Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
ja do tej pory nie przyjmowalem innej opcji niz zebranie mleczka, ususzenie i jaranie, jakos nie widzialo mi sie pic zupy z chwasta.

jezeli znacie dobra metode na zrobienie ekstraktu, to pisac, moze w lato sie pobawię. chociaz i tak wolalbym znalezc tydzien czasu, zeby wybyc na maki do czech :)
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
Liscie można suszyc w ciepłym, ciemnym i przewiewnym miejscu, a nastepnie przygotowywac z nich napar. Należy zaczynac od małych dawek, jak np. 5g suszu, celem ustalenia tolerancji organizmu - znam ludzi, którzy reagują silnie na dawkę nawet 10g, podczas gdy inni potrzebują 30g dla takich samych efektów. Dla wiekszosci osób 20g to
odpowiednia dawka.

Lepszym pomysłem jest zrobienie wywaru z dużej ilosci lisci, jak np. 100g, podgrzewajac go przez kilkanascie minut na wolnym ogniu. Wykorzystujemy tyle wody, żeby całkiem przykryła liscie. Nastepnie odsaczamy liscie i wygotowujemy wode, uważajac aby powstały na dnie osad nie zapalił sie (można użyc garnka z podwójnym dnem, jak do gotowania mleka). Ciemnobrazowy lub czarny osad powstały na dnie po wygotowaniu wody zbieramy i suszymy. Można dodawac go do skretów, ale najlepiej palic w fajce do opium.

Efekty, jakie zapewnia nam sałata jadowita to: błogostan, euforia, uspokojenie, przyjemna ocieżałosc. Spożycie doustne jest mniej opłacalne, choć efekty utrzymuja sie dłużej, nawet 3-4 godziny. Palenie (ekstraktu) powoduje
silniejsze efekty, ale utrzymujace sie krócej. Organoleptycznie udowodniono, że mieszanie mj z sałatowym opium robi z każdej sieji masakratora :).

Generalnie sałata to dobra opcja z jeszcze jednego względu - rozsiewa się jak chwast. Raz zasadzisz na jakichś nieużytkach (nie wymaga opieki) i za rok masz tam niemałe poletko. Jest to bardzo agresywna roślina, która może wygryźć inne chwasty.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Kiedy się sałatę wysiewa? Waszmość zachęcił mnie do dalszych eksperymentów ;]

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 2129 / 27 / 0
@vart, Ty się w to bawiłeś jak pamiętam. Warto palić sałatę ? Do jakiej substancji byś jej działanie przyrównał ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 750 / 10 / 0
Hm... Ale ja paliłem standardowo, czyli mleczko zbierane na łyżeczkę, suszone i palone. Pamiętam, że jak spaliłem większą kulkę (która smakowała jak palony plastik), a potem wyszedłem na rower, to było po prostu pięknie. Mega humor, radość, energia... tylko że mogło to być spowodowane ciepłym letnim dniem i piękną pogodą. Ale cóż... myślę że jednak coś w tym siedzi. Trzeba będzie spróbować przepisu waszmościa, myślę nawet o kupnie tych nasionek.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
Sadzi się na wiosnę, można od początku kwietnia do maja. W zasadzie nawet rośliny które wzeszły w czerwcu dadzą radę zakwitnąć.

Aha i uważajcie z tą sałatą :D. Ja raz wysadziłem w ogródku i od paru lat sąsiedzi walczą żeby pozbyć się jej ze swoich :).
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2009 przez waszmosc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
He he, wróżę tej substancji przyszłość, zwłaszcza gdy dojdzie do sytuacji, że zdelegalizują kratom.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Jak będzie sezon to się wybiorę na łąki i nazbieram tego ile się da bo wiem gdzie rosło . NIe omieszkam się przetestować, ciekawe jakby takie sałatowe opium podziałało palone podczas kodeinowej fazy ?
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 2129 / 27 / 0
Słyszałem, że sałata jadowita/ kompasowa dobrze łączy się z alkoholem na podobnej zasadzie jak blue lotus.
Rozmawiałem niedawno z przedstawicielem MO, pisał, ze jest możliwość sprowadzenia ekstraktu sałaty do palenia, ale jak to bywa z MO, dużo obiecują a niekoniecznie te obietnice realizują.
  • 750 / 10 / 0
Jak Blue Lotus?! To jak heroina działa słyszałem. Nie tykajcie się tego.

A tak serio, to chyba dość marnie, skoro tak porównujesz. Ale i tak będziemy gdybać aż do lata...

§h¶ôňgĽéĐ.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.