Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 20 / 2 / 0
Cześć, z powodu problemów onkologicznych gdzie miałem przypisane m.in. opioidy.
Oczywiście moja madka robiła dramy dzwoniąc na psiarskie przez co przybili art 207 wzięła jeszcze sąsiadów za świadków
Nie wiem jak to się stało skoro nie mieszkam z nią, jak to cofnąć bo już dawno się wyrok pierwszej instancji uprawomocnił, jest to wyrok w zawieszeniu.

Kiedyś też miałem art 207 (tu były opio i benzo tylko) ale była mediacja i kurator, nie pamiętam czy ten wyrok był prawomocny.
Teraz też jest kurator.
Co robić i jak żyć? Na razie mam względny spokój z kuratorem.
  • 6 / / 0
Przecież 207kk to artykuł o znęcanie się, co tu ma benzo i opio? Poza tym nie da się tak o cofnąć prawomocnego wyroku, jakbyś skarżył do wyższej instancji chociaż
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.