Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3443 / 715 / 9
MXE, ketamina, reszta już słabo smyra sero.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2598 / 542 / 0
Otwórzcie zakładkę Results i znajdźcie Table 2. Representative pKi values for ketamine, PCP and analogues. https://journals.plos.org/plosone/artic ... ne.0059334

@Zgienty Pierwsze słyszę żeby ketamina cokolwiek majstrowała przy sero, mi się właśnie kojarzy jako czysty dysocjant.
Brałem ją wielokrotnie będąc na MAOi, łączyłem przy tym nieraz z substancjami rzeczywiście wpływającymi na serotoninę i nigdy nie doświadczyłem nieprzyjemnych efektów.
Brałem ketę również będąc na SSRI i wszystko było w porządku.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 3443 / 715 / 9
NMDA receptor antagonists ketamine and PCP have direct effects on the dopamine D2 and serotonin 5-HT2 receptors—implications for models of schizophrenia
https://www.nature.com/articles/4001093

Antidepressants modulate the in vitro inhibitory effects of propofol and ketamine on norepinephrine and serotonin transporter function
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2605271/
  • 5071 / 867 / 0
Zespół serotoninowy jest głównie wywołany połączeniem różnych substancji blokujących wychwyt zwrotny serotoniny. Mainz SSRI, SSRI z dekstromorfanem ,przedawkowaniem SSRI
MDMA hamuje głównie transporter serotoniny (SERT), ale również transporter dopaminy (DAT) i transporter noradrenaliny (NET). Prowadzi to do upośledzenia wychwytu zwrotnego i zwiększenia ich zewnątrzkomórkowego stężenia. Dlatego te jest niebezpieczna w połączeniu z wymienionymi substancjami wyżej .

Wg badania na temat wpływu ketaniny na mózg , udało się wykazać, że ketamina działa poprzez zwiększenie gęstości receptora 5-HT1B.
Wg tego badania nie jest to działanie dotąd znane .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3443 / 715 / 9
Ja to tak bardziej wiedziałem na czuja. A znalezienie potwierdzenia w internecie to tylko pro forma. Po MXE czy ketaminie masz tą namiastkę kolorowego popierdolenia znanego nam z psychodelików. Taki też uplift charakterystyczny, radość, wesołość. A po rzeczach jak o-pce czy analogi PCP to lot jest taki bardziej zimniejszy, deliryczny, "sigmowy" mówiąc misiodelicznie.
  • 377 / 10 / 0
07 stycznia 2024DelicSajko pisze:
30 sierpnia 2023subtelnydotykpiekna pisze:
Jak rozłożyć dobrze rozłożyć mix DCK + MXPr, aby była synergia?
Mam rozumieć, że to praktycznie to samo, co K + MXE ?
Z góry thx.
Wiem, że późno ale:
Dla mnie DCK na podkład (20mg, w sumie zależy od tolerki) i MXPr 30mg+ na to.
Albo MXPr podkład i DCK waporyzacja tylko to masz instant manię i najlepiej małe dawki najpierw, bo cię rozniesie (a przynajmniej ja tak miałem)
  • 377 / 10 / 0
07 stycznia 2024DelicSajko pisze:
30 sierpnia 2023subtelnydotykpiekna pisze:
Jak rozłożyć dobrze rozłożyć mix DCK + MXPr, aby była synergia?
Mam rozumieć, że to praktycznie to samo, co K + MXE ?
Z góry thx.
Wiem, że późno ale:
Dla mnie DCK na podkład (20mg, w sumie zależy od tolerki) i MXPr 30mg+ na to.
Albo MXPr podkład i DCK waporyzacja tylko to masz instant manię i najlepiej małe dawki najpierw, bo cię rozniesie (a przynajmniej ja tak miałem)
miks baja, sama sobie to rozłozyłam w ten sposób, iż zrobiłam coś ala 50/50 na jedną kreskę. Na sam koniec poszło więcej DCK.
dociągane przez całą noc.
polecam serdecznie !
jeden z lepszych mixów all the time 💙.
  • 3145 / 879 / 5
W sumie ciekawe z tymi receptorami. Bo jednak DCK, MXPr, MXiPr (te dwa mogę nie pamiętać dobrze, bo rzadko solo jadłem), 2fdck, FXE i keta tak po 3 dniach około traciły tę swoistą magię w moim przypadku i zostawało takie "puste" ućpanie, bardziej w stronę MXP.
Nie miałem nigdy żadnego zjazdu, ketony i MDMA działały normalnie (ba, dyso na zjazd po ketonach jak znalazł było!), sajko też z tego co się orientuję...
Ktoś jeszcze podobne odczucia miał?
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 37 / 3 / 0
Od dziś jest w ustawie, że wszystkie arylki delegal (prawo analogowe).
  • 3443 / 715 / 9
Jak od dziś? Daj źródło. W NL, tak? Te bany psuja rynek. Ale czasy nielagalu na ulicach są daleko przed nami. Za Cyberpunka bedzie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.