Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1141 / 9 / 0
Jak ze wszystkim na początku, pewnie za jakiś czas się unormuje na niższym poziomie.
  • 4 / / 0
Witam,

Na rynku jest preparat przeznaczony do użytku, przebadany i dopuszczony do sprzedaży jako suplement diety zawierający BM.
Zastanówcie się czy nie lepiej na początek spróbować bezpieczniejszej wersji aptecznej gdzie tabletka zawiera 15mg BM...
Proszę... http://eurologia.pl/g/588,ginjal
  • 57 / 4 / 0
Jaki dawki tego brać?
Zazwyczaj podawane jest 60 mikrogram, a Widzeln pisze o 3mg, dość duży przeskok, z czego to wynika?
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2013 przez Pause, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 992 / 25 / 0
Z osobistej reakcji oraz placebo.

Sensowną dawką jest minimum 1mg bo dopiero ją czuć. Nie oszukujmy się, trzeba osiągnąć określone stężenie we krwi aby to miało sens. Widziałem ludzie biorą nawet dawki 1-2mg/kg ciała i BM nie daje skutków ubocznych.

Dziwi mnie, że ludzie piszą o 60mcg jako dającej lepsze efekty niż 1mg. Nie rozkminiłem tego do końca, więc nie jestem pewien mojej hipotezy.

Dobra już wiem.

Jest to związane z poziomem cytochromów wątrobowych. Efektywna dawka dla przeciętnego mężczyzny to 1mg do uzyskania odpowiedniego efektu nootropowego, niemniej jednak niektórzy mają ich więcej a nie którzy mniej, dlatego dawka wacha się od 0.1mg do 10mg.

@Navyblue sprawdź maila
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2013 przez Wildzen, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 281 / 26 / 0
adriansusaaps pisze:
Na rynku jest preparat przeznaczony do użytku, przebadany i dopuszczony do sprzedaży jako suplement diety zawierający BM.
Proszę cię... Równie dobrze można by użyć tego o czystości 99%, bo wątpię by ten z suplementów miał jakąś dużą czystość. W suplementach diety często odnajdywano ilości metali ciężkich 20 razy przekraczające normy unijne. Na domiar złego ginjal został wycofany ze sprzedaży daaaawno temu przez to, że zawierał w sobie wyciąg z konika morskiego. A błękit metylenowy został wycofany z receptury aptecznej i nijak się go da załatwić w aptekach.

Co najwyżej w sklepie zoologicznym w preparatach przeciwgrzybiczych dla ryb, chociaż nikt nie potwierdzi, czy to jest roztwór czysty i nie zawiera jakichś dodatkowych substancji. Pomijam metale ciężkie bo nie mogą się tam znaleźć z tego tytułu, że ryby są niezwykle wrażliwe na ich nawet bardzo niskie stężenia.

Dawka błękitu powinna być najlepsza wtedy gdy mocz się nam zabarwi wtedy występuje dodatkowy efekt placebo, oraz wiemy że stężenie we krwi na pewno osiągnęło pożądaną wartość. Farmakokinetyka BM jest dość zawiła bo w różnych tkankach przy tej samej dawce mogą być różne stężenia BM. Górna granica dawkowania to chyba coś koło 500 mg.
  • 438 / 6 / 0
Ekstrakt z konika morskiego już dawno jest nielegalny, to fakt
Błękit metylenowy bywa stosowany w recepturze, ale niezwykle rzadko

Nie ma co się pakować w suplementy importowane niewiadomo skąd i w jakich warunkach i przez jaki czas przechowywane.
Najlepiej zaopatrzyć się w coś pewnego niekoniecznie z allegro ale np, od poch
w Błękit metylenowy c.d.a
We were young souls
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods

. Primum non nocere
  • 519 / 2 / 0
Jak to wreszcie będę miał to zacznę od zwyczajowej dawki 60mcg, nie ma co się wkręcać że to zbyt mało skoro jest całkiem pokaźne grono ludzi na których działa to przy takich dawkach.
A działanie większych dawek możliwe że jest wywołane inhibicją MAO-A przez bm, są gdzieś jakieś badania, wrzucę następnym razem.
  • 144 / 3 / 0
tez juz dostałem swoj błękit, zaczne od dawek 1mg, rozpuszczając 25mg w 5l wody powinienem uzyskac na 200ml - 1mg, zgadza sie?
tylko pytanko małe jeszcze, jak ma się stosowanie BM podczas gdy np wrzuca się b-ketony ? nie wywola to zadnych skutkow ubocznych ? ZS?
CZEKAM ZNÓW NA WAGE, SEDZIA W RĘKACH TRZYMA MŁOTEK.
  • 1141 / 9 / 0
Na jaki huj rozpuszczać 25 mg w butli 5l?
Rozpuść to w 100ml i sobie dawkuj strzykawką po 4ml i mieszaj z czym chcesz i w jakiej ilości chcesz..
  • 92 / 1 / 0
Wiecie coś więcej o mechaniźmie działania błękitu?
W poniższym linku jest trochę informacji, bardzo proszę kogoś obeznanego w farmakologii o przetłumaczenie najważniejszych informacji i ewentualnie dorzucenie czegoś od siebie - nie jestem biegły w tej dziedzinie angielskiego, myślę że wszystkim zainteresowanym się przyda.

http://www.longecity.org/forum/topic/23 ... ntry259074

Zastanawiam się też czy tak jak piracetam blokuje dysocjacyjne działanie MXE, ale to już pewnie empirycznie trzeba sprawdzic. Poza tym jak wspominaliście działa na MAO-A w większych dawkach - na tyle silnie że trzeba uważac z miksami (ryzyko ZS)?
ODPOWIEDZ
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.