Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Ashwaganda działa?
1.TAK
99
61%
2 .W miksach
4
2%
3.Trochę
36
22%
4.Nie
22
14%

Liczba głosów: 161

ODPOWIEDZ
  • 923 / 165 / 0
@Mefistofeles1945 , a czego ty się po tym spodziewałeś? :D że klepnie jak dobry temat czy co? :P
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 1174 / 222 / 23
Ashwagandha nalewka z MO, super sprawa.
W ogóle jest tyle zajebistych ziółek, że czasami mam koszmary, że jakieś zjeby dają to na receptę i trzeba chodzić do pana 200zł wizyta, żeby wypisał taką ashwagande czy noopept 10mg x 28

Wtedy budzę się z krzykiem cały spocony ;/
  • 554 / 138 / 0
Od kiedy ashwaganda jest na recepte ?
  • 1174 / 222 / 23
@WALLSTREET
Napisałem, że mam takie koszmary tylko. Na szczęście jeszcze nikt nie wpadł na takie rzeczy
  • 3245 / 617 / 0
Ja widziałem w aptece ashwagandhę Słonson, która nie jest wyrobem medycznym tylko suplementem, ale że jest w aptece to warte jest odnotowania. Tym bardziej że kiedyś była to orientalna egzotyka..........no a na receptę na pewno nie jest.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 923 / 165 / 0
@VERBALHOLOGRAM , to ashwa jest też w formie leku? Mi się wydaje ze to tylko suplement jak reszta tego typu bajerów a czy to w aptece czy nie to nie ma co się tym sugerować, bo ja swego czasu widziałem kreatynę w aptece :D
  • 3245 / 617 / 0
@FAMAS1980
biega mi o to że zanim coś znajdzie się w aptece musi mieć zatwierdzoną skuteczność. Bele co nie może się znalezć w otoczeniu leków na receptę, właśnie dlatego jeśli coś jest w aptece nawet jako suplement jest dodatkowym potwierdzeniem że to przeszło przez jakąś weryfikację.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 923 / 165 / 0
@VERBALHOLOGRAM , naprawdę? O czym takim to ja nie słyszałem, a mógłbys mi podać źródło takiej informacji? To w sumie spoko opcja, bo już wolałbym kupić taką ashwę czy żeń szeń w aptce, po troszkę wyższej cenie i mieć pewność że jest okej.
  • 3245 / 617 / 0
No offence, ale to logiczne, podobnie z aptek są wycofywane niektóre leki jeśli spełniają anty kryteria. Leki i suplementy z apteki to urzędowy nadzór nad jakością i skutecznością. to coś jak że na sprzedaż alkoholu i tytoniu trzeba mieć koncesję, tak po prostu jest. Lub np takie przepisy na kodeinowe leki że tylko jedno opakowanie, a tramadol nie ma opcji bez recepty, tak jest i będzie.
  • 554 / 138 / 0
@VERBALHOLOGRAM dlaczego ibuprom można w takim razie na Orlenie kupić i w aptece?
Coś mi tutaj Twoje wpisy o suplementach nie pasują, że są na koncesji, skoro ibuprom nie jest.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).