Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 1 / 0
15 listopada 2012 wyszedłem z gibla szczegóły tutaj: http://talk.hyperreal.info/gbl-ghb-odst ... l#p1240705

Od tego czasu brałem baclofen około 100mg dziennie ale niestety regularnie 2-3dni w tygodniu piłem wódę jak odstawiałem wódkę to musiałem na kaca brać klona w dawce od 3 do 5mg bo telepało tak, że nie szło wytrzymać. Mijało 2-3 dni i znowu wódeczka przez 2-3dni i potem znowu klon. I takie kółeczko ... :(
Choć i tak uważam to za sukces, bo nie upijałem się na zgon i piłem "tylko"2-3 dni a nie jak przed braniem GBL 2-3tygodnie non stop.

Równy tydzień temu czyli 26 stycznia po 3 dniach picia wódki wziąłem 3mg klona i zwiększyłem dawkę baclo do 160mg/24h. Przez ten tydzień moje dawki baclofenu wahają się od 160mg do 180mg/24h. I wiecie co jest ELEGANCKO!! Nie ciągnie mnie do alkoholu choć 3 piwka w lodówce lezą sobie przez tydzień nie wypiłem ani łyczka nie biorę też klona. Czuję się dobrze zobaczymy jak będzie dalej. Dam znać.
  • 7 / 2 / 0
Hess...
300mg na pierwszy strzał położy nawet byka. Nie o to mi chodziło z tolerką.
Po prostu zauważyłem, że wcześniej ładując po te 300mg przez parę dni, a następnie schodząc z tych dawek - nawet 50 lub 60mg dziennie w okresie końcowym doświadczenia nadal dawało przyjemne ululanie. Sądzę, że gdyby pojawiła się tolerka, tak mała dawka nie wywoływałaby już przyjemnych doznań.
  • 7 / 2 / 0
@jgw21 - interesuje mnie jak działa baklofen przyjęty jednorazowo na tęgim kacu poalkoholowym. Nie interesują mnie "kace" w rozumieniu normalnego obywatela, czyli lekki nieżycik po jednodniowej imprezce. Mówię o kacu po ciągu alkoholowym. Takim właśnie 2 - 4 tygodnie non stop, kiedy leży człek na wyrku, przyjmuje co 2h brona żeby nie umrzeć i jest roślinką. Jak bronek zejdzie - oprócz wszystkich typowych objawów odstawiennych u mnie występują skurcze całego ciała, telepa - max, nogi same zapierdalają po sofie, jakby chciały przez te skurcze "spalić" aldehyd octowy i pozostałe fuzle. Ciekawy jestem czy właśnie w takim stanie, jakieś 75 - 100mg baklofenu nie przyniosłoby ulgi. Czy by ten kac "puścił" bez przyjmowania kolejnego alko?
Ktoś ma takie doświadczenia? Chętnie wysłucham.
  • 56 / 1 / 0
W moim przypadku gdy po alko mam telepkę to baclofen niestety SZKODZI, bardzo ale to bardzo drgawki wzmaga.

Jak rano się budzę trzęsąc się jak galaretka to aplikuję sobie najpierw klona w moim przypadku od 2mg do 5mg po 1mg co 30min pod język.

Gdy już benzo zniweluje drgawki to wtedy zaczynam brać baclofen tak średnio pierwsza dawka 20mg potem 10mg co dwie godziny. I wtedy jest naprawdę okey!! Baclofen eliminuje mi zamulający efekt klona i bardzo pomaga na kaca moralnego.

Na początku poznawania baclofenu po kilkudniowym ciągu alko myślałem, że baclofen pomoże mi się ogarnąć zażyłem o ile dobrze pamiętam 40 czy 50mg baclo. I to był jeden z większych błędów w moim życiu drgawki zajebiście się spotęgowały, prawie zesrałem się ze strachu, że zaraz dorwie mnie padaczka. Ratując się klonem 4mg pod język modliłem się by jak najszybciej mineło to magiczne 15min gdy klon zaczyna działać.

Podsumowując, DRGAWKI + BACLOFEN TO ZAJEBIŚCIE HUJOWY POMYSŁ - najpierw niweluje drgawki klonem potem dopiero wspomagam się balofenem.

Oczywiście opisuję tu tylko moje doświadczenia, proszę pamiętać, że każdy organizm może różnie reagować, a powyższy post proszę potraktować jako czysto informacyjny a nie profesjonalną poradę.
  • 7 / 2 / 0
No i o to mi chodziło. Bardzo dziękuję.
  • 56 / 1 / 0
Drobiazg kolego do tej pory jak sobie przypomnę to wzięcie baclo po ciągu alko to dostaje gęsiej skórki - prawdziwy koszmar brrrr....

Zadałem pytanie w temacie Amfetamina -miksy, ale zapytam też tu bo wiadomo, że nikt nie śledzi wszystkich tematów na H.

Czy ktoś się orientuje na temat mixu Amfetamina - Baklofen?

Nigdzie nic nie mogę znaleźć na ten temat.

Za odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny.
  • 1425 / 80 / 0
Jgw przeczytaj uważnie cały temat o baklo to znajdziesz posty chyba bandziora, który opisywał baklo + speed jako dobre połączenie (baklo tłumiło negatywne fizyczne efekty speeda).

A tak poza tym to też spotkałem się z opinią, że na kacu baklofen lipnie działa.
  • 1709 / 11 / 0
hess pisze:
Jgw przeczytaj uważnie cały temat o baklo to znajdziesz posty chyba bandziora, który opisywał baklo + speed jako dobre połączenie (baklo tłumiło negatywne fizyczne efekty speeda).

A tak poza tym to też spotkałem się z opinią, że na kacu baklofen lipnie działa.
Sam baclofen powoduje kaca... mocnego
  • 402 / 3 / 0
Witam, od dluzszego czasu probuje odstawic giebela niestety bez slutkow, gdyby ktoś miał namiar na zrodlo baclo proszę o PW.
Myślę, że baclo to jedyna sensowna opcja na skończenie ciągu gebelowego bo na benzo jest hardkor
  • 377 / 3 / 0
Ja jak tu czytam co ludzie tu wypisują to aż mnie skręca i mam ochotę przyłożyć. Nie tylko z baclofenem, ale z innymi medykamentami zasada postępowania jest prosta a zarazem pozwala uniknąć nieprzyjemności. W poniedziałek ładujemy 10mg baclofenu i obserwujemy co się dzieje. Ja tylko smyra, drugiego dnia 30mg i znów obserwujemy i można postępować tak przez 3-4 dni, obserwować reakcje organizmu co w końcu pozwoli ustalić w miarę optymalną dawkę. Jeśli poklepie nas już 10mg, nie wrzucajmy więcej niż 30 na dobrego tripa. Tylko jeszcze jedno. Po takim "testowaniu" pare dni przerwy, dopiero dawka rekreacyjna. Ale co by się nie działo, jeśli nie chcemy się zabić, nie jesteśmy idiotami etc, na początek, zawsze i niezmiennie dawka lecznicza, bo może się okazać, że jesteśmy uczuleni na lek i skończymy pokrojeni na stole...
Whole life is about "up" and "down".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.