Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 21 / 1 / 0
Cześć, lecze się na schizofrenie olanzapiną 10 mg i ostatnio byłem u lekarza skarżyłem się na zamulenie zmienił mi arpiprazol który podobno ma mnie aktywizować oraz zaproponował leczenie nim w postaci zastrzyków raz na miesiąć. Mam pytanie jak to będzie działać bo troche się tego obawiam. Ma ktoś jakieś doświadczenie, jak to w waszych odczuciach wyglądało?
  • 8103 / 914 / 0
Zastrzyk co miesiąc.Najprawdopodobniej 400 mg Abilify Maintena.Stężenie Aripiprazolu utrzyma się cały miesiąc, aż do kolejnej iniekcji.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 38 / 6 / 1
Arypiprazol to lek powszechnie stosowany w leczeniu schizofrenii, także aktywizujący, więc raczej dobrze Ci doradził, kwestia tego czy wolisz domięśniowo czy doustnie, bo lek ten charakteryzuje się wysoką biodostępnościa p.o. (87%), ale myślę, że możesz się posłuchać magika i powinno być ok.
  • 21 / 1 / 0
ok dzięki ;) Z jednej strony lepiej brać zastrzyk raz na miesiąc niż martwić się tabletkami. A jak by mogło wyglądać mixowaniem z alkoholem? Starałem się tego nie mieszać bo widzę po sobie ,że po 3 piwach już nie funkcjonuje dobrze, chyba nie jestem stworzony do picia :D
  • 8103 / 914 / 0
@Ironiczny17
Raz w tygodniu, 1-2 piwka możesz sobie strzelić.Nie powinno nic się stać.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3455 / 1124 / 0
Zastrzyk raz na miesiąc jest wygodny i nie tyrasz tak żołądka tabletkami. Stężenie substancji cały czas jest podobne. Żeby strzelić sobie piwko odstawiałeś lek? To bezsensowne działanie. Tak jak mówi UJebany, 1-2 piwka raz na tydzień podczas kuracji możesz sobie strzelić, nic nie powinno się stać.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 38 / 6 / 1
Jak mówisz, że nie jesteś stworzony do picia, to też wygląda na to, że nie masz jakiegoś wielkiego parcia. Jasne, lepiej domięśniowo bo raz na miesiąc, ale piwko/dwa raz na tydzień możesz sobie strzelić, jak masz ochotę. Daj potem znać, jak idzie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.