Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
Cześć, z powodu problemów onkologicznych gdzie miałem przypisane m.in. opioidy.
Oczywiście moja madka robiła dramy dzwoniąc na psiarskie przez co przybili art 207 wzięła jeszcze sąsiadów za świadków
Nie wiem jak to się stało skoro nie mieszkam z nią, jak to cofnąć bo już dawno się wyrok pierwszej instancji uprawomocnił, jest to wyrok w zawieszeniu.

Kiedyś też miałem art 207 (tu były opio i benzo tylko) ale była mediacja i kurator, nie pamiętam czy ten wyrok był prawomocny.
Teraz też jest kurator.
Co robić i jak żyć? Na razie mam względny spokój z kuratorem.
  • 3 / / 0
Przecież 207kk to artykuł o znęcanie się, co tu ma benzo i opio? Poza tym nie da się tak o cofnąć prawomocnego wyroku, jakbyś skarżył do wyższej instancji chociaż
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.