Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
  • 3 / / 0
Witam, tak jak w temacie, biorę 3 leki psychotropowe Trazodon, Pramolan i Pregabaline, Choruje na OCD, ostatnio byłem w szpitalu psychiatrycznym 3 dni temu i 2 tygodnie temu, brałem też inne leki psychotropowe ale dawno i nie ma sensu ich tu przytaczać, wspomnę tylko o tych jakie brałem do 4 miesięcy wstecz. Zacznę od tego że najdłużej branym lekiem był Pramolan, zacząłem go brać w Czerwcu 2018 roku i brałem go do Lutego 2021, działał świetnie mogłem normalnie funkcjonować, zaczęło się wszystko jebać jakoś w Grudniu 2020 przestawał działać i do tego byłem totalnym impotentem, zacząłem przyjmować Trazodone Glenmark jakoś od Grudnia 2020 którego brałem krótko z Pramolanem, na początku w dawce chyba 200 mg, a potem przez pomyłkę 375mg i przez pierwsze 4 tygodnie były strasznee potem zaczął działać i oddstawiłem Pramolan, potem to znaczy w Lutym lekarz psychiatra zapisał mi klomipramine i z partyzanta obniżył dawkę do 150mg Trazodonu, Anafranil musiałem oddstawić po dwóch tygodniach gdyż no nie dałem sobie rady, pamiętam, że ostatniego dnia wziąłem 10 mg Relanium i na drugi dzień byłem jak nowo narodzony i nie brałem już potem Anafranilu, miesiąc po tym lekarz właściwie z mojej decyzji zapisał mi Mianseryne, po której czułem się gorzej jak po Anafranilu oddstawiłem no i tak kulałem się na tym Trazodonie w dawcę 150mg, stan się mój pogorszył jak połączyłem go z lekiem Noctis, to był koszmar uspokoiło się jak oddstawiłem Noctis, brałem go doraźnie bo miałem lekkie jazdy po oddstawieniu mianseryny potem dalej brałem te 150 mg, lekarz psychiatra w końcu zadecydował żeby włączyć 150 mg Trittico XR rano i 150 mg Trazodonu wieczorem, no ja kurde wiedziałem co mnie czeka dlatego zaryzykowałem 75mg Trittico rano, i zaczął się koszmar jak po Anafranilu, oddstawiłem to Trittico chodź to to samo co Trazodone Glenmark ale ma dłuższe uwalnianie, lekarz rodzinny zaproponował mi powrót do dawki 150mg Trazodone i zapisał Afobam na ewentualne lęki, było git pierwszy 1mg Afobamu wjechał super stan, za tydzień 1mg Afobamu wjechał było dobrze i po 4 dniach nagły zjazd, nie pamiętam które to były dni ale jakoś 3 tygodnie temu, zadzwoniłem do byle jakiego psychiatry z internetu, ten kazał wziąć 225mg Trazodone wieczorem i 75 rano no i to był kardynalny błąd bo stan się mój jeszcze bardziej pogorszył na dodatek jak wziąłem go z 1 mg Afobamem to było strasznie, ten Afobam to w sumie nie działał przeciwlękowo tylko wzmagala neatywne skutki Trazodonu, potem i izbie psychiatrycznej otrzymałem takie dawkowanie Trazodone 225 wieczorem i 75 rano, Pramolan w dawce 200 mg na dobre 100 rano i 100 wieczorem i Pregabaline 75 rano i 75 wieczorem, guzik to pomogło bo na dzień dzisiejszy nie czuje za dużej poprawy, na ostatniej wizycie w HCP jakoś 3 dni temu lekarz zalecił tak zostać na dawce Trazodonu takiej jaka jest, obniżył Pramolan do 100 mg Wieczorem oraz zwiększył dawkę Pregabaliny do 300 mg na dobę i co najśmnieszniejsze zapisał mi jakiś abilify neuroleptyk na który się w życiu nie zgodzę jeśli był bym hospitalizowany to max to SSRI które brałem dawniej, osobiście obniżyłem sobie od wczoraj o 75 mg Trazodon bo skoro przez 3 tygodnie zwiększona dawaka nie działa to mam to w dupie, spróbuje podnieść tą Pregabalina do 300mg, a Pramolan to tam raczej pełni formę cukierka ale będę go brał. Proszę o jakąś radę to trochę zagmatwanę co napisałem ale jak ktoś będzie chciał mi pomóc to pytać ja wyjaśnię moje wypociny.
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.