Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 178 / 24 / 0
11 października 2018UJebany pisze:
To jak to w końcu ? nikotyna osłabia działanie benzodiazepin a w szczególności klonazepamu ?
Tak, zdecydowanie- przynajmniej w moim przypadku. Ostatnio znalazłem w apteczce paczkę klonów. Prawie cała. Pierwsze tabletki, wrzucałem sobie od czasu do czasu (średnio 1tab/1 tydzień), nie paląc. Potem zacząłem popalać i odczułem wyraźby spadek działania przeciwlękowego (rekreacyjne spadło do zera). Wczoraj wieczorem zażyłem ok 1.5 h po bombce na mj, to klonazepam nie zbił nawet działania zioła :rolleyes: Dawka 2 mg (normalnie robi mnie już 1 mg). O żadnej tolerancji nie ma mowy.
Uwaga! Użytkownik kaneshiro jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 780 / 45 / 0
Bo klonazepam ma słabe działanie przeciwlękowe, mi szlugi znacznie poprawiały jazdy.
  • 178 / 24 / 0
Palisz nałogowo? Ja nie. Miałem więc obiektywny pogląd na kwestię.Poza tym, wiele osób się ze mną zgadza.

klon na mnie zawsze działał antylękowo i rekreacyjnie już po 1 mg(nie mam tol.)- po szlugach: nic / b. słabo :-( .
Uwaga! Użytkownik kaneshiro jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 626 / 121 / 0
@Dersu Uzala. Można kupić xanax już za ok 25 złociszy. PFIZER HELLAS S.A., GRECJA. Także nie ma już aż tak strasznej różnicy od generyków w cenie.
  • 1907 / 181 / 0
Ja próbowałem Xanaxu, Alproxu i Afobamu i mogę jednoznacznie stwierdzić, że jeden ciul.
Xanax jakoś cudownie mocniej nie działa.

Dzisiaj przetestowałem klony z nikotyną i bez - jeden ciul. A nawet paląc lepiej, bo mnie to odpręża.
Take DXM and Be Happy
  • 8103 / 907 / 0
13 października 2018kaneshiro pisze:
Palisz nałogowo? Ja nie.
Sadze, ze dla nałogowych palaczy nikotyna nie ma żadnego wpływu na działanie klonazepamu.U okazyjnych palaczy sprawa ma się inaczej i osłabia działanie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 609 / 16 / 0
11 października 2018UJebany pisze:
To jak to w końcu ? nikotyna osłabia działanie benzodiazepin a w szczególności klonazepamu ?
Nie wiem, jak w przypadku klonów, ale w połączeniu z alprą daje speeda.
Uwaga! Użytkownik punk6 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 615 / 0
Myślę, że w niedługim czasie będę w stanie obiektywnie spojrzeć na temat wpływu nikotyny na działanie klonów. Po prostu postanowiłem rzucić palenie po 10 latach nałogu. Trzymajcie kciuki! :yay:

Oczywiście swoimi spostrzeżeniami podzielę się na forum, jak tylko ostatnia cząsteczka nikotyny opuści mój organizm. ;-)
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 904 / 182 / 0
Kurwa, nie wiem czy to dziwne czy ktos tez tak mial, biore klonika od 5 tygodni po 0.5mg x 2 dziennie. No i 1 raz wyskoczyla taka jazda, ze bylo pite. W sumie nieuniknione troche, urodziny. W czwartek z 6 piw, w piatek male poprawiny nie chcialem przesadzac wiec 4. W piatek i sobote kac byl spory wiec w drodze wyjatku dalem 0.5mg klona extra. Kac troche lzejszy ale zamulka, hydroxyzyhujozyna 50 mg na spanie i przyjemne lulu. Ale dzisiaj standard - 0.5mg clona kolo 10 rano i 0.5 kolo 22, caly dzien lekkie poddenerwowanie, a teraz lekkie ataki leku. Takie jakie mialem na kacach alkoholowych.

Czy mi sie przez alko tolerka tak podniosla czy to 1mg/dzien nie potrafi przytlumic tej 2 dniowki i dorzucenia ekstra cwiarteczki. Nie zamierzam budowac tolerki wiec nie reaguje ale troche mnie to martwi.
  • 31 / 2 / 0
Witam mam pytanie. Czy ampulki Relanium mozna wypic. Chodzi o te przeznaczone do i.m oraz i.v. Bedzie efekt czy zero ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.