UK
aml pisze: Mial ktos doswiadczenia z nazwami tutejszych (tamtejszych) lekow? Chodzi mi glownie o DXM ewentualnie plyn do mycia ci&$% :-) ... nie predko bede w Polsce, a chcialo by sie sprobowac....
Nof pisze: Z opiatów w UK można dostać OTC dihydrokodeinę oraz morfinę w syropie, w jakichś śladowych ilościach.
roman pisze: Mozna dostac kodeine.chyba ipubrom + codeine czy podobnie sie nazywalo. nie jestem pewien jak nazywal sie dokladnie lek ale bylo costam + codeine, io kosztowalo okolo 5 funtow,
Jest tez kapake ktory zawiera 30mg fosforanu kodeiny i 500mg paracetamolu, ale jest tylko na recepte.
Niewiem jak w innych miastach ale w bristolu wszyscy sa tacy latwowierni i latwo ich kantowac, wystraczy powiedziec ze kiedys brales, ale ktos znajomy bral i dzialalo bardzo dobrze, najlepiej skarzyc sie na ostra grype i mocne bole krzyza i glowy.
jasmin pisze: rowniez zastanawialem sie nad tym tematem i ciesze sie ze AML go utworzyles
wpialem w ixquick nazwe i znalazla sie jedna strona z dolegliowsciami zwiazanymi z miesiaczka wiec nie jestem pewien czy nazwa wlasciwa, moze wlasciwa tylko nie wiem czy chce cos bradz na miesiaczke ;)))
i rowniez z nazwa costam nic sie nie pokazalo, no nic
moze ktos inny zna nazwy srodkow dostepnych w brytyjskich aptekach
Katemina pisze: Jak w opisie, jadę do Włoch na jakiś czas i zastanawiam się czy można tam zakupić coś ciekawego bez recepty i problemów na granicy?
jogurt pisze: dimemorfan, a tak to nic chyba.
dcm pisze: No wlasnie, w sierpniu wybieram sie na Floryde, na jeden miesiac. Ciekawi mnie, czy w tamtejszych aptekach mozna dostac zakupic ciekawe substancje (zarowno bez recepty, jak i z).
fidelc pisze: Wydaje mi sie ze w Usa dostepny jest w aptekach syrop bedacy polaczenie kodeiny i prometjazyny. niestey nie jestem pewien nazwy tegoz specyfiku.
Hassan pisze: Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu w zalezności od sytuacji czy samopoczucia lubię zarzucić sobie coś z apteki (jak pewnie większosc osób na tym forum ). Niestety największym minusem medykamentów są mniejsze lub większe ilości "dodatków" , które zapewne nie są obojętne dla zdrowia . Jedynym chyba czystym środkiem bez recepty jest DXM . No ale świat nie kończy się przecież na naszym pięknym podwórku .
I właśnie tutaj pytanie kieruję do osób bardziej w temacie : Czy/a jesli tak to co ,można kupić w niemieckiej aptece bez recepty (wszelkie substancje psychoaktywne ... ) ?
Tussipax 10mg kodeiny + 10mg etylomorfiny w tabletce, OTC
Paderyl 20mg kodeiny w tabletce, OTC
http://talk.hyperreal.info/index.php?re ... l=&Forum=0
Wymienia się też w necie Neo-Codion ("Neo-Codion is an opiate antitussive prescribed for the treatment of dry cough. Moleculs : Codeine, Grindelia, soft extract of Sulgaiacol").
IPECARIN - bez recepty, 10ml. efedryna 13mg/ml kodeina 9,3mg/ml 20KC
nic więcej chyba nie ma :'(
Wymienia się też w necie Neo-Codion ("Neo-Codion is an opiate antitussive prescribed for the treatment of dry cough. Moleculs : Codeine, Grindelia, soft extract of Sulgaiacol").
Hmm. Niby wyciągi alkoholowe w dużych dawkach mogą mieć działanie narkotyczne, suche wyciągi pewnie też. Raz na ruski rok to może być fajna rzecz, choć wygląda ciut toksycznie.
A tu wątek o DHC, który może się przydać angolom http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12655
Jak ktoś jedzie do UK i ma zamiar brać Paramol to niech lepiej kupi tutaj dobrych filtrów do kawy. Nie wiem czemu, ale większość tych z brytyjskich sklepów nie nadaje się nawet do podcierania tyłka, a gdy robi się ekstrakcję z 50 (25g paracetamolu) tabletek dobry filtr to podstawa.
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
DXM:
Robitussin Max Strenght Cough (ew. CVS Tussin Maximum), OTC
4oz = 354mg DXM
8oz = 708mg DXM
Vicks 44 Cough Relief, OTC
4oz = 237mg DXM
8oz = 474mg DXM
W obydwu jedynymi substancjami aktywnymi jest HBr.
http://www.third-plateau.org/knowledgeb ... ries.shtml
W UK najbardziej oplacalny wydaje sie.
Boots Tusana Cough Linctus - 540mg DXM HBr per 200ml bottle. At doses greater than 2/3 of a bottle i think Chloroform, listed as an inactive ingredient, is being taken at an active dose, and causes a degree of drowsiness. Other than that there are no active ingredients. Recommended. ;) - Ł1.50
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Mr.R pisze: Czy ma ktos moze jakies informacje na temat aptek i ich asortymentu w Norwegii?
Wylatuje za kilka dni i nie wiem czy robic duze zapasy czy dostane tam to co mi bedzie potrzebne
(a dokladniej kodeina i efka, DXM nie uzywam).
I många andra länder i Europa, däribland Storbritannien och Polen, säljs preparat med kodein receptfritt, fast då med mycket lägre halter kodein än i till exempel Citodon (30 mg kodein/tablett).
[/quote]Hmm "Polen"? Że co? Pewnie "wkurwia ze przyjeżdżają Polacy i żrą to na kilogramy żeby sie naćpać (ale to w szwecji koleś umarł od dexa :D) i kradna samochody" ;)
O efce nie ma info na stronie, na niemieckiej wiki tez uprzedzam ze nie ma info.
Kurwa tylko czemu szukam w Szwecji jak o Norwegie chodzi?
STIKKPILLER: Paralgin forte: Hver stikkpille inneh.: Kodeinfosfat 30 mg, paracetamol 400 mg.
TABLETTER: Paralgin forte: Hver tablett inneh.: Kodeinfosfat 30 mg, paracetamol 400 mg. Fargestoff: Canthaxantin (E 161g). Med delestrek.
STIKKPILLER: Paralgin major: Hver stikkpille inneh.: Kodeinfosfat 60 mg, paracetamol 800 mg.
STIKKPILLER: Paralgin minor: Hver stikkpille inneh.: Kodeinfosfat 15 mg, paracetamol 200 mg.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Nic ciekawego OTC nie ma.Spędziłem kilka godzin nad spisem dostępnych leków w tutejszych aptekach i nic nie znalazłem.
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
Stan Massachusetts chce zalegalizować psychodeliki. Co to oznacza?
Massachusetts dąży do legalizacji psychodelików w 2024 roku, co może uczynić go trzecim stanem USA, który wprowadzi takie prawo. Jakie zmiany czekają na pacjentów?
Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami
Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.
Tysiące pacjentów z problemem terapii bólu
Ograniczenie w receptach na medyczną marihuanę uderzy w osoby z chorobami przewlekłymi.