Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 372 / 117 / 0
16 stycznia 2025DobryWujas pisze:
Niby gaba-b, ale efektów jak dajmy na to GBL nie ma co szukać.

Bo podobny do giebla jest miks pregi i baklo.
16 stycznia 2025DobryWujas pisze:
Chyba, że ja jakoś chujowo dawkowałem oświećcie mnie? Tabsy jak pamiętam 25mg. Dostałem je za free do kupionej majki. Najpierw wrzucałem 25mg kończąc na 125mg. I nie czułem nic.
Część użyszkodników w tym i ja tak też miała, że baklo solo nie działało. Aktywatorem jest wtedy wspomniana wyżej pregabalina. Więc jeśli miałbyś okazję jeszcze kiedyś spróbować na podłożu pregi, to nie wal przypadkiem więcej niż 50mg baklo, zwłaszcza, że z pregą działa synergicznie. Bezpiecznie jest wystartować od 40mg i ostrożnie z późniejszymi dorzutkami, bo łatwo się przejechać. Kurewsko ten miks uzależnia.
  • 3 / / 0
Stosujac dalacin c (3x300mg) można jeść rekreacyjnie baclofen ?

Przeniesiono — 🦆
  • 192 / 65 / 2
@kornel8232 ulotka prawde ci powie. klindamycyna ma właściwości hamowania przewodnictwa nerwowo-mięśniowego, co może wzmacniać działanie baklofenu. poza tym nerki i watroba moga dostac w pizde takze zastanow sie nad priorytetami. czy zdrowie twoich narzadow jest wazniejsze czy dobry trip.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 3 / / 0
Jako że opinie skrajne to dodam coś od siebie.
Wczoraj pierwszy raz wzięłam baklofen. Organizm względnie czysty, nic dobę nie żarłam, nie biorę niczego na stale.
Naczytałam się w tym wątku różnych rzeczy, więc na początek 50 mg. Piję wodę czekam 3 godziny nic.
Dorzuciłam 20 mg mg i po godzinie dalej nic. Przyznam że się zniecierpliwiłam, więc za jakieś pół godziny jeszcze 30, więc w sumie 100 mg, pierwszy raz na baklofenie.
No i nic. Zasnęłam na jakąś godzinę, obudziłam się umyć i kończymy tę przygodę elo.
Nagle jak dopadla mnie ochota na ruchanie to zrobiło mi się wstyd przed samą sobą. Trochę mi się też kręciło w głowie, ale ogólnie nic specjalnego, byłam zażenowana bo serio miałam ochotę na ruchanie jak jakieś zwierzę, ale myślę dobra stara uspokój się idziemy spać.
Trochę halucynacji, ale w moim wieku to jak wstanę za szybko z krzesła mam podobnie.
Ogólnie 2/10 nie polecam.
Dzisiaj będę miała pregablinę i może w połączeniu zadziała, ale nie wiem czy mi się wgl chce jeszcze próbować.
  • 127 / 25 / 0
@Devixo przy dawkach klinicznych jest małe ryzyko. Oby informacja o nasileniu działania hamowania przewodnictwa nerwowo-mięśniowego go nie zaślepiła (inaczej: nakręciła) i przysłoniła znaczenie skutków ubocznych, o jakich wspomnieliśmy. @kornel8232 zakładam, że skoro sprawdzasz, masz jeszcze trochę troski o siebie.
  • 268 / 32 / 0
24 stycznia 2025michalzielarz1 pisze:
Po jakim czasie od wzięcia tabletki zaczyna wchodzić fazka? Jak najlepiej przyjąć lek rekreacyjnie? Po prostu połknąć?
Z własnego doświadczenia zaczyna wchodzić około 30-45 minut po połknięciu. Czasami jak chce szybszej aktywacji to rozgryzam tabsy i popijam wodą
  • 372 / 117 / 0
25 stycznia 2025MartaKarta pisze:
Dzisiaj będę miała pregablinę i może w połączeniu zadziała, ale nie wiem czy mi się wgl chce jeszcze próbować.
To może lepiej nie próbuj, bo ten miks cię tak rozpieprzy, że wylecisz z domu i wyruchasz co się da :ghb: A tak serio to dużo kawy do tego miksu ;)
Potem testowanie gbl/ghb...
Witaj na forum.
  • 3 / / 0
Wzięłam dzisiaj 350 mg pregabaliny i 50 mg baklofenu. Jedyne co to nie śpię, ale nie jest to takie pobudzenie jak na fecie czy kokainie albo jakichś klefedronach, ale ja mam dziwny łeb i substancje na mnie działają zazwyczaj inaczej niż na innych ludzi.
  • 192 / 65 / 2
@MartaKarta jezeli substancje dzialaja inaczej na ciebie niz na innych to zbadaj sie pod kątem zespolu aaspergera lub spektrum autyzmu. przy m.in tych chorobach neuroroznorodnosc powoduje ze receptory inaczej oddzialowywuja na dane substancje

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 268 / 32 / 0
27 stycznia 2025MartaKarta pisze:
Wzięłam dzisiaj 350 mg pregabaliny i 50 mg baklofenu. Jedyne co to nie śpię, ale nie jest to takie pobudzenie jak na fecie czy kokainie albo jakichś klefedronach, ale ja mam dziwny łeb i substancje na mnie działają zazwyczaj inaczej niż na innych ludzi.
Nie jest to takie działanie bo to nie jest feta, kokaina ani klefedron. Baklofen ma subtelne działanie polepszające nastrój i na próżno szukać tutaj nie wiadomo jakich efektów, jak po twardych dragach... No chyba, że wrzucimy dawki 200mg+ i dobrze pomiksujemy, ale też nie wydaję mi się aby udało się zbliżyć do wyżej wymienionych.

Należy pamiętać, że baklofen to lek na zmniejszenie napięcia mięśniowego, a poprawa nastroju nie jest jego głównym celem w leczeniu tylko efektem ubocznym, jeśli można to tak nazwać.

Wyobrażasz sobie starszych ludzi zażywających baklofen na różne schorzenia, którzy latali by upierdoleni jak po fecie czy klefedronie? Wydaję mi się, że większość na których baklo nie działa oczekują po prostu zbyt wiele od tego leku.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...