Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Wysuszyłem kilka sałat potem łodygi jak i liście pokruszyłem na małe kawałki wsypałem (było tego ok 20g) do półlitrowego kubka i zalałem wrzątkiem. Sałata parzyłem ok 10 minut po czy odcedziłem susz i wypiłem wywar. W smaku okropny, musiał go posłodzić bo był nie do wypicia, jednak dalej smak nie był dobry i ledwo to wypiłem. Wywar piłem powoli ok 10 min gdyż szybciej nie dałem rady.
Co do efektów to były słabe, było trochę powyżej placebo czuć było stymulację jednak nic poza tym żadnej euforii, żadnego błogostanu, żadnych zaburzeń czasu i rzeczywistości. Tylko jeszcze w ustach ten paskudny smak pomimo że przepiłem to niewielka ilością herbaty.
I powiem szczerze jak dla mnie Sałata jadowita to nic ciekawego i do kartomu czy opium raczej bym tego nie porównywał. I jeżeli jest to jakiś odpowiednik opium to tak jakby porównać malucha do porsche.
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 145 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Sky »
ale o jakiej sałącie mówisz?
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Sky pisze:
ale o jakiej sałącie mówisz?
O sałacie Jadowitej oczywiście.
O niej przecież jest wątek
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
Zdziwiłem się ponieważ tak kiepsko na Ciebie zadziałała, u mnie było znacznie ciekawiej
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / / 0
Nieprzeczytany post autor: karla »
mam 25g starczy na 2 razy? Zastanawiałam się czy w warunkach domowych można zrobić extrakt-macie jakiś przepis?
  • 1993 / 490 / 0
Nieprzeczytany post autor: KapitanAizen »
mam 25g starczy na 2 razy? Zastanawiałam się czy w warunkach domowych można zrobić extrakt-macie jakiś przepis?
Z tego co wiem zrobienie ekstraktu jest banalnie proste i była już o tym mowa w tym temacie, oraz został podany dokładny opis.
Swoją drogą mógł by ktoś napisać jakieś FAQ o tej roślinie bo przeglądanie dwudziestu stron tego tematu żeby coś znaleźć mija się z celem.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: el colgado »
Czy susz sałaty jadowitej wystarczy wygotować a póżniej odparować wodę? Powstała maz to będzie nasz extrakt?
Uwaga! Użytkownik el colgado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1993 / 490 / 0
Nieprzeczytany post autor: KapitanAizen »
Czy susz sałaty jadowitej wystarczy wygotować a póżniej odparować wodę? Powstała maz to będzie nasz extrakt?
Dokładnie tak jak mówisz.
Musze Ci jednak powiedzieć, że palony w smaku jest okropny. Występuje po nim efekt trampka.
Zresztą sam się przekonasz.
Co do działania to jest całkiem pozytywne muszę przyznać.
Ot taki chillout.

Najlepiej gotować świeże roślinki.
  • 2129 / 27 / 0
Warto dodać, że odparowanie powinno nastąpić albo w garnku z podwójnym dnem ( garnek na mleko ), albo w naczyniu wsadzonym do garnka z wodą ( którą należy gotować ). W przeciwnym wypadku istnieje ryzyko spalenia ekstraktu przy odparowywaniu.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 43 / / 0
Fu,najgorszy jest ten zapach ktory po nim zostaje i bardzo sie zadomawia w otoczeniu palenia...
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".