Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1154 / 35 / 0
Zalozylem nowy topic, bo bedzie mozna tu pisac o reakcjach paradoksalnych po benzo. Ja kiedys w ciagu 10 godzin wzialem 50 lorafenow 2,5 mg (dorzucalem 5 drazetek co godzine) i w ogole nie dzialal usypiajaco, tylko bylem pobudzony i nie spalem cala noc. PS: nie mialem rozwinietej wcale tolerancji na benzo, to dziwne to bylo dla mnie. Juz nie robie takich glupich rzeczy jak wrzucanie kilkunastu klonow itp. Kiedys jeszcze mialem taka akcje ( w wakacje zeszle), ze zjadlem w 2 dni 30 zomirenow 1 mg i 30 klonow 2 mg. Zakrecony 2 dni chodzilem. Ogolnie po klonie i piwie mozna mozna zlapac agresywe (przynajmniej ja i kilku moich znajomkow tak ma). Piszcie o swoich dziwnych reakcjach po benzo.
  • 849 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Kiedyś zrobiłem potworną chryję w pewnym włoskim hotelu po 10mg lorazepamu popitych absyntem. Sam nic z tego nie pamiętam, ale z tego co mi opowiadali to miałem dużo szczęścia, że nie obudziłem się we włoskiej paczce. Zdecydowanie odradzam łączenie większych dawek benzo z alkiem.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nof »
Duże dawki niektórych benzodiazepin powodują obudzenie i agresje. Szczególnie klonazepam. Co do lorazepamu to po dawce ok 10 mg mam zawsze bardzo zmienioną percepcje wzrokową i doświadczam różnych halucynacji.
Uwaga! Użytkownik Nof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 2 / 0
zazyłem 3 oxazepamy po 2 dniach ostrego fukania. miały działac uspokajajoco i nasennie. do tego wypiłem kilka piwek(ok 3). niestety dostałem ostrej bani tj. byłem strasznie pobudzony i agresywny, mai.łem ochote wszystko rozpierdalac i wszystko mnie denerwowało. dodam ze oxazepam łączony z gandzia i piwem zawsze wprawiał mnie w stan nirwany.
Uwaga! Użytkownik jezus_czarnuch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 6 / 0
kloniki
Nieprzeczytany post autor: kiszka123 »
Mam takie pytanko!
Czemu nie działaja na mnie dawki podawane doustnie 4 mg klonów ( polfa tarchomin)??
nawet jak zarzuce 2 razy po 2 mg to nic nie czuje a inni dostaja roznych schizow i duzego uspokojenia. Czemu tak sie dzieje? Myslę tez na jakimis MIXAMI np. 2 mg klonów i 150 mg kodeiny, da to jakies efekty?
z gory dzieki za odp.
pozdro!
Uwaga! Użytkownik kiszka123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wielkisz1 »
Zakupilem 2 x 30 tabsow klonow 0,5. Wrzucilem 2 t. ale bylo slabo co chwila dorzucalem kolejne. Potem wyjebalem znow do apteki. 25 lorafenow 2,5 + 2 x 30 klonow 2. Kolejne tabsy ladowaly w ustach. I znow do apteki. Bylem juz tak nacpany ze mi nie chcieli nigdzie sprzedac. Ja oczywiscie czulem sie calkowicie normalnie. Trwalo to (tak mysle) ok. 3 dni. Robilem rozne dziwne rzeczy. Podszedlem do matki i na jej oczach zrobilem sobie sznyte na rece. Wydzieralem sie na uojca, co chwila gdzies wychodzilem nie wiem po co (do apteki pewnie). Skonczylo sie tak, ze wyladowalem na detoxie. Tam dogadalem sie z kolesiem, ze bedzie mi klony przynosil. Po 2 tygach mnie wypuscili. W zyciu nie bylem tak zajechany! Przez nastepnne dni lezalem glownie na tapczanie skrecajac sie w jakis kurwa konwulsjach i blagalem starych zeby mi wodki dali. Jak to wpsominam to mi sie odechciewa zyc. Taki wystyd! Ale zycie idzie dalej naszczescie !!!
Uwaga! Użytkownik wielkisz1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 2 / 0
klono
Nieprzeczytany post autor: Tabs »
jak biorę klono 2 mg - jedna ,to juz nie poamiętam kiedy i ile ląduje następne do pyska...aż zobaczę dno na blistrach...no i filmik urwany na kilka dni...teraz nawet starych nie pytam co robiłem przez te dni odlotu...wstyd, jedno co pamietam to to , że jak sie ocknąłem to sięgałem po klono...
w szpitalu raz musieli mnie przywiązać do łóżka, nie licząc że w kajdankach zapakowali mnie do karetki bo wydawało mi sie że jest w pożo... i po co mi szpital... :-) jest co wspominac...
Uwaga! Użytkownik Tabs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 239 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: puchatek »
sam wpierdalam klony tylko u mnie to jest tak że choruje na depresje dostaje sertraline i karbamazepine [induktor enzymatyczny klonazepamu,shit].klony stosuje rekreacyjnie bez zgody lekarza.niby ten lek powinien działać depresyjnie,nasennie na oun i działa ale w dawkach >4mg.kiedy czuje się zmulony i odechciewa mi się wszystkiego to wrzucam właśnie 1 klona i on mnie rozkręca tzn. nabieram sił witalnych,dostaje takiej pozytywnej energii że jestem wstanie dalej się uczyć czy sprzątać pokój czy whatever.also it is my drug of choice.

a co do rekordów to jeszcze nie tak dawno wziąłem 15 klonów 2mg,nie zamierzałem tyle ich wziąść ale od rana jakoś zacząłem wrzucać i wieczorem skończyłem.skończyłem na oddziale toksykologii.spanikowałem na własne życzenie się tam znalazłem.0 pukania żołądka, 0 flumazenilu(antagonista do receptorów benzodiazepinowych - na tym mi najbardziej zależało,szpitali pewnie nie stać na to...),0 płynów,kroplówek.miałem jedynie ekg robione i badanie krwi w celu zbadania stężenia benzo w osoczu.2 dni pobytu w szpitalu,zmarnowane,wycięte z życiorysu.heh i na koniec pogadanka z jakże uprzejmym doktorkiem.nie zamierzam już więcej takich akcji robić z wrzucaniem takiej ilości teraz jak jestem wjebany w to normalnie zażywam 1mg/dobe jak jest jakieś wyjście do pubu czy gdzieś się pobawić to <=6mg/dobe.never more...i don't want to sail away with this shit,ah
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2006 przez puchatek, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik puchatek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.