Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Benzydamina z godzine wczesniej, poczujesz ją po 15 minutach ale faza sie dosc dlugo rozkreca wiec dxm godzine po bedize dobrze. Poczytaj se TR'y o BXM np. Samuraja Jacka.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 884 / 30 / 0
jogurt pisze:
Benzydamina z godzine wczesniej, poczujesz ją po 15 minutach ale faza sie dosc dlugo rozkreca
IMO benzydamina ładuje się o wiele wiele wolniej, pierwsze efekty czuć dopiero po co najmniej 2-3 godzinach i niejednokrotnie tą opinie potwierdzali userzy w swoich reportach. Jak ktoś połknie chusteczkę/torebkę od herbaty z benzydaminą, wejście jeszcze się wydłuża. Nie wiem skąd wziąłeś te 15 minut.

A tak swoją drogą, kto wymyślił ten termin BXM? Zauważyłem, że go bez przerwy używasz. Przecież "BXM" nijak ma się do prawdziwej nazwy (to nie dekstrometorfan, że można tak skrócić).
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Któryś TR był tak nazwany BXM, mi też się jakoś tak przyjeło :-p
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
Night Garden, ja nie wiem skąd wziołeś te 2-3 godziny (?). U mnie benza laduje sie zawsze bardzo szybko, po 20-30 minutach juz jestem skolowany. bez ekstrakcji wchodzilo dluzej - okolo godzine, ale nidgy juz bym sie nie odwazyl tego tykac bez ekstrakcji.

a BXM to jest przeciez skrot od polaczenia benzy z dxm, a nie samej benzy, wiec o co chodzi (?)
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
BXM zostało wymyślone przez grupke ludzi ponad 3 lata temu. Byłem to ja, Pollmalls, Święty Dym i jeszcze pare osób. Nazwa jest juz od dawna przyjęta. Widzisz FAQ o dxm - kto je robił ze Sterylnym? :P. BXM jadłem 4 razy w zyciu, 3 razy opisalem. Teraz mam problem bo nie moge wziac do ust benzydaminy, od razu odruch wymiotny mam. BXM były to jedne z ciekawszych faz i planuje to powtórzyc ale jak jakies kapsułki skołuje :D

Ja przyjmowalem zwykle benzy z chusteczką (oblepiona maslem bo hujstwo moze stanac) godzine przed dxm. Co do benzydaminy to sie zgodze ze rozkreca sie 2-3 h ale zaczyna sie juz po 15min - jak po jednym kiellonku, potem coraz mocniej, stymulacja zaczyna sie po godzinie, potem haluny. Oczywiscie kazdy jest inny. Jesli chodzi o mnie to na sama mysl ze bede jebal benzy chce mi sie lac i srac hehe.

My to nazywanie traktowalismy jak zabawe ale sie to przyjeło wiec myslalem ze i na "nowych smieciach" sie jej uzywa.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Hmm, jakos nie usmiecha mi sie polykanie tego w papierze. Jaka jest roznica miedzy normalnym wypiciem tego, a wrzuceniem z chusteczka? Zapewne dluzej dziala, ale cos jeszcze?
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 333 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cleaner »
wyekstraktowana benze najlepiej wrzucic do najmnijszej mozliwej ilosci wody i łyknąć na raz.
w zawinietej chusteczce dluzej sie laduje i dluzej dziala, ale za to slabiej. jak polykasz zawinieta to masz tez szanse ze:
- nie bedziesz umial jej polknac; rozwali sie i bedzie nie dobrze, bo automatycznie wyplujesz
- zawiesi sie gdzies kawalek tej chusteczki w gardle i bedzie jeszcze gorzej.
Uwaga! Użytkownik Cleaner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 30 / 0
P-paranoi pisze:
Jaka jest roznica miedzy normalnym wypiciem tego, a wrzuceniem z chusteczka?
Ciężko będzie to wypić, ale nawet jeśli potrafisz to NIE RÓB TEGO. Ekstrakcja jest banalna, po co truć się kilkudziesięcioma gramami soli.
P-paranoi pisze:
Zapewne dluzej dziala, ale cos jeszcze?
Połykanie z chusteczką nie jest po to, żeby dłużej działało, bo faza i tak już jest wystarczająco długa. Chodzi o to, że ciężko z niej zdrapać wyekstrahowaną i wysuszoną benzydaminę, dlatego zjada się razem z chusteczką.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mieciu »
nienawidze połykania tej gupiej chusteczki...:/ raz sie pozygałem...... ale jeśli sie uda to potem fajno jest.... ja mam niestety silny odruh wymiotny....fuck
Uwaga! Użytkownik Mieciu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Ahh, kumam. Szkoda, ze dopiero teraz o tym przeczytalem, bo wlasnie przefiltrowalem dwie saszetki przez... filtr do kawy:) W calosci go raczej nie polkne, moze tylko dol starczy - no nic, cos wykombinuje :)

Mieciu ----> Ja wlasnie tez. Hmm, jezeli nie wyskrobac, to moze wrzucic ten filtr np. do szklanki herbaty, a pozniej wypic, cos jak mowi Cleaner. Benzydamina powinna przeniknac do wody. Czy raczej nie?
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2007 przez P-paranoi, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.