Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
[quote="delirka"]

Jak sie ma midazolam z Tramalem, gdyby w jednej pompce zapodał?

oby do wiosny co nie? ]
z midazolamem wszystkie opio wychodzą b.dobrze. sam midazolam stosuje sie tez z Tramalem w mieszankach w premedykacji przed niewielkimi zabiegami chirurgicznymi. bardzo dobry miks.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
oxan pisze:
delirka pisze:

Jak sie ma midazolam z tramalem, gdyby w jednej pompce zapodał?

oby do wiosny co nie? ]
z midazolamem wszystkie opio wychodzą b.dobrze. sam midazolam stosuje sie tez z tramalem w mieszankach w premedykacji przed niewielkimi zabiegami chirurgicznymi. bardzo dobry miks.
Dzięki wielkie.
Mógłbyś polecić mi jeszcze dawkę midazolamu do tramalu? Nie chcę zasnąć bo sam domircum robi mnie już przy 15mg.
Nie wiem dlaczego ale na alpre i tetra tolerkę mam b. wysoką, i ten midazolam totalnie mnie zaskoczył.
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Wiem oxan, że masz ogromną wiedzę pod tym względem ale dla mnie midazolam w ogóle nie pasuje, bo u mnie po 7.5 mg bez tolerancji po podaniu podjęzykowym był natychmiastowy sen, więc nici z fazy w połączeniu z tramalem. Z resztą ja łączyłem z kodą i w sumie właśnie całą "fazę" kodeinową przespałem.
Ja za to mam pytanie, relanium, estazolam, nitrazepam. Które się będzie najfajniej łączyć z kodeiną, rozluźniająco, bo właśnie nie chce przespać. Oczywiście najpierw koda i po jakimś czasie jak już zaczyna działać, to w tym momencie benzo. Jest piątek i miałem bardzo stresujący miesiąc i potrzebuję się rozluźnić.

Inny przypadek
Miałem stresową sytuację (stuknąłem służbowe auto) i rano koło 9 wziąłem 10mg relanium. Później przez pół dnia nie potrafiłem utrzymać powiek, nie pomagało nic, cardiamid-coffeinum w dużych ilościach, dwie mocne kawy, no kicha. Na mnie każde benzo działa tak, że po prostu mi się chce spać, więc w moim przypadku chyba łączenie benzo z kodeiną/tramalem to nienajlepszy pomysł.
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
@ Cypress: widzisz reakcje na leki to bardzo osobnicza sprawa. faktycznie u Ciebie dominuje działanie sedatywno-nasenne benzodwuazepin. jeśli usypiasz po rolkach, to tym bardziej uśniesz po estazolamie i nitrazepamie( o po tym to masz mur beton spanie kilkanaście godzin przy Twojej reakcji na benzo). proponowałbym Ci inne benzo, o bardziej zaznaczonych cechach trankwilizujących. takimi są alprazolom, Medazepam, Bromazepam, tetrazepam, temazepam. One nie dają tak nasilonej sedacji i w następstwie tego snu. Na pewno odradzam midazolam. to typowo nasenna benzo, która u Ciebie wywoła po prostu sen. i nie ważne z czym podasz. czy z kodą czy z Tramalem. kiedyś chyba tam cos pisałem, jak łączyć te grupy leków, chodziło o czas podania jednego i drugiego. tu leży zasadnicy problem. ale tak ogólnie, to bez tolerki i z taką reakcją na benzo jak Ty masz, spróbuj tych co wymieniłem do tego Tramalu, czy kody.

@delirka:midazolam to benzo opracowana specjalnie z myślą o wywoływaniu szybkiej narkozy, faktycznie może zaskoczyć, nawet jak ktoś ma dużą tolerkę. ma ta dobrą ceche, że w tabletce jest w postaci chlorowodorku łatwo rozpuszczalnego w wodzie. jeśli to chcesz podawać i.v. to bym radził Ci zacząć od 5 mg z tym Tramalem. tu dajesz bezpośrednio do krwiobiegu, dawka moze być mniejsza, nie masz efektu pierwszego przejścia w wątrobie. AMP midazolamu z resztą są po 5 mg takie do jednorazowego podania. mam tylkobardzo ważna uwage, co do podawania i.v.midazolamu (rolek też się to tyczy) [podawaj pomału. naprawde pomału. można naprawdę zjechać w sekundzie jak to za szybko podasz. naprawdę tu przestrzegam i uczulam, żeby to po mału podawać.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Zapodałam ok 17. tramca 400 midazolamu rozp tylko jedna tabs 7,5, czulam ze trza pomalu ale wyszlo srednio bo odjechalam na jakies 15s skutkiem cego poobijalam sie troche, a nawet wszystkiego nie zapodalam, ochlonelam troszke zatamowalam co trzeba i resztke podalam nie pamietam jak ani co, kurwa pieknie oj kurwa cudnie, wrocilam troche i wyczailam, ze drugi raz w nadgarstek sie kulam gdie nigdy tego nie robie ale bosko bylo oj bylo cudownie, na pierwszy taki miks moze za duzo i za malo doswiadczenia ale siedzac teraz w bialym puchu nie zaluje, a w nast razie dodam wiecej rozsadku i wyrzuce niecierpliwosc

dzieki oxan
alez mnie pieknie rozgrzalo
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2009 przez delirka, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Mnie jakoś Tramal nie przypasił, no może pierwszy raz był ok, ale zwała skutecznie i na stałe mnie zniechęciła to Tramadolu, podczas zwały jechałem autem i było ślisko, zawsze uważam ale wypierdoliłem w krawężnik na zakręcie 50 m od domu, efekt-naprawa elementów przedniego koła :-D I jeszcze w sąsiada przyjebałem w międzyczasie (3 elementy do malowania w aucie sąsiada) :'(
Dla mnie Tramal jest bleeeeeeee i to drugi raz się o tym przekonałem :-/
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2009 przez userd, łącznie zmieniany 2 razy.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Z midazolamem i.v. w polaczeniu przykladowo z tramem trzeba bardzo dokladnie dobrac dawke. Nawet 2mg wiecej (np. 8mg zamiast 6mg) moga spowodowac, ze zamiast fajnego wejscia po prostu zasniesz. Na kazdego kazdy lek dziala inaczej, wiec jesli juz chcecie probowac brac midazolam i.v. to zaczynajcie od 5mg (albo nawet polowki tabletki 7,5mg tj. 3,75mg). W ogole odradzam branie jakichkolwiek substancji, a i.v. to juz szczegolnie. Wasze zycie, wasze decyzje, sami dobrze wiecie czego wam najbardziej brak ;] . Btw. kojarzy ktos jaki zespol to spiewal (nie doslownie tak samo, pozmienialem troche, ale kazdy kto zna ten zespol na pewno sie domysli), jaki jest tytul tej piosenki i z jakiej plyty pochodzi ;-) ?
  • 6 / / 0
Na mnie benzo działa trochę dziwnie. Np. po Nitrazepamie powinienem dobrze spać. Najdelikatniejsze dawki nitra to 50mg. Za chuja nie zasnę potem w nocy. Po całej paczce nie śpię dwie noce. Też tak macie?
Uwaga! Użytkownik wojtekajron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Reakcja paradoksalna.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
oxan pisze:
proponowałbym Ci inne benzo, o bardziej zaznaczonych cechach trankwilizujących. takimi są alprazolom, medazepam, bromazepam, tetrazepam, temazepam. One nie dają tak nasilonej sedacji i w następstwie tego snu. Na pewno odradzam midazolam. to typowo nasenna benzo, która u Ciebie wywoła po prostu sen. i nie ważne z czym podasz. czy z kodą czy z tramalem.
Alprazolam za pierwsyzm razem 0.25, nic. Za drugim raqz 0.5 spałem jak zabity, po prostu trup.
Bromazepam - nic nie czułem.
Tetrazepam - to samo.
oxan pisze:

kiedyś chyba tam cos pisałem, jak łączyć te grupy leków, chodziło o czas podania jednego i drugiego. tu leży zasadnicy problem. ale tak ogólnie, to bez tolerki i z taką reakcją na benzo jak Ty masz, spróbuj tych co wymieniłem do tego tramalu, czy kody.
Czytałem ten temat bardzo dokłądnie i zastososowałem się do jego zawartości.
Ogólnie benzo jest nie dla mnie, nie podoba mi się. Ale fakt, nitrazepam na sen jest dobry.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.