Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3309 / 21 / 0
Scierwiaz pisze:
relanium albo od alpry haha jak relanium jest z 20 razy slabsze od alpry....
A ile razy dłużej działa? O ile mniej uzależnia? Moc to nie wszystko.
sqrt(666)
  • 187 / 2 / 0
krism pisze:
Scierwiaz pisze:
doraznie pozniej sie spodoba i codziennie :D i tak sie to konczy eserajsy i aserajsy dla mnie to gowno zle sie czuje tylko po tym
Bez przesady. Jeden się czuje źle - drugiemu pomoże. Skoro cierpi na lęk przewlekły, moim zdaniem antydepresant to podstawa. Leczenie za pomocą benzo leku przewlekłego to jak leczenie bólów brzucha heroiną (copyright by Kurt Cobain).
Wszystko fajnie, tylko te porównanie do H trochę mało trafione ;-)

Jeśli ktoś przetestował wszystkie najpopularniejsze SSRI, TLPD, inne wynalazki + miksy i mu nie pomogło to niech szama te cukierki wtedy. Natomiast jeśli ktoś spróbował dwa SSRI po te 3 czy 4 tygodnie i twierdzi że antydepresanty to gówno to lepiej to zostawić bez komentarza... Nie żebym uważał się za mądrego jak nie wiem co bo każdy inaczej znosi swoje problemy i każdy ma je inne, ale gdybym już miał uciekać w tej sytuacji w narko to jednak wybrałbym opio i nie rył sobie beretu cukierkami. Benzo można się później leczyć z opio, odwrotnie raczej gorzej przy zrytym deklu :old:
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 6 / 0
wiem masz racje ...zupelna racje..dlatego tak ciezko znalesc ulubiony lek..jednemu odpowiuada innny czas dzialania innemu moc..jeden ma mocne napady ze zajebie kogos musi walnac szybko cos na uspokojenie, drugi poprostu chce spokojnego codziennego delikatnego snu jak dziedek to bierze relanium..sam nie rozgryzlem do konca tej substancji ale ostatnio ...zaczynam wszystko gubic macie tak...nie wiem moze to dlatego ze zawsze jest ktos kto cie szpieguje :D wiec cos chowasz az w koncu....masz 10000 roznych miejsc..gubisz (szklo z przepalem po 10 ciu sztukach...niewiem klucze do domu portwel pieniadze 50 zl 100zl ) jezu jak to mnie przesladuje, wiecie gubie najbardziej potrzebne przedmioty....moze dlatego ze boje sie ze je zaraz strace to pojebane jakies no naprawde czasem mysle ze to moze nie receptory na benzo sie uodparniaja, chociaz napewno tak jest ale racja zalezy kto w bani ma jaki cyrk ja mysle ze moglbym nie jesc benzo pol roku i relanium zeby mnie uspokoilo musialbymn zarzyc kilka tabletek a nie jedna...mi chodzi o dawke lecznicza...a dawka lecznicza klona mi odpowiada :D 2mg na dzien do 4mg lekarz zaleca...czy lekarz jest moim dilerem :)?? czy mi pomaga? czy sam mam wiedziec kiedy skonczyc kiedy nie...ja mam zamiar zyc spokojnie w wakacje...tak ww wakacje najwieksza qrwica mnie trafia bo nie ma co robic...slonce dopierdala...leze i nie mam co robic...a podczas roku szkolnego mam wypelniony dzien...a wiadomo jak masz za duzo wolnego czasu myslisz o problemach :D i wrzucasz dalej kulko sie zatacza...mam nadzieje ze to moj ostatni najbardziej zajebisty ciag zycia :D w dodatku nie wplywa wogole na stan zdrowia od srodka..czyli serce miesnie itd kichy wszystko wporzo nie :D? czy ma ktos problemy ze je leki 10 lat i zgnil?....ja bym sobie obral taki system ...wakacje relax....odpoczynek od stresu i wogole ....a caly rok szkolny zapierdalac...oczywiscie takk zeby cos osiagnac lub czegos sie dorobic...nie mowie tu o zataczaniu sie codziennym pod blokiem...tylko ulatwienie sobie zycia w jakis spososb :) i maly offf top kogo mam blagac o cofniecie tych ostrzezen wiem ze nie raz gadalem glupoty...juz nie bede :D bylem pod wplywam...alkoholu :-D a kocham tak bardzo to forum nie chce bana bylem tu jeszcze i czytalem to jak 90% osob nie wiedzialo o tym forum...nie raz komus pomoglem a ktos mi...ale nie o to chodzi..panowie jak mam wam dac zadosc uczynienie?? by zostaly cofniete me męki?
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 2 / 0
czy benzodiazepiny wchodzą w jakieś interakcje np z paracetamolem? bo muszę połączyć zbicie gorączki z zaśnięciem i nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby tak to zrobić. z góry dziękuję za odpowiedzi, typu: "raczej nie", tudzież "to zależy". Potrzebuję konkretu. z góry dzięki.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 734 / 6 / 0
zalezy ile pol kilo samego paracetamolu cie zabije....ale w rozsadnych dawkach nie ma sie co bac..jesli leczniczo do tego podchodzisz.. nie boj zaby nie zabije cie..znalem typa co zjadl antka...w calosci razem z paracetamolem haha cala pczake czy 2 nigdy nie czytalem dokladnie jaka jest dawka smiertelna..ale moge wstac jebnac klona i apap i nic mi nie bedzie:) a..jesli chodzi o konkret nie nie wchodza w reakcje a co spac nie mozesz? i zle sie czujesz?? to zdrowka zycze:) ;]
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 2 / 0
a można do paracetamolu podchodzić nie-leczniczo? ;) 500mg paracetamolu+0,25mg alpry (lub 25mg hydroxyzyny, co lepsze?) no sam z siebie zasnąć już nie umiem, nie mam na szczęście tolerki, staram się panować nad sytuacją i jak dotąd daję radę ;) wczoraj popiłem w ciul browarów mieszając to z alproxem, tym razem straciłem kontrolę i przerzygałem pół nocy, kac niemiłosierny, do tego powszechnie wiadomo o ile mniej przyjemny jest kac przy NL... kac przechodzi, za to dojebała mnie gorączka 38,5stp ;] dzięki ;)
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2518 / 27 / 0
Ja na twoim miejscu wziął bym jakiś inny NLPZ, Paracetamol jest mocno hepatoksyczny i do tego nie wiadomo czy jedna tabletka (500mg) zbija gorączkę. Już lepiej weź jakiś lek z ibuprofenem, lub naproksenem. Co do łączenia takich małych ilości alprazolamu, nie powinno ci się nic stać. Chociaż na sen chyba lepsza będzie w tym wypadku hydroksyzyna. alprazolam nie wykazuje, aż tak mocnego działania nasennego, ma trochę inny profil działania niż typowe benzodiazepiny nasenne jak nitrazepam, estazolam, czy flunitrazepam
  • 3309 / 21 / 0
Alprazolam nie wykazuje, aż tak mocnego działania nasennego
Poważnie? To jest dla mnie jedyne benzo, które kładzie mnie spać, nawet gdy tego nie chcę. 0,5 mg ujdzie, ale więc to :zzz: Tolerki nie mam, ale żadne inne benzo tak silnie nasennie na mnie nie działa jak to. Jestem ciekawy jak to z tym jest. Oczywiście to mocne benzo, ale ekwiwalentnych dawkach innych nie usypiałem nie wiadomo kiedy.
sqrt(666)
  • 410 / 23 / 0
sportowiec89 pisze:
Wszystko fajnie, tylko te porównanie do H trochę mało trafione ;-)
Wiem, ale za wszelką cenę chciałem mieć ciekawą puentę :-D
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 2 / 0
właśnie nie miałem pod ręką żadnego ibupromu :wall: na ogół staram się trzymać z dala od paracetamolu, moja wątroba jest wystarczająco zorana ;] zjadłem tą hydroxyzynę wczoraj jednak, zauważyłem, że mi się dziwnie rozmazywał obraz jeszcze przed snem, ale było to całkiem przyjemne ;) ogólnie spałem mocno i twardo, jestem w chuj wyspany. faktycznie alpra nie usypia mnie aż tak, choć działa ogólnie niewątpliwie mocno.
Zablokowany
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.