Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 55 / 0
450mg DXM. Będziesz porządnie znieczulony.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 355 / / 0
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 155 / 3 / 0
lse292 pisze:
Kokaina
benzokaina dziala tak samo jak kokaina,jesli o znieczulenie miejscowe chodzi.
i jest duzo tansza :-)
  • 355 / / 0
fiziumiziu pisze:
lse292 pisze:
Kokaina
benzokaina dziala tak samo jak kokaina,jesli o znieczulenie miejscowe chodzi.
i jest duzo tansza :-)
W tym przypadku znieczulenie bylo by polaczeniem milego z porzytecznym
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 16 / 1 / 0
Pal zielsko, zawsze najlepiej pomaga ;]
  • 232 / 8 / 0
idź do dentysty,
  • 239 / 45 / 0
walczylem z tym problemem ostatnio, bo odwlekalem go jak sie tylko dalo. skonczylo sie an tym ze po 8h tortur w pracy (nie moglem sie urwac wczesniej) wracalem tramwajem na takim wkurwieniu ze ludzie sie przesiadali do innej czesci. (zalowo wiem)
w domu probowalem wszystkich metod domowych tj. alkohol, ziolko, sen - nic nie pomagalo. ostatecznie przylozylem sobie lod i przynioslo to chwilowa ulge. ogolnie dalo mi to nauczke i dbam znacznie bardziej o chrupaki (poropierdalalm je otwieraniem browarow). sproboj lod - ale to wyjscie dorazne bo bol powroci w koncu.
dentysta chuj ale sie przydaje czasem. czekaja mnie 2 kanalowe :/
  • 3309 / 21 / 0
No ja dbam o zęby, a mimo tego mam tak słabe, że nie mogę jeść normalnego chleba, bo mi się łamią na skórce :scared: Został chleb tostowy i bułki hamburgerowe. Niedawno zdecydowałem się zjeść ze skórką i właśnie mi się kolejny połamał, ten co teraz mnie boli. Chyba był już robiony kanałowo, ale widocznie nie do końca, bo nie ma bólu jak przy normalnym złamanym zębie, ale mimo wszystko czuć mocno.
  • 574 / 3 / 0
na bol zeba najlepszy jest dentysta i odrobina higeny.
  • 3309 / 21 / 0
Thank you, cpt. Obvious.

Chyba faktycznie masz ciężką bombę, bo post wcześniej pisałem, że dbam o zęby. A to zawiera w sobie higienę, z pewnością dokładniejszą niż u wielu zwykłych osób. Co do porad o dentyście, to mówiłem, że mam dopiero wizytę. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie są takie kolejki, że z bólem to na pogotowie. A na pogotowiu wyrywanko, a nie chcę stracić tego zęba. NFZ dało mniej pieniędzy niż zwykle i darmowych dentystów jest bardzo mało. Nawet jakbym znalazł jakiegoś, to wolę chodzić do tego co zwykle, bo mam uraz po pewnym niemiłym zdarzeniu z lat młodości, więc ciężko mi się przekonać do jakiegoś nowego.

Chyba jedynie przeczytałeś tytuł wątku i na tej podstawie wysnułeś swoją przemyślaną odpowiedź. Zresztą mnie już pomogły pierwsze posty i późniejsze, które coś wnosiły do tematu. Ja już sprawę mam załatwioną, Antidol mi pomaga w kryzysowych momentach. Tak więc dzięki za pomoc, może komuś też się przyda ten wątek. Im więcej tu będzie syfu, tym mniej jest na to szans.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.