, czy już jest
A przepraszam temat o oxy
Narazie mamy dramat a niedługo będzie tragedia...
Zresztą zapomniałem, żyjemy w Polsce...
E. Hemingway
Na teren, np. województwa dolnośląskiego, znalazłem tylko 1! aptekę posiadającą na stanie Oxycontin 40 mg - nie ma go nawet we Wrocławiu.
Dla zainteresowanych, podaję link
https://www.gdziepolek.pl/produkty/5856 ... vid=137448
E. Hemingway
Wytłumaczy ktoś czemu tak sie dzieje? Słyszałem ze leki pójdą w górę?
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Mundipharmy jak nie było, tak nie ma.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki
Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.