Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Na paru forach i stronach, można przeczytać, że nie zaleca sie zażywania benzodiazepin osobom z astmą, sam cierpię na astmę oskrzelową i nie zauważyłem raczej żadnych problemów. Czy jest ktoś jeszcze tutaj z tym schorzeniem i czy wydarzyło mu się kiedyś coś niebezpiecznego związanego z astmą i benzo(nie w miesz?

Czy jeżeli już doszło by do jakiegoś wypadku - czy inhalator (ventolin) byłby w stanie pomóc, czy trzeba by było wzywać pogotowie?
  • 24 / 2 / 0
jesli nie przesadza sie z benzo i nie daj boze miesza sie z alko to raczej nic nie powinno sie stac
  • 6 / / 0
Ja mam astme Benzo biorę od 14 roku życia już prawie 2 dekady+baclofen dawniej było opio. I nie miałam nigdy ataku. częściej miałam przed braniem a teraz może raz na rok.
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.