Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 22 / 1 / 0
Baklofen działa na receptory GABA b, benzodiazepiny na GABA a.
Ja uwielbiałem baklofen brać rekreacyjnie, piękna faza, jak bym połączył alko, koks, mdma. Ale po kilku tygodniach rekreacyjnego brania stracił całkowicie swój potencjał bomby. Tylko czułem się zjebanie po nim. Jak bym ważył 300 kg, zamulony w chuj i niepokój, odwadnia też mocno. Trzeba z nim też uważać, bo w pewnym momencie zacząłem brać po kilkaset mg, 300 i w górę, kilka razy przedawkowałem, raz jedną nogą byłem po tamtej stronie, karetka i ojom. Śpiączka dwie doby, zatruty w chuj, w tedy jeblem myślę śmiało ok 800mg jak nie więcej. Gdyby nie koleżanka to bym kopnął w kalendarz, udusił się rzygami. I ogólnie później głupi jeszcze go brałem i też kilka razy za dużo, ehh kończyło się też bardzo niefajnie, półprzytomny, mięśnie jak z galarety, spanie dluuuuugie. Ostatnio po kilku tygodniach niebrania kupiłem znów, ale już tak by nie przeginać z dawkami, i dalej zero przyjemności. Także może za kilka lat wróci potencjał rekreacyjny. A jak nie to definitywnie jebać.
  • 61 / 5 / 0
Mozna to laczyc z alpra? Musze ja brac bo jestem benzowrakiem >10mg dziennie. Zalezy mi tylko zeby mnie karetka nie odwiozla a tak to moze mnie zmiesc nie przeszkadza mi to. Juz ze 2 lata lezy mi opakowanie 10tek chyba w szufladzie i trzebaby to w koncu wziac bo sie zmarnuje.
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 26 / 0
Można, ale ostrożnie. Zwiększa ryzyko odcięcia i obudzenia się w niekomfortowej sytuacji. Ważne, aby nie dorzucać, zanim baklofen się nie rozkręci (1,5-3h; peak - 5h)
  • 927 / 289 / 5
Peak 5h to może nie. Raczej 2,5h ew 3h. Baclofen ma half-life 2h przypomnę tylko.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 7 / / 0
Cześć. Powiedzcie mi proszę ile wziąść na pierwszy raz aby było bezpiecznie? Piszą w ulotce że pierwsze dni 3x5mg na dzień. Można więcej? I jaką dawkę wziąść aby osiągnąć rekreacyjnych efekt?
  • 16 / / 0
@Versatille rekreacja Ci się zacznie od 50 mg, ale na początek bym wziął sobie 25. Później można dojść do (moim zdaniem) max 100 mg - żeby nie przesadzić.
  • 5774 / 1184 / 43
Ja pamiętam pierwszy raz z baclo.
Łyknąłem 100mg i poszedłem do dentysty.
Jak wychodziłem zapomniałem o tym i zastanawiałem się czemu mam taki świetny nastrój.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 269 / 33 / 0
Jak jest z treningiem na siłowni po baklofenie? 25-50mg, można zrobić lekki trening na siłowni małym ciężarem czy odpada totalnie?
  • 506 / 109 / 0
generalnie się nie powinno, mięśnie rozluźnione, to i ryzyko kontuzji. jak masz jakąś tam tolerkę to IMO bez obaw, ja od lat biorę dawki oporowe ćwicząc regularnie i żadnej kontuzji nie miałem. oczywiście każdy przypadek inny, ale przy małej dawce zaryzykowałbym
  • 74 / 7 / 0
Czytałem wątek trochę o ciagch, dorzutkach, zejściach oraz odstawianiu Baclofenu.
Ale Ja się wiąże z takim problemem.
Na jakie choroby i którzy lekarze wam to przepisują? Czy jest tutaj ktoś Kto na przykład miesiąc leciał ciągiem tylko na receptomatacie?
Zobowiązuję karmę i wdzięczność jeśli ktoś mi to streścić w kilku zdaniach.
Dziękuję za tą wypowiedź :uwaga: :świnia:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.