Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Ashwaganda działa?
1.TAK
99
61%
2 .W miksach
4
2%
3.Trochę
36
22%
4.Nie
22
14%

Liczba głosów: 161

ODPOWIEDZ
  • 8 / 3 / 0
Czyli muszę odstawić coaxil, bo chcę spróbować ten korzeń. Tym bardziej, że na pewno będzie zdrowszy od tabletek i moze będzie dobrym lekiem na moje lęki.
  • 2922 / 1588 / 34
Nie chodzi mi o odstawienie leku ponieważ leki sa przepisywane od lekarza na konkretne schorzenia a przerywanie kuracji czyni ją nieskuteczna .
Po prostu nie miesza się bo Ashwaganda jak roslina oddziałuje na enzymy i kumuluje się w organizmie może dojść do interreakcji nie zawsze są niebezpieczne ale trzeba uważać i wybrać ,ja nie stwierdze czy Ci pomoże napewno swoje zalety ma ale też wady .
Przeanalizuj cały wątek na forum i wybierz, ponieważ tylko Ty znasz swój organizm.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 365 / 12 / 0
@Arturek kapturek
Nie odstawiaj coaxilu, akurat to jeden z nielicznych leków ,który nie jest totalnym gównem i ma więcej + niż -. Zobacz jak się będzie łączyła Ashwaganda z nim i opisz wrażenia. Może to będzie zajebisty mix a może nie będzie synergii, ale spróbować warto ;)
GG 51489250 %-D
  • 108 / 14 / 0
Ostatnio mam bardzo silną nerwicę, męczącą bezsenność i stany lękowe nie dające się niczym ziołowym przytłumić, benzo lekarze dawać mi nie chcą, choć może i słusznie bo wjebałabym się prędziutko, po kodzie (300 rano, 450 wieczorem) w nocy dostałam takiego kołatania serca, że myślałam że zjadę, toteż myślę, chuj, nie ma ratunku. I dziś w szafce znalazłam ashwagandhę, szybki research zrobiłam na H, połknęłam kilka kapsułek i jestem naprawdę mile zaskoczona. Już po paru minutach serducho zwolniło, mózg pracuje na wolniejszych obrotach i trochę jakby w tle, leżąc nie spinam mięśni i nie napierdalam nogami w kołdrę jak szalona, ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Nasennie pewnie słabo wypadnie, ale kto wie, kto wie. Zaraz spróbuję spać i jeśli się uda to jutro zdam relację :)

+ za wyciszenie naprawdę hardkorowej gonitwy myśli, nawet mam ochotę się uśmiechać
- za działanie moczopędne

Ostatnio na sen wspomagam się trochę apapem noc, ktoś wie czy łączenie korzenia z difenhydraminą nie spowoduje jakichś skutków ubocznych?
Living like this is a full-time business.
  • 2922 / 1588 / 34
Właściwie nie powinno ,jednak należy zachować rozwagę pamiętajmy że każda roslina wpływa na enzymy na organizm oraz kumuluje sie w organizmie.
Może taki mix spotegowac efekt sedacyjny i spłycic oddech co może być szkodliwe w przypadku bezdechu sennego czyli napewno w tym przypadku jest niewskazane.
Apap noc czy inne ułatwiające specyfik na sen z Ashwaganda nawzajem się sumują i nakładają działanie czasem jest tak ze nie poczujemy tego a czasem może być za silne.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 441 / 21 / 0
Czy mogę to łączyć z Piracetamem ? Oczekuję synergii ;)
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 3649 / 994 / 2
Tak możesz. Z zasady substancje zawarte w Ashwaganda powinny łatwiej przechodzić przez barierę krew-mózg w obecności Piracetamu.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 441 / 21 / 0
No to super, zamówiłem już ćwierć kilo zmielonego korzenia do jedzenia ^^ .
Liczę, że pomoże mi to na depresję. Dotychczas najbardziej pomagały mi agonisty 5ht2a LSD, pscylocybina, DMT i choć wszystkie mam pod ręką to jednak zaczęły powodować u mnie badtripy.

Dowiedziałem się że ashwagandha oddziaływuje na ten sam receptor 5ht2 i 5ht1 zwiększając ich wrażliwość, liczę na to że będzie znacznie lepszym i długoterminowym rozwiązaniem.
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 9298 / 1806 / 2
Fraktal- agonistami 5ht2 jest duzo wiecej substancji.
Wazne jest miejsce i sila wiazania, nie sam receptor.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 108 / 14 / 0
Połączyłam wczoraj z 125mg difenhydraminy i siłą rzeczy z 2,5g paracetamolu i żyję, ale nikomu nie polecam miksowania niczego, paracetamol zabija i w ogóle narkotyki to syf, hyperreal to zło i najlepiej wyjdźcie stąd.

Sam korzeń nie ma na tyle mocy żeby mnie powalić, ale w dzień sprawdza się wyśmienicie :)
Living like this is a full-time business.
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.