Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 361 / 33 / 0
Betahistyna jest strukturalnym analogiem endogennej histaminy i fenyloetyloaminy. Jest silnym antagonistą receptora histaminowego H3 i słabym agonistą receptora H1. Początkowo uważano, że za działanie betahistyny odpowiada pobudzenie receptora H1 w naczyniach krwionośnych ucha wewnętrznego i miejscowe rozszerzenie i wzrost przepuszczalności tych naczyń, co mogło sprzyjać likwidacji wodniaka. Jednak wpływ na receptory H1 okazał się nieznaczny. Wykazano natomiast silne powinowactwo betahistyny do presynaptycznych receptorów H3. Po związaniu się z receptorem H3, znosi ona działanie hamujące histaminy na receptor i wzrost uwalniania neurotransmiterów z zakończeń nerwowych. Wzrasta ilość uwalnianej histaminy, która pobudza receptor H1. Następuje rozszerzenie naczyń krwionośnych ucha wewnętrznego.
Ponadto betahistyna podnosi poziom neurotransmiterów, takich jak np. serotonina w pniu mózgu, które z kolei hamują aktywność jądra przedsionkowego, zapobiegając tym samym zawrotom głowy.
Betahistyna zwiększa przepuszczalność nabłonka płucnego oraz wykazuje działanie inotropowe dodatnie. Żadne z tych działań nie jest jednak klinicznie istotne.
dzis opisze dzialanie:
-antydepresyjne
-nasila stymulanty jak pseudoefedryna i kofeina(mocno)
-podnosi poziom :Acetylocholiny,noradrenaliny,serotoniny,histaminy.
oddzialuje na GABA
krotki opis po dostaniu recepty na Histigen(24mg x 60tabletek cena srednia:28,50zl0
wziąłem nawet nie 12mg doustnie i wypilem 2szklanki energola pobudzenie jest mocne ale nie przesadnie czuc i noradrenaline i serotonine
nie ma mowy o sennosci nie jest to placebo,koncetracja jest (acetylocholina),nie ma alergicznej reakcji mimo lekkiego czucia histaminy ale da sie zniesc.Na szczescie GABA uspokaja troche moc takze napewno dzieki glownie temu nie ma wystrzalu.
czas dzialania okolo 3-4h a dziala szybko z energolem (nie na pusty lepiej cos zjedzccie lekkie gastro ale znosne)
w mixie z kofeina zawroty glowy minimalne sa ale znikome z czyms pokroju pseudoefedryny lub innego moglobybyc srogo.
Uwaga! Użytkownik jokerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 33 / 0
https://en.wikipedia.org/wiki/Betahistine
https://deepblue.lib.umich.edu/bitstrea ... sAllowed=y
https://books.duckduckgo.pl/books?id=6anQAQ ... ne&f=false
czesc dzialania przypomina dzialanie fenyloetyloaminy po uzyciu iMAO!
A i tez oczywiscie dopamina tez wzrasta poziom.
Uwaga! Użytkownik jokerr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 848 / 286 / 0
Próbowałeś Modafinil?
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 361 / 33 / 0
Mode i Adrafinil mialem i metylofenidat na ADD na recepte.
Takze Moda,MPH i Adrafinil .
  • 141 / 5 / 0
Da rade to dorzucic do mixu PEA+Sele? I a jakiej dawce. By w tym mixie serotonine smyralo :)
  • 2940 / 1593 / 35
Mozliwe,ze bedzie smyrac serotonine.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2940 / 1593 / 35
Wystarczy 1 lub 2 tabletki nie wiem czy donosowo to coś daje ale doustnie jest dobrze w sumie to analog fenyloetyloaminy więc to tak jakby zwiększyć dawkę samej PEA plus dodać serotonine.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2 / / 0
Brałem betahistyne w postaci leku polvertic 24mg po pół tabletki rano i w południe po jedzeniu i niestety nie czułem jakiegokolwiek dzialania. Mialo poprawić krążenie w blędniku i poprawić sprawność intelektualna która u mnie mocno kuleje nic nie pomogło zresztą na niektórych działa to jak kawa a na mnie wogole, raczej nie polecam dzialania nie czuje.
  • 235 / 27 / 0
To może powinieneś był zwiększyć dawkę? w tym badaniu klinicznym co podano linka pacjenci mieli otrzymywać50mg dziennie a przypadku dobrej tolerancji leku 100, 150 a nawet 200mg dzienie - do leczenie depresji.
  • 449 / 101 / 0
Niemożliwi jesteście... :D

Powiem tak. Od długiego już czasu używam betahistyny, teraz w dawkach 3x 24 mg zgodnie z przeznaczeniem, czyli przy chorobie Menierea. W sumie obserwacje moje były dobre, jak przy podnoszeniu dawki lub przy rozpoczęciu brania stwierdziłam, że to działa trochę stymulująco w połączeniu jeszcze, na początku z piracetamem, teraz będzie z selegiliną dla polepszenia działania.
Przy zwiększaniu dawek jak mój kochany nieproszony przyjaciel dawał mi ostro po dupie, dochodząc do 48 mg 3x dziennie w zaostrzeniu czułam się trochę jak naspeedowana, serio. Na swoim przykładzie mogę stwierdzić, że beta, zarówno sama jak i w połączeniu z piracetamem zwiększa działanie kofeiny, alkoholu choć nie wiem czy to tylko z jej powodu, czy z powodu samego upierdliwego Menierea, który go nie lubi, lub niektórych antyhistamin (prometazyny na pewno). Trzeba mieć szacunek do tej substancji - niektórym pomaga, innym nie pomaga, mi przynajmniej daje lepszą równowagę i samopoczucie ogólne pomiędzy atakami. Bezpośrednio po napadach można trochę szybciej wrócić do pionu.
Czy pomaga na szum? Można o tym zapomnieć i się nie łudzić. Na szumy, przynajmniej na krótko (jest trochę ciszej) pomaga dexametazon podany do jamy bębenkowej. Działanie przeciwdepresyjne? Może by to miało sens, albo dopiero z IMAO?
Co złego, to nie ja - oczywiście...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.