Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 46 / 8 / 0
Ja jak leciałem w chuja i dostawałem antybiotyk i np tramadol to wykupowałem jedno, za tydzień kolejna konsultacja - rzekome ponowienie antybiotyku i znów tramadol. Nie sprawdzał nic, ale ręki nie dam sobie uciąć, czy nie mogą teraz, w dobre erecept, sprawdzić. Max kilka dni.
Swoją drogą, zastanawiam się, na jakich ty lekarzy trafiasz. Ja w większości u większości lekarzy ogarniałem co chciałem. Nawet na NFZ, na npl dostałem pierwsze opakowanie baklo, gdzie lekarze na npl najczęściej są jakby byli tam od niechcenia. No off, ale może naprawdę nie wiesz jak lekarza zakręcić.
  • 904 / 182 / 0
Daj tydzień i powiedz, że nie pomaga. Że baklofen działał od razu.
  • 123 / 11 / 0
Cześć
Jakie su stancje mogą wpływać na zerowe działanie tego . Kiedyś latałem na dawkach 75 i było ekstra. Później nie odczuwałem nic?!
Dodam że to nie były ciągi i tolerka nie wzrosła .
A od kiedy nie dzisłało brałem : wenle , prege , kwete, zolpi i benzo doražnie!
  • 1876 / 192 / 0
Kurwa, długo. W ogóle to babka powiedziała, że brać to jak już to raz na jakiś czas, nie ciągle :cojest:
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 904 / 182 / 0
Dziwne, ja w PL jak byłem pokazałem stara kontuzje (prywatnie bylem), mowie pol roku nim wyjechalem jadlem baklo i spokoj a za granica ni dali jakus mydlokamin (celowo) i nic nie działa.

Ile piszemy?

Ale nie wymyślałem by ćpać, był mi potrzebny i sie sprawdził.
  • 46 / 8 / 0
Coś dziwnego. Wziąłem dzisiaj 60mg + klon i TOTALNIE NIC NIE POCZUŁEM. Kompletnie nic. I zastanawiam się o co chodzi. Wczoraj nie brałem. Wczoraj tylko 6mg estazolamu do snu sobie zapodałem. Any ideas? Za krótka przerwa, czy o co chodzi?
  • 904 / 182 / 0
Czasem baklo nie poczujesz, czasem poczujesz je zbyt mocno. Nie ładuj razem z klonem, ja brałem z rana na ,,rozruch" to o benzo czasem zapominałem do wieczora. I jak 60mg nie klepie to zrób sobie tydzień przerwy bo zaraz bedzie 100mg+ leciało (wtedy działa non stop) a z baklo trzeba umieć wyciągać co najlepsze już z dawek 40-50mg.

(25mg pod jezyk 2h temu właśnie sie załadawało, efekt antydepresyjny i motywujący wyraźny ale bez rekreacji wiec nie psuje tego chwilą doznań i może po południu 12.5mg i starczy).

Rekreacja dziala pierwsze 2-3 dni (75-100-125 np) a potem ludzie narzekają na zwałę i jakie baklo chujowe. Pewnie, że do ćpania jest 100 lepszych substancji ale baklo ma i swoich zwolenników jak i wrogów. Ja np.nic nie widzę w tak chwalonej pregabie, chuj faza z jebaniem po pamięci w ciagu - a ta ma swoich wyznawców. Co komu pasuje.
  • 46 / 8 / 0
@BladziuchnyStrach Okej, postaram sie około tygodnia nie brać baklo, dzięki za tipa. Spróbuję wtedy znowu zacząć od mniejszej dawki. Jakichs 25, może 40 mg czy coś. Czemu mam zapomnieć o klonie? Brałem klona głównie dlatego że baklo mi nie dawało efektu rozluzniającego mięśnie więc dlatego sięgałem po klona, który jakoś sobie radził.

@LiquidStranger Zapomniałbym. Baklo nie działa ośrodkowo więc jego działanie zdaje się nie jest natychmiastowe. Działa rdzeniowo, więc "odpowiednia" ilość musi ci się skumulować, żebyś poczuł efekty. IMO jak powiesz lekarzowi, że działał od razu to albo ogarnie, że coś jest nie tak. Ale to takie moje luźne przemyślenie. Mam nadzieję, że jeśli chodzi o merytorykę to nic nie pokićkałem jeśli chodzi o sposób działania baklo. Np na mnie nawet większe dawki nie działają rozluźniająco na mięśnie i muszę ratować się właśnie klonem i np mydocalmem, czy sirdaludem, które działają już ośrodkowo, więc efekt jest instant.
  • 904 / 182 / 0
Nie pisze, że masz zapomnieć o klonie, pisałem że po agonizacji gaba-b czułem się tak dobrze, że zapominałem o benzo.

Możesz jechać systemem 2 on - 3 off ale wielu raportowało coraz gorsze samopoczucie na off. Wiec jak nie chcesz ciągu to 1 on - 3 off i po 40-50mg nie powinieneś mieć zwały. A jak zacznie sie pojawiać to wydłuż odstępy. Niektórzy biora to tylko raz w tyg jak fenibut.
  • 46 / 8 / 0
@BladziuchnyStrach dzięki. Na szczęście mam L4 do końca miecha, więc mogę na spokojnie sobie odpuścić i przeczekać. Odczekam ten tydzień, spróbuję 25mg, może 30 i zobaczymy. Jeśli nie wejdzie to następnego dnia liczę na to że 50 porobi mnie tak miło jak ostatnio :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.