Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jestem posiadaczem dwóch psów, które mają problemy natury psychicznej. Nerwica natręctw, agresja. Lecze je na własną rękę: Jednej podaje Prozac, Clonazepam (doraźnie), estazolam na sen, drugiej Doxepin i estazolam na sen. Moje pytanie brzmi: Czy benzodwudiazepiny działają na psy tak jak na czlowieka. W badaniach wykazano, że leki antydepresyjne znacznie uspokajają psa, a więc czy benzo też ? Bardzo proszę o dodanie tego wątku i o odpowiedzi :) Pozdrawiam serdecznie :-)
Z ciekawości zapytam jaką dawkę clona podajesz psu ( i ile waży pies ) ?
Psy i nerwica natręctw, to mnie wgniotło w fotel, prozac psu no ja nie moge, jak ma problemy natury psychicznej załaduj mu LSD to się naprawi może. Tylko nie sprzedawaj psa za 50 zł
A jeżeli dajesz tak na serio psu prozak :nuts: to kupuj Bioxetin w aptece bo tańszy. Życzę Ci, aby twój kochany piesek wyzdrowiał z nerwicy natręctw i machał ogonkiem uradowany życiem i widokiem swojego pana
milano3 pisze:Dzięki wielkie za wsparcie. To na prawd nic śmiesze\ego Nerwica u pieska. Wyje, drapie po drzwiach, samookalecza się itp. Mam nadzieje, że mu pomogę.
Pozdrawiam serdecznie.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe