Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Pusty czy pełny żołądek nie mają znaczenia, więc lepiej mieć pełny żeby go nie podrażniać. W wodzie by się nie rozpuściły więc zostaje podanie podjęzykowe lub kulturalnie po ludzku połknąć.
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
Babydoll pisze:

Alprazolam - genialny lek, dosłownie usuwa lęki gdy działa, jakbyś urodził się z innym umysłem; przy tym pamiętaj że najbardziej uzależnia i jeśli już to zażywaj doraźnie, rozsądnie i najlepiej w wersji SR

Clonazepam - również bardzo dobry i w większym stopniu działa na somatyczne objawy stresu - drgawki, napięcie mięśni itd. (moim zdaniem), wciąż wysoki, ale niższy od alpra potencjał uzależniający i znacznie dłuższy t 1/2

Lorazepam - ponoć niesamowity potencjał anksjolityczny, jednak wiele osób mówi, że to ciężki, schizowy i mocno amnezyjny lek; rzekomo potrafi zarówno pobudzać jak i uspokajać zależnie od sytuacji

Diazepam - w Polsce trudno wysępić, ale w UK pewnie częściej przepisują w tym celu, dobry lek, ale chyba w największym stopniu w tym gronie wywołuje senność (posiada wyraźnie zaznaczony każdy z 5 profili działania bdz), plusem jest niesamowicie długi czas działania.
ja tak swietnie tej alpry nie czuje, ale tez warto zaznaczyc ze dlugo wchodzi po podaniu doustnym, trzeba niecala godzine poczekac zeby zadzialal a w przypadku atakow paniki to troche dlugo :) Nie wiem czy idzie przerobic to na iv, musze sie wczytac.

clon- jak najbardziej tak, szybko sie pod jezykiem rozpusucza i wchlania i do iv latwo go przygotowac ( tylko niewiem kto na telepawie bawil by sie w iniekcje )

diazepam- tak! jak dla mnie najlepszy, momentalnie po podaniu uspokaja i w ogole pluszasto jest.

no, to tak ode mnie dopisane, co do lorazepamu to nie polecam, jest za ciezki
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 213 / 46 / 0
Xanax wchodzi bardzo szybko, góra kilkanaście minut - za to jak byłem w szpitalu to dawali mi jakiś zamiennik (duże okrągłe lekko fioletowe tabsy) i rzeczywiście jakaś lipa z wchłanianiem tego była.
%-D :liść: :grzybki: :liść: :grzybki: :liść: %-D
  • 432 / 1 / 0
@banshee

Przegięłaś 1h wchodzenia alpry???
10-15min max co zresztą potwierdza koleżka nade mną
i do iv latwo go przygotowac
mówisz o tym domowym sposobie: tabsy spirytusem? Imo jest strasznie chujowy marnotrawstwo tabletek moim zdaniem
@moor

Podejrzewam, że będziesz miał problemy z ogarnięciem tych benzo, szczególnie jeśli nie chodziłeś do psychiatry. o klonie możesz zapomnieć to ci od razu mówie. W ogóle do jakiego lekarza idziesz psychiatry czy do internisty?
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2010 przez 1waytikt2tickletown, łącznie zmieniany 1 raz.
off
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
Mi alpra wchodzi max pół godziny przy podaniu na pusty żołądek. Ale to naprawdę max.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1047 / 22 / 0
ja mam niemiecki alprazolam 1mg i sandoza bodajze i zanim wjedzie mija prawie godzina, na pusty czy pelny zoladek. Moze dlatego ze to to niemieckie, nie wiem.
one two fuck you!

• 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Proste, "z niemca" wchodzi.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Jeszcze nie miałem okazji spożywać hitlerowskich benzosów, może zmiana dopełniaczy działa, że wolniej wchodzą, albo to są tabletki SS, yyy to znaczy SR %-D

Rozwiązanie : rozgryść na miazge potrzymać w buzi i popić sporą ilością mineralki ;-)
Non omnis moriar.
  • 121 / / 0
nie wiem jakwy kurwa czujecie ze benzo wchodzi... przeciez to strasznie subtelne dzialanie jest. ja sie musze sporooo zastanowic 'juz, juz?. czy juz mnie kleplo?' a wy tu jakies czasowe granice lol. co za ludzie <_<
Każdy jest trochę dziwny, może oprócz ciebie i mnie, choć czasami jednak nie mam pewności co do ciebie.
  • 1047 / 22 / 0
nie no ja sobie na lajcie czekam, nie chce mi sie tego w buzi tryzmac bo niedobre, a SR to to nie jest :)

dobra a do iv sie to przerobi ? bo bym jebla w jednej pompie z 800 tramca i kotem...
one two fuck you!

Zablokowany
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.