Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 147 / 17 / 0
Dlatego czekam tylko, aż wyjdzie trochę słoneczka, bo lubiłam brać psa, książkę i czytać na kocu. Naturalna kąpiel słoneczna i dostarczanie witaminy D. Do tego pomagał mi basen albo ogólnie rozumiany wysiłek, aczkolwiek niestety jeszcze jestem na etapie, że bez leków nie usnę, a jak zapomnę ich wziąć to zdarzy się, że usnę przy nudnym filmie, ale po godzinie się wybudzam.
  • 30 / 2 / 0
Też zauważyłem, że słońce i trochę ruchu w ciągu dnia potrafią dużo zmienić jeśli chodzi o sen. Nawet zwykły spacer czy posiedzenie chwilę na świeżym powietrzu sprawia, że wieczorem organizm jakby łatwiej się wycisza.

Z kolei z filmami mam podobnie – jak jest coś spokojnego albo trochę monotonnego, to potrafię przysnąć, ale niestety często po krótkim czasie się wybudzam i sen już nie jest tak głęboki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.