Dziękuję wszystkim, których miałem okazje poznać, sforum i spoza.
Kto wydał najmniej albo ile wyniosły pełne koszty całej imprezy ze WSZYSTKIM?
aparat.relaksu@hyperreal.info
Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
U mnie 420 euro, z biletem. Dało się dużo taniej.
Byli ludzie co zamknęli koszta w ok. 200 euro ;)
Moj pierwszy tak wielki festiwal. Jestem pod mega pozytywnym wrazeniem.
Bylo fest zajebiscie. Jak juz Cyric wczesniej napisal, ciezko ubrac w slowa co tam sie dzialo. Trzeba to po prostu zobaczyc na zywo samemu.
Juz tesknie za tymi wszystkimi freakami.
-You've never used them before.
cóż , pozazdrościć chłopaki klimatu i przeżycia , bo bankowo było bajecznie :-)
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Zrobiłam mały eksperyment i zabrałam na Booma na siłe kilku dobrych znajomych, ale zupełnie innych niż ja: antydragi, troche próżnych, nadzianych, często patrzących z górki na innych ludzi, którzy niegdy wcześniej nie mieli z psykultura do czynienia. Jak wchodzili na Booma to tak narzekali, że tam są "naturalni ludzie", że kibelki, namioty, że pewnie wszyscy będą naćpani i będa leżeli gdzies w rowach. I udało mi się ich namówić w pierwszy dzień na MDMA. Jak zjedli MDMA to było: "chcę zrozumiec tych ludzi, już rozumiem klimat tej imprezy rozumiem tych ludzi...". A ja zaczęłam im tłumaczyc o co tu chodzi, że tu chodzi o to żeby być w stu procentach sobą i otworzyć się na innych ludzi, pozbyc sie wszystkich uprzedzeń, że własnie w tym miejscu możesz robic to co czujesz a nikt ciebie nie będzie wytykał palcem. I przez ten tydzień ci ludzie przeszli tak niesamowita ewolucję, swobodnie rozmawiali z przeróżnymi ludźmi, pozbyli sie uprzedzeń, zmienili poglądy o dragach i nawet polubili psy trance. Nie chcieli wracać do domu po tygodniu, spanie w namiotach i brudne od piachu ciuchy przestały miec dla nich znaczenie, wszystko stało sie piękne.
http://boomfestival.org/boom2012/2012/0 ... -medeiros/
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.