Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Mam taki problem że po od pewnej ilości alko zaczynają się problemy ze snem (4-5 browarów, ostatnio po takiej ilości i 100 wódki leżałem 6h (co jakiś czas uda się zasnąć na kilka minut ale sporadycznie i taki epizod nic nie daje) w łóżku, cały czas na najbie i czułem jak mi pizda w kaca ewoluuje, wstałem poszedłem do kompa ale cały dzień bez snu po melanżu można sobie wyobrazić : /). Nawet jeśli wypije naprawdę dużo i słanianiam się na nogach usnę, ale po <5 h (całkowicie niewyspany) wstanę i już koniec, najgorsze jest bo mam uczucie strasznego zmęczenia, jednak powieki same mi się otwierają. Na trzeźwo nie mam żadnych problemów ze snem, przeciwnie (rzadko pamiętam sny i bardzo ciężko mnie rozbudzić, a po 7-9h jestem całkowicie wypoczęty).

Wygooglowałem, że to kwestia fizjologii i wiele zaradzić nie można, ale czy jakichś medykamentów zastosować nie można? (bez recepty i ofc żeby można było łączyć z alkoholem) albo jakieś naturalne sposoby? Ktoś ma takie problemy jak ja i może coś zaradził? : P

IMHO nie musi to być nic mocnego bo cały czas mam wrażenie jakbym był naprawdę minimalnie

Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik mdkkk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 488 / 7 / 0
Wbrew ludowym mądrościom alkohol nie sprzyja snowi. Fakt jest taki, że nigdy się porządnie nie wyśpisz na cyku, bo to nie jest naturalny sen dla mózgu więc albo pij tak żeby do snu wytrzeźwieć albo kopsnij sobie 2 godziny przed snem lufę jakiejś mocno mulącej indicy.
  • 630 / 3 / 0
To jest ten sam efekt co przy GHB/GBL i ja też tak mam po alkoholu - zasnąć zasnę, ale za kilka godzin się budzę.
  • 155 / 3 / 0
tez miewam podobnie..najlepiej pij az zaszniesz,mi wystarczy 200 wodki i 4-5mocnych browarow (9proc)
tylko na jutro kac bedzie przejebany
albo dorzuc kilka mg klonu
mysle ze nawet lepiej zolpi/zopiklon
lecz bez recepty nic nie zdzialasz
zwykle to spie max 4 godzin po konretnej najebce,ale jak mixuje z ziolkiem to zdarza sie dluzej
  • 4 / / 0
pan józek: Niestety dla mnie na ładnej kolbie dojebanie się ganją odpada bo jak wrócę do domu (a mam dopiero 16 lat) taki zniszczony to do łóżka nie dojdę, a z pewnością narucham przypał :D. Tak wiem 16 lat nie mogę nie powinienem niszczę się, niech pierwszy rzuci kamieniem kto w tym wieku nie pił.

fiziumiziu: Pij aż zaśniesz odpada bo i tak się obudzę, a dawka tylko zmieni czy szybciej czy wolniej ale kac będzie nieproporcjonalnie większy i dłuższy : D a niema jakiegoś alternatywnego leku bez recepty? Jakiejś Melatoniny czy coś, bezsenność to dość powszechny problem, a nie każdy masz czas iść do lekarza i stać w kolejce. WIem, że mogę sam poszukać w necie ale zwracam się do Was bo wiem, że są tu osoby obeznane a sam nie będę w stanie ocenić czy nie wchodzi w interakcje z alkoholem.

Pozdrawiam i dzięki za tyle odp tak szybko : D
Uwaga! Użytkownik mdkkk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 630 / 3 / 0
Możesz kupić 2m2b - działa dłużej od alkoholu i nie ma tego 'pobudzającego' elementu, który ma alkohol.
  • 1290 / 7 / 0
Jeśli mi się w bani nie kołuje, to śpię jak dziecko. Jeśli się kołuje, to trochę ciężej, ale nie usnąć, a zrobienie tak, by się nie zrzygać.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2011 przez SzatanskiSkoczek, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3309 / 21 / 0
Zazwyczaj tak miałem, jak byłem niedopity. Czasem też jak za długo zwlekałem z położeniem się spać po alko, co w sumie wychodzi na jedno. No i te browary i seta to nie jest dużo dla kogoś z typową głową. Zależy ile jeszcze się to pije. Jak to robisz w 5 godzin, to nic dziwnego. No a do tego, że człowiek nie jest wypocząty po alko, to stara prawda - "to alkohol śpi, nie Ty" ;)
sqrt(666)
  • 461 / 6 / 0
Musisz po prostu przyjąć, że w twoim przypadku alkohol=bezsenność. Nic nie poradzisz... lepiej dodatkowo nie truć się jakimiś lekami...
Tak już masz i tyle ;)
Według mnie po czasie (masz 16lat - zaczynasz dopiero tak konkretnie z alko?) więc może organizm musi się "zapoznać" z substancją... i może bezsenność minie po jakimś czasie.

Ale to tylko taka rozkmina moją, niezłe bonio 20minut temu ;) - mam wolne dzisiaj ! ELO!:D
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 329 / 9 / 0
Dla mnie to dziwne bo u mnie zawsze alkohol był najlepszy jesli się nie mogło spać.Czasem po prostu piłam do momentu aż mi się urywał film,rano wstawałam bez problemów.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.