ODPOWIEDZ
  • 357 / 3 / 0
Ej, było zajebiście. Nie próbuję nawet oddać tego co się tam działo ;-)
Dziękuję wszystkim, których miałem okazje poznać, sforum i spoza.
Uwaga! Użytkownik Cyric nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
Właśnie byłem ciekaw - szczerze to za rok chciałbym jechać na coś takiego.

Kto wydał najmniej albo ile wyniosły pełne koszty całej imprezy ze WSZYSTKIM?
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 357 / 3 / 0
To jeszcze rok będziesz musiał poczekać...
U mnie 420 euro, z biletem. Dało się dużo taniej.
Byli ludzie co zamknęli koszta w ok. 200 euro ;)
Uwaga! Użytkownik Cyric nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 5 / 0
Boom jest co dwa lata niestety.
Moj pierwszy tak wielki festiwal. Jestem pod mega pozytywnym wrazeniem.
Bylo fest zajebiscie. Jak juz Cyric wczesniej napisal, ciezko ubrac w slowa co tam sie dzialo. Trzeba to po prostu zobaczyc na zywo samemu.
Juz tesknie za tymi wszystkimi freakami.
-Why do my eyes hurt?
-You've never used them before.
  • 343 / 3 / 0
ja z dziewczyną zamierzam lecieć na 100% za dwa lata .
cóż , pozazdrościć chłopaki klimatu i przeżycia , bo bankowo było bajecznie :-)
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 152 / 8 / 0
PRZECUDNIE BYŁO! Sielski klimat, dużo głow przepełnionych pomysłami, każdy w miare trzymał poziom i nie było takiej narkotykowej nachalności jak na Ozorze co uważam za wielki plus. A oficjalnie było miejsce gdzie mozna było zbadac narkotyki, Rick Doblin, to całe Kosmicare, co równiez uważam za plus bo przynajmniej przyznają jak sytuacja realnie wygląda i dbają o higiene ćpania zamiast zaprzeczania rzeczy pewnych. Jak to ktoś określił to jest festiwal, na który jeżdżą ludzie po to, żeby się odnaleść. Poznałam tam tylu ludzi, dzieki którym ewoluowałam. Zgrupowanie tylu ciekawych osobowości... dużo rozmawiałam z przeróżnymi ludźmi i najlepsze jest to że każdy miał zupełnie inne powody żeby przyjechać na Booma i dzięki temu Boom jest wspaniałą róźnorodnością . A najlepsze jest to, że skłania ludzi do zmieniania się na lepsze.

Zrobiłam mały eksperyment i zabrałam na Booma na siłe kilku dobrych znajomych, ale zupełnie innych niż ja: antydragi, troche próżnych, nadzianych, często patrzących z górki na innych ludzi, którzy niegdy wcześniej nie mieli z psykultura do czynienia. Jak wchodzili na Booma to tak narzekali, że tam są "naturalni ludzie", że kibelki, namioty, że pewnie wszyscy będą naćpani i będa leżeli gdzies w rowach. I udało mi się ich namówić w pierwszy dzień na MDMA. Jak zjedli MDMA to było: "chcę zrozumiec tych ludzi, już rozumiem klimat tej imprezy rozumiem tych ludzi...". A ja zaczęłam im tłumaczyc o co tu chodzi, że tu chodzi o to żeby być w stu procentach sobą i otworzyć się na innych ludzi, pozbyc sie wszystkich uprzedzeń, że własnie w tym miejscu możesz robic to co czujesz a nikt ciebie nie będzie wytykał palcem. I przez ten tydzień ci ludzie przeszli tak niesamowita ewolucję, swobodnie rozmawiali z przeróżnymi ludźmi, pozbyli sie uprzedzeń, zmienili poglądy o dragach i nawet polubili psy trance. Nie chcieli wracać do domu po tygodniu, spanie w namiotach i brudne od piachu ciuchy przestały miec dla nich znaczenie, wszystko stało sie piękne.
  • 357 / 3 / 0
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.